reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

:szok: ogladalyscie w wiadomosciach o pijanej matcce co urodziła na ulicy dziewczynke wczesniaka i malutka miala smiertelna dawke dl dorosłego mezczyzny we krwi ponad 4 promile :szok: masakra

Też to widziałam...aż mnie zmroziło....Takim babom powinno sie podwiązywać jajniki.....Co za babsztyl!!!! Szok:szok:

Witajcie ja już suknię ślubną mam;)
Teraz szukam butów;)

Fajnie Lenka, czekamy na fotki sukni....My sie chyba zdecydujemy na slub na kwiecień 2012!!!!

Ja mam zelmera i jestem baardzo zadowolona :) dosyć często jest w użyciu :D

My tez mamy zelmera....rzadko go używałam do tej pory ale teraz pewnie pójdzie w ruch!!!!:-)

Moja malutka śpi juz od ponad godziny...Oczywiście zasnęła w bujaczku i to w ciągu pół minuty od momentu położenia...Szok normalnie!!!! Będę miała z tego pożytek jak wrócimy do Anglii i zostanę bez pomocy mamy!!!! Oby Poli nie przeszło!!!!

reklama
Witam i gratuluje udanych wizyt :))

My skorke odciagamy od samego pocztaku wiem ze szkoly sa rozne , odciagam do oporu i przemywam gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, wazne jest zeby bylo widac ujscie cewki. Olafkowi tez tak robilam ale nie dalam rady sciagnac przez najszerszy punkt, nie robilismy tragedii tym bardziej ze znajomy chirurg powiedzial ze takie dzieci maja tyle wzwodow ze dorosly by pozazdroscil i wkoncu samo pusci. Niestety okazalo sie ze zbiera sie w jednym miejscu mastka i wkoncu zrobil sie taki wielki guz i trzeba bylo to zrobic mial troche ponad 2 lata , powiem Wam masakra mam nadzieje ze wiecej tego nie bede musiala przezyc, nawet nie sam zabieg ale to co sie dzialo potem

My wróciliśmy z usg bioderek i wszystko ok :) z nóżkami też super. Mamy zalecenie żeby nie przeszkadzać w dalszym rozwoju :D

super:-D

Dziewczyny, które zdecydowały się na wyjęcie wkładki dla noworodków w foteliku jakie macie te foteliki. Ja mam Maxi Cosi i jak wyjęłam to wkładkę, żeby zobaczyć jak to wygląda to wydaje mi się ze jest bardzo głęboki i może za duży jak dla 2 miesięcznego dziecka, ale nie wiem bo jeszcze Mai w ta dziurę nie włożyłam :szok::szok: tak tylko patrzyłam jak to wygląda. Z drugiej strony z wkładka ma już mało miejsca i bądź tu mądry:confused::confused::errr:

Witam wieczorową porą , kurcze dzisiaj też koleżanka mi mówiła o problemach z nieodciąganie skórki u malucha, ma 4 letniego synka i musi przez niemycie jeżdzic po chirurgach. Teraz patrzę a tutaj także piszecie o kłopotach z tym związanych. Jutro po kapieli Jasiowi przemyję. Lenka a kiedy slub? ja nie nadążam czytać:) Ja swoją suknię mam od prawie roku i wreszcie się doczeka...:)
Jutro do lekarza na pobranie krwi bo odmówili nam szczepienia bo żółtaczka Jasiowi nie zeszła do końca... Najgorsze to że kazała mi Pani Doktor odstawić synka od piersi na 2 tygodnie!!! Pokarmu coraz mniej , w zasadzie to moze z 50ml z obu...
Mam nadzieję że parametry spadły i wrócimy do piersi choć boje się że tak mało, tak czy inaczej i tak musze go dokarmiac nutramignenem. Powiem Wam że odkad je Nutra, sypia lepiej i jest weselszy , nie marudzi tak jak na samej piersi.

Edit:
hahah Lenka mamy tę samą datę ślubu!!! My także pobieramy się 4 września:)

Ostatnia edycja:
Zaraz po wyciągnięciu z wanienki. Płucze myjke (mam ściereczke frote) odciągam skórkę i delkatnie przy brzegu skórki obmywam żeby zawsze trochę tej mastki białej zeszło.:tak:
emalia wpadniej do mnie i pokaz mi jak to robic... ja sie boje ze zrobie mu krzywde....
:szok: ogladalyscie w wiadomosciach o pijanej matcce co urodziła na ulicy dziewczynke wczesniaka i malutka miala smiertelna dawke dl dorosłego mezczyzny we krwi ponad 4 promile :szok: masakra
boze co za historie... :( na0 lat przynajmniej do wiezienia bym ja za to wsadzila i jajniki podwiazala oczywiscie, a do tego ostra alergie na alkohol...s...ka
Witam i gratuluje udanych wizyt :))

My skorke odciagamy od samego pocztaku wiem ze szkoly sa rozne , odciagam do oporu i przemywam gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, wazne jest zeby bylo widac ujscie cewki. Olafkowi tez tak robilam ale nie dalam rady sciagnac przez najszerszy punkt, nie robilismy tragedii tym bardziej ze znajomy chirurg powiedzial ze takie dzieci maja tyle wzwodow ze dorosly by pozazdroscil i wkoncu samo pusci. Niestety okazalo sie ze zbiera sie w jednym miejscu mastka i wkoncu zrobil sie taki wielki guz i trzeba bylo to zrobic mial troche ponad 2 lata , powiem Wam masakra mam nadzieje ze wiecej tego nie bede musiala przezyc, nawet nie sam zabieg ale to co sie dzialo potem
u mnie widac cewke,ale do oporu to jak? caly zoladz musi juz teraz byc na wierzchu?

poza tym tez bym chciala powybierac teraz suknie... tylko jak gabaryty mialabym mniejsze;P a jakby ktoras chciala to ja mam swoja do sprzedania,ladna nawet:)ksiezniczkowa z 'mon cheri'

Gabaryty to nie problem:)
Ja noszę rozmiar 50 i mam suknie naprawde super ,kupiłam przez internet , taką jaką chciałam , oczywiście z zagranicy , bo w Polsce dyskryminują puszyte kobitki i by kupić coś na siebie to trzeba brać to co jest i za minimum 2500 :)

Gabaryty to nie problem:)
Ja noszę rozmiar 50 i mam suknie naprawde super ,kupiłam przez internet , taką jaką chciałam , oczywiście z zagranicy , bo w Polsce dyskryminują puszyte kobitki i by kupić coś na siebie to trzeba brać to co jest i za minimum 2500 :)
ja bylam nieco szuplejsza 10miescy temu niz teraz,ale i tak sporo wydalam na te kiecke,a teraz wisi w szafie,ale podobala mi sie i tak ladnie lśnila w sloncu :)

dziewczyny,ile czasu krwawilyscie po porodzie? u mnie ustalo dopiero kilka dni temu,a teraz mam takie zolte uplawy i chyba infekcje,bo zapach przykry;/poczekam jeszcze tydzien i ide do gina. brzuch mnie pobolewa jak na okres tez;/nie wiem ocb?!

Ja tez tak miałam . Moja profesor mówi że upławy przy karmieniu piersią są do 6 miesięcy nawet. Mi upławy się zaczeły 2 tygodnie temu. I mysle że to przed miesiączką. Bo dzisiaj przyszła pierwsza. Zapomniałam jak to jest:)

Też to widziałam...aż mnie zmroziło....Takim babom powinno sie podwiązywać jajniki.....Co za babsztyl!!!! Szok:szok:

Moja malutka śpi juz od ponad godziny...Oczywiście zasnęła w bujaczku i to w ciągu pół minuty od momentu położenia...Szok normalnie!!!! Będę miała z tego pożytek jak wrócimy do Anglii i zostanę bez pomocy mamy!!!! Oby Poli nie przeszło!!!!

odnośnie tej baby :wściekła/y: to brak słów!!

A co do bujaczka to nasza też ze 3 razy zasnęła w nim ale później już nie było tak różowo i spać nie chce tylko chwilę się pobuja poogląda zabawki i jest łaaaa łaaaa... :) mojej bardziej mata podpasowała :)

reklama
kurcze tak piszecie o rozmiarach, że zaraz pójdę przymierzyć kiecką, kupioną na wesele w październiku zeszłego roku
jak się z cyckami zmieszczę to super, a jak nie to musze nową kupić, bo za miesiąc wesele kuzynki mojego b.

tak mi dziś szkoda filipa w nocy było: od 4 się prężył, stękał wiercił i kupki nie ma

zauważyłam, że on po łóżeczku się wierci jedyne jak próbuje kupkę zrobic albo coś z brzuszkiem ma

oby ta pani dr dziś coś mądrego powiedział nam

ja bylam nieco szuplejsza 10miescy temu niz teraz,ale i tak sporo wydalam na te kiecke,a teraz wisi w szafie,ale podobala mi sie i tak ladnie lśnila w sloncu :)

dziewczyny,ile czasu krwawilyscie po porodzie? u mnie ustalo dopiero kilka dni temu,a teraz mam takie zolte uplawy i chyba infekcje,bo zapach przykry;/poczekam jeszcze tydzien i ide do gina. brzuch mnie pobolewa jak na okres tez;/nie wiem ocb?!

mnie też tak pobolewał, a potem za kilka dnia przyszła @ jak dla mnei szybko bardzo, ale zapytam gina we wtorek, czy wszystko ok

Do góry