reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja planuje zrobić tak przed weselem: trochę naściągam laktatorem i kupię modyfikowane na wszelki wypadek, z resztą może się okazać, że na modyfikowane przejdziemy syzbciej niż myślałą, jeśli będzie miał jakąś alergię pokarmową

tylko problem jeszcze tkwi w tym że moja mała nie umie pić z butelki ;(

Czesc DZiewczyny normalnie cud jakis dzisiaj nastał....
Mała spała od 21.30 do 4.30 szok:szok:

super, ze tak ładnie spi:tak::tak:

Ja chyba mogę tez już powiedzieć, ze Maja ma już uregulowane pory snu:tak: po kąpieli zasypia około 20:30-21:30 budzi się na jedzenie o 3-4 zasypia potem kolejne karmienie o 6-7:-D:-D czyli w zasadzie jest tylko jedna nocna pobudka, oby tak dalej:tak::-D:tak:

U mnie nocki różnie, zależy od brzuszka wczoraj Kacper zasnał przed 21 obudził sie po 1 i potem o 4 i o 7 rano więc nie tak zle, ale czasem daje popalić.

super:-D

Dziewczyny, które zdecydowały się na wyjęcie wkładki dla noworodków w foteliku jakie macie te foteliki. Ja mam Maxi Cosi i jak wyjęłam to wkładkę, żeby zobaczyć jak to wygląda to wydaje mi się ze jest bardzo głęboki i może za duży jak dla 2 miesięcznego dziecka, ale nie wiem bo jeszcze Mai w ta dziurę nie włożyłam :szok::szok: tak tylko patrzyłam jak to wygląda. Z drugiej strony z wkładka ma już mało miejsca i bądź tu mądry:confused::confused::errr:

Ja mam Maxi Cosi i jak wyjecłam,to nawet lepiej sie małemu siedzi ,tak mi sie zdaje. Nie bój sie Gosia , wyjmij, potem sie juz przyzwyczaisz zobaczysz . Ja na poczatku myslalam,ze maly sie dusi w tej noworodkowej.

Kurcze ,ale miałam noc ciezką :angry::-( mały sie darł do 1 w nocy,a potem jeszcze gdziej kolo 3 dał mi wycisk. Cos czuje,.ze to od soku jabłko antonówka ,bo tylko go piłam na nocke - jesuuu niegdy wiecej takiego płaczu!!! Nic nie pomagało,ani plantex,ani esputicon ,ani masaze nic a nic. Koszmar jakis,az płakałam razem z nim .

Ale pogoda super - nic tylko sie pochlastac ,a ja musze na poczte pomaszerowac,bo małego ubranka sprzedałam i wysłac juz muszę :sorry:

Wiecie dziewczyny, wydrukowałam te szablony od pauli i powiem wam,ze moj mały patrzy sie w nie niesamowicie z zainteresowaniem .

Dostałam tez mate wczoraj i juz go na niej kładłam to tez sie zainteresował.

co do napletka to czasem odciagne,a czasem nie. Lekarz to zawsze robi na wizycie i mowi czy wszytsko z nim w porzadku.

Ja mam Maxi Cosi i jak wyjecłam,to nawet lepiej sie małemu siedzi ,tak mi sie zdaje. Nie bój sie Gosia , wyjmij, potem sie juz przyzwyczaisz zobaczysz . Ja na poczatku myslalam,ze maly sie dusi w tej noworodkowej.

Kurcze ,ale miałam noc ciezką :angry::-( mały sie darł do 1 w nocy,a potem jeszcze gdziej kolo 3 dał mi wycisk. Cos czuje,.ze to od soku jabłko antonówka ,bo tylko go piłam na nocke - jesuuu niegdy wiecej takiego płaczu!!! Nic nie pomagało,ani plantex,ani esputicon ,ani masaze nic a nic. Koszmar jakis,az płakałam razem z nim .

no właśnie mi tez się wydaje że z wkładką jest jej strasznie ciasno:-( no nic, spróbuje bez niej:tak:
Współczuje tej nocy:-:)-( i wszystkim, które się z tym borykają:-( tak sobie teraz pomyślałam, ze ja w zasadzie w ciągu tych 2 m-cy miałam tylko raz, że płakała 2 godziny w nocy. Czasami po tym karmieniu o 3-4 trzeba z nią posiedzieć z 40 minut zanim zaśnie, ale na szczęście nie płacze przy tym:-D, więc chyba mam szczęście z tymi nockami:tak::tak:. Za to w dzień sobie marudzi i mało śpi, ale u was chyba tez tak jest, że mało śpią. Ale nie zamieniłabym się, bo co innego jest marudzenie w dzień a co innego w nocy:no::no:

A właśnie robiłyście sobie test z Języka niemowląt. Jakimi typami są wasze maleństwa? Moja jest Średniaczkiem:-)

super, ze tak ładnie spi:tak::tak:

Ja chyba mogę tez już powiedzieć, ze Maja ma już uregulowane pory snu:tak: po kąpieli zasypia około 20:30-21:30 budzi się na jedzenie o 3-4 zasypia potem kolejne karmienie o 6-7:-D:-D czyli w zasadzie jest tylko jedna nocna pobudka, oby tak dalej:tak::-D:tak:

Nasza też już tak sobie śpi z 1 pobudką :) Zasypia 20:30 - 21 i śpi do 3. Później budzi się o 6 i spania nie ma :) chyba że tatuś do pracy na rano idzie to jeszcze ze mną podogorywa do ok 8ej :D

A dni u nas różne czasami śpi cały dzień a czasami cały dzień nie śpi ;)
Dzisiaj zasnęła o ok 9 i jeszcze śpi :) ale pewnie zaraz pobudka bo przed zaśnięciem niewiele zjadła.

Chyba załatwiliśmy knajpkę na chrzciny :d

Ostatnia edycja:
no właśnie mi tez się wydaje że z wkładką jest jej strasznie ciasno:-( no nic, spróbuje bez niej:tak:
Współczuje tej nocy:-:)-( i wszystkim, które się z tym borykają:-( tak sobie teraz pomyślałam, ze ja w zasadzie w ciągu tych 2 m-cy miałam tylko raz, że płakała 2 godziny w nocy. Czasami po tym karmieniu o 3-4 trzeba z nią posiedzieć z 40 minut zanim zaśnie, ale na szczęście nie płacze przy tym:-D, więc chyba mam szczęście z tymi nockami:tak::tak:. Za to w dzień sobie marudzi i mało śpi, ale u was chyba tez tak jest, że mało śpią. Ale nie zamieniłabym się, bo co innego jest marudzenie w dzień a co innego w nocy:no::no:

A właśnie robiłyście sobie test z Języka niemowląt. Jakimi typami są wasze maleństwa? Moja jest Średniaczkiem:-)

mój Fifi tez woli w nocy spac niż w dzień, w związku z tym nie narzekam i jestem z niego dumna, bo dziś spał do 7:45 (zasnał gdzieś o 21:30), tylko się martwię dalej bo on kupki od wczoraj od popołudnia nie zrobił, a normalnie to by już w tym czasie ze 3 co najmniej były
o 16:00 mamy wizytę u pediatry, więc postaram się roziwać moje wątpliwości, musze sobie tylko pytania zapisać na katreczce, żeby nie zpaomnieć

reklama
Gosiu ja też robiłam ten test i mi wyszło ze Kacper jest średniaczek- wrażliwiec, i jak czytałam opisy tych temperamentów to faktycznie się zgadza jak tak sobie troche tego mojego smerfa poobserwowałam

Do góry