reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Moja też wczoraj usypiała z godzine ale u nas to chyba przez starszą nadajecały czas na cały regulator i mała się wybudza jak była miejsza to jej te krzyki nie budziły a teraz zaczynaja jej przeszkadzać
Mi tez sie spodobał konik to chyba zarażliwe musze obejrzec tego różowego bo takiego jeszcze nie widziałam i pewnie tez zakupie:-)

Jak zasypiają Wasze dzieci??

moja w dzień zasypia wożona w wózku, na rekach, bądź w kołysce, wieczorem najczęściej sama w kołysce, sporadycznie w wózku i potem ja przenoszę

Dzoiewczymy mam problem albo sama sobie go stwarzam , jakie dlonie maja Wasze dzieci ?? ercio ma ostatnio jakies takie trupio blade wrecz jak u porcerlanowej laleczki, zupelnie inny kolor niz twarz czy reszta reki, nie pamietam czy bylo tak od poczatku, w szpitalu mial robione badanie pulsoksymetrem i bylo ok, tez lapki sa z reguly zimne teraz jak spi ma cieple ale kolor mi ciezko sprawdzic. Zlecilam mezowi wywiad w pracy ale pewnie beda kazali z nim przyjechac , troche sie martwie ze zleca miliard badan i wyjdzie cos nie tak

moja kolor dłoni ma ten sam co twarzy, ale też zdarza się, że ma zimne, a czasami w momentach wysokiej aktywności jak tak wyma****e rączkami i nóżkami to ma je nawet tak jak by wilgotnawe:baffled: mają wasze dzieci tak czasami?

dziś pierwszy bezmleczny dzień, więc trzymajcie kciuki, bo ja kocham jogurty, serki i inne tego typu rzeczy :-(

trzymam kciuki:tak:

za to wczoraj miałam zabiegany dzień od samego rana po lekarzach, mała złapała znowu jakiegoś wirusa i znowu gardło chore, później z Tomkiem na usg, w międzyczasie zakupy..ech dzis za to tylko ortopeda, mam nadzieję że wszystko ok z bioderkami

dużo zdrówka:tak:

agast - sliczne zdjecie Jagódki
kajdusia - boskie zdjecie:tak::tak:, udanego dnia na działce, my jedziemy na weekend na wieś do moich rodziców
hefi - ja mojej już też nie chwalę:no:, pochwaliłam się wczoraj i w dzień dużo marudziła, na szczęście nocka przebiegła bez problemu:-D

Milka, Gosiagro- Jagoda ma dłonie troszke jasniejsze od twarzy, marmurkowe, chłodne i wilgotne :)A na wieczor pełne paproszkow ktore uzbiera w ciągu dnia :)

Dzieki dziewczyny,myslalam,ze któras mi podpowie co to moze byc. :-(Doszłam sama, kleiłam małemu pepuszek ,zeby sie przepuklina nie zrobiła i od tego momentu mały sie robił z dnia na dzien niespokojny i drazliwy,a od dwoch dni non stoper mi plakała 24h/d i wczoraj na nocke odkleiłam go i jak ręką odjął mały sie uspokoił . I co teraz robic jak pępek wychodzi,a przyklejac nie moge?

Co do konika, ja go dostałam w prezencie.

Dzieki dziewczyny,myslalam,ze któras mi podpowie co to moze byc. :-(Doszłam sama, kleiłam małemu pepuszek ,zeby sie przepuklina nie zrobiła i od tego momentu mały sie robił z dnia na dzien niespokojny i drazliwy,a od dwoch dni non stoper mi plakała 24h/d i wczoraj na nocke odkleiłam go i jak ręką odjął mały sie uspokoił . I co teraz robic jak pępek wychodzi,a przyklejac nie moge?

Co do konika, ja go dostałam w prezencie.

Ja słyszałam że powinien się sam wchłonąć... plasterek może odparzyć skórkę maleństwa, więc puki co my plasterka nie stosujemy, poczekamy czy się wchłonie... jeśli będzie przepuklina i będzie trzeba ją operować to i tak stosowanie wcześniej plasterka nic by nie pomogło... tak mi powiedziała położna, ale wiesz jak jest, co osoba to opinia ;)

a ja nie wiem o co chodzi i moim syneczkiem jak zasnął po 7 to nadal śpi:szok:
chyba musze go obudzić na jakies jedzonko

Gosiagro dziękuję za życzonka

a konik faktycznie świetny, zwłaszcza ten różowy ale dla chłopca chyba nie bardzo;)

Ostatnia edycja:
ewela28 - a jaki plaster kupilas? i czy kladziesz cos pod plaster jak przyklejasz? ja Jasiowi przyklejalam poloporem (taki "papierowy plasterek vicoplastu) kawalek gazika niejalowego jak mial jeszcze kikutek pepowinki - bo niestety bardzo mu haczyl o ubranko.. nie mielismy z takim "zestawem przyklejajacym" problemow od strony Jasia - moze tez tak sprobuj ;) Aha - tylko zmienialam goczesto i po kazdej zmianie przyklejalam "w innej linii", zeby uniknac odparzenia.
Albo przyklejaj moze tylko wtedy kiedy ma "atak placzu" - to bedzie juz wszystko jedno z taka niewygoda .. ;)

reklama
No ja kupilam taki caly klejacy własnie i nie pomyslalam,zeby cos podkładac :baffled: ale gafa no. Moj sie nazywa VISCOPLAST,ale to nie jest taki typowy dla dzieci chyba.

Jeju jak ja czytam, to mamy ten sam plaster.

Do góry