reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A my dziś pół dnia spędziliśmy w lunaparku i na placu zabaw :-) Od czasu kiedy ponarzekałam tu troche na Małgosię zrobiła się idealna i bezproblemowa :-), zasypia ładnie, a między spaniami jeżeli jest syta, wykupkana i czysta to coraz dłużej potrafi zajmować się sobą, szablony oczywiście też "działają" :-D Skoro więc nasza córcia jest taka kochana to postanowiliśmy pojechać pojutrze do kuzynki na działkę- tam są warunki polowe raczej, ale damy radę :tak:

My też mamy blendera Brauna, ale cały czas słabo mi się robi gdy o nim myślę... pamiętacie moją przygodę z Bożego Narodznia...palec do dzisiaj nie wygląda zbyt pieknie i mam takie "dziwne czucie", właśnie się zabieram za załatwianie odszkodowania, ciekawe ile mi dadzą....

A rano jak się obudziłam to tak wyglądała reszta łóżka :-D

reklama
Też mam chęć zakupić Krzysiowi tego konika...i chyba wreszcie to zrobie.

postanowiłam nazbierać na konika morskiego dla fifika :) a potem chustę zakupię jeszcze jak zaskórniaki nabieram :)

Konik jest super, patrzcie jak Hania z nim dumnie ze sklepu wracała

30k97c6.jpg

ha ha ha:-):-):-)kajdusia u mnie to wygląda tak samo nawet mam takie zdjęcie tylko robił je mój mąż rano i nie wstawie bo ja jak śpie wyglądam okropnie a mój mi zawsze foty pstryka:baffled:

kajdusia REWELACYJNE zdjęcie :D

A ja się wczoraj pochwaliłam że mała taka grzeczna i tak ładnie śpi i wogóle ohhh i ahhh a przed spaniem i w nocy dała mi tak popalić że nie wiem jak się nazywam :/ Po kąpieli położyłam ją do łóżeczka i zasnęła na 15min dosłownie a później ryk :/ przez 1,5 godziny jej uspokoić nie mogłam a jak w końcu zasnęła to obudziła się po 3.5 godz i od godz 2 do 6 nie śpie bo mała się kręciła w łóżeczku i stękała. Chyba coś z brzuszkiem było nie tak bo pampers 3 po 4 godzinach wypełniony był po brzegi :/

kajdusia REWELACYJNE zdjęcie :D

A ja się wczoraj pochwaliłam że mała taka grzeczna i tak ładnie śpi i wogóle ohhh i ahhh a przed spaniem i w nocy dała mi tak popalić że nie wiem jak się nazywam :/ Po kąpieli położyłam ją do łóżeczka i zasnęła na 15min dosłownie a później ryk :/ przez 1,5 godziny jej uspokoić nie mogłam a jak w końcu zasnęła to obudziła się po 3.5 godz i od godz 2 do 6 nie śpie bo mała się kręciła w łóżeczku i stękała. Chyba coś z brzuszkiem było nie tak bo pampers 3 po 4 godzinach wypełniony był po brzegi :/

fifi co noc się wierci w łóżeczku nad ranem i stęka, tak że nas budzi tym, zrobi kupkę, pampersa mu przebieramy i się nie obudzi przy tym, ale po kupce i przebraniu pampera już nie stęka
pediatra nam powiedziała, że to z powodu niedojrzałości mięśni w brzuszku i że minie:-)

katarzynajanicka- nasza tez czasem budzi nas w nocy ale ona raczej tak sie wierci przeciąga a ja odrazu mysle ze zaraz wstanie a ona powyciaga sie i zasypia :tak::tak: Twój Fifi w nocy tez robi kupki? moja tylko raz dziennie robi mimo ze przepajam ją to zdaza sie ze wo

fifi do tej pory robi jednego kupala w nocy, w dzień to jeszcze ze 4 robił do tej pory, ale wczoraj już mniej
może jak wyeliminuje mleko z mojej i jego diety to mu sie z tymi kupkami ureguluje, dziś pierwszy bezmleczny dzień, więc trzymajcie kciuki, bo ja kocham jogurty, serki i inne tego typu rzeczy :-(

witajcie porannie
ja wczoraj narzekałam na brak czasu a tu widzę że produkcja jak za czasów ciążowych:-D
nawet nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. jedynie kilka ostatnich stron:sorry:
u nas nocka ok karmienie o 19 i mały sam sie ululał, później po 24 i po 4, rano stał o 7 chwilkę popatrzył i nadal śpi:-) kochane maleństwo:tak:
za to wczoraj miałam zabiegany dzień od samego rana po lekarzach, mała złapała znowu jakiegoś wirusa i znowu gardło chore, później z Tomkiem na usg, w międzyczasie zakupy..ech dzis za to tylko ortopeda, mam nadzieję że wszystko ok z bioderkami

kajdusia śliczna fotka, my tez często ok 5 tak kończymy a mój się śmieje że i tak nam ciasno to jeszcze żeby psa zawołać:-)

co do becikowego ja składałam wniosek 21.07 a już tydzień później miałam kasę na koncie a miała być dopiero w sierpniu:-D

reklama
Paula- nie polecam jedzenia orzeszkow podczas karmienia. Oprocz tego ze powoduja zaparcia to jest to bardzo silny alergen. Poczytaj tu Artykuły - Orzeszki ziemne (arachidowe)

Katarzynajanicka- trzymam kciuki za diete bezmleczną i wspolczuje bo tez lubie rozne serki itp.

Wczoraj chyba jakis slaby wieczor byl. Jagoda tez zasnac nie mogla, plakala chyba przez godzine co nam sie jeszcze nie zdarzylo :( Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej.

No i tez mi sie podoba ten konik morski, szczegolnie rozowy :) Jesli teraz nie kupie to napewno Jagoda go dostanie na gwiazdke :)

Załączniki

• plac3.jpg
    plac3.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Do góry