reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewela28- rzeczywiście koszmar z tym dzieciaczkiem upuszczonym przez położną :szok:, jak ja leżałam w szpitalu jeszcze po porodzie też była tragedia bo umarł noworodek 3 godz. po porodzie i to u mamy na rękach, prawdopodobnie przygniotła go piersią i zasnęła :szok: Wszyscy płakali- pacjenci, personel, koszmar! Wysłałam Ci pw z małym zapytaniem....

boże mój... :no: makabra. zwłaszcza dla tej matki, niewyobrażalne piekło do końca życia

reklama
katarzynajanicka kurcze a nie masz pomysłów skąd to zachowanie przy karmieniu? mój tez tak robi od paru dni, ledwo weźmie do buźki sutka albo smoka z butelki i jest płacz i wyginanie całego ciałka.. koniec końców coś je, ale cały czas przerywa to takim krzykiem okropnym :-( pokazał mu się tez biały nalot na języczku.. to mogą być pleśniawki? może one bolą albo sprawiają że to mleko smaku nie ma odczuwalnego? nie wiem ale żal mi bąka, do tego ja też się wkurzam jak on się wkurza i tak się wkurzamy nie zdrowo :-p
ja stawiam na skok rozwojowy plus kryzys laktacyjny
czytałam, że w czasie skoku, kiedy dziecko ma zwiększony apetyt denerwuje się, że nie leci tak szybko jak by chciało, a że często je cycuszki nie napełnią się tak szybko
fakt- moje jakieś mniej pełne, sflaczałe trochę są

laktatorem ściągnełam wczoraj 40 ml po karmieniu 1,5 godz, ale mały całą noc przespał, a dziś rano już spokojnie jadł i nnawet 1 cyc mu wystarczył
podobno ten kryzys laktacyjny trwa kilka dni, a jak sięgnę wtecz pamięcią to fifi od kilku dni marudził przy jedzeniu a wczoraj był szczyt

Witam ;)

U nas pochmurno ale nie pada:-)

dziękuję wszystkim za odpowiedzi o spaniu w ciągu dnia ...

mam teraz kolejne ... jeśli Wasze Maluszki nie śpią to co robią? zabawiacie je jakoś czy same się sobą zajmują? jak wygląda u Was czas aktywności?
moją raczej trzeba się zajmować - nie lubi inaczej ...

karo - a co z Twoją dietą? czy Mała tylko na sztucznym mleczku jest? dołączasz do grona wsparcia w diecie bezmlecznej?
super, że trafiłaś do dobrego lekarza, fajnie jak jest poprawa
wypoczywajcie!

koriander - spóźnione ale szczere życzenia dla LILI!!!! jak się impreza udała?
tak, niesamowicie szybko ten czas leci ....

klementinka - wyobrażam sobie co przeżyłaś ... ,
ja najgorszą chwilę miałam w sklepie, ja byłam odwrócona a mąż brał zgrzewkę wody z półki, wózek stał ok 1,5 metra od niego, i w momencie przenoszenia do wózka zakupowego - pękła ta zgrzewka i upadła na podłogę.
Ja usłyszałam huk i płacz mojego dziecka ... boszzz, myślałam, ze ta zgrzewka spadła na moje 3,5kg dziecko ... ale Ona się tylko przestraszyła bo było za daleko, żeby ją dosięgła ...
ale odebrało mi mowę i władzę w nogach...

agast - dzięki za poradę odnośnie co robić jak jest braku oddechu

Witam ;)

U nas pochmurno ale nie pada:-)

dziękuję wszystkim za odpowiedzi o spaniu w ciągu dnia ...

mam teraz kolejne ... jeśli Wasze Maluszki nie śpią to co robią? zabawiacie je jakoś czy same się sobą zajmują? jak wygląda u Was czas aktywności?

karo - a co z Twoją dietą? czy Mała tylko na sztucznym mleczku jest? dołączasz do grona wsparcia w diecie bezmlecznej?
super, że trafiłaś do dobrego lekarza, fajnie jak jest poprawa
wypoczywajcie!

koriander - spóźnione ale szczere życzenia dla LILI!!!! jak się impreza udała?
tak, niesamowicie szybko ten czas leci ....

klementinka - wyobrażam sobie co przeżyłaś ... ,
ja najgorszą chwilę miałam w sklepie, ja byłam odwrócona a mąż brał zgrzewkę wody z półki, wózek stał ok 1,5 metra od niego, i w momencie przenoszenia do wózka zakupowego - pękła ta zgrzewka i upadła na podłogę.
Ja usłyszałam huk i płacz mojego dziecka ... boszzz, myślałam, ze ta zgrzewka spadła na moje 3,5kg dziecko ... ale Ona się tylko przestraszyła bo było za daleko, żeby ją dosięgła ...
ale odebrało mi mowę i władzę w nogach...

agast - dzięki za poradę odnośnie co robić jak jest braku oddechu

ja kiedyś byłam taka nawiedzona i śpiewałam mu godzinami, grzechotałam grzechotkami, pokazywałam obrazki - całyczas jak nie spał. Teraz dopóki jest spokojny i mu się nie znudzi kładę go do łóżeczka żebypatrzył na karuzelę, albo sam leży u nas na kanapie i lezy i się rozgląda. Jak zaczyna marudzić to biorę go na ręce i bawię się z nim, czasami chodze po domu

Ja podobnie jak zyyraffka robie :) dopóki nie marudzi to sobie spokojnie leży na macie albo w bujaczku :D (a ja mam chwilę dla siebie) jak już zacznie marudzić to też najpierw zabawiam ją w miejscu gdzie leży (czasami pomaga chwilowe zwrócenie uwagi :) i mała znowu zajmuje się obserwowaniem świata) a jak to nie pomaga to biorę na ręce i zabawiam ją :) albo chodzę po domu a ona się rozgląda.

Ostatnia edycja:
Jak u Was jest z kupami u dzieci karmionych sztucznie,lub mieszanie?

moja karmiona jest tylko sztucznie robi kupkę raz dziennie, jej kolor jest taki musztardowy

Cześć!
Mój mąż dziś gra z Carrerasem, Jezzusiczku jak mnie strzyka z zazdrości, tak chciałabym tam być :wściekła/y: Ale laktacja ważniejsza, co robić, gdybym pojechała z nim to musiałabym nie karmić przez pół dnia, a cycki by mi pękły, a na stadionie wśród tłumów raczej bym nie odciągnęła...Szkooda :-(

woow, ale wy światowi muzycy jesteście:tak::-D myślę, że będziesz miała jeszcze wiele okazji w przyszłości:tak:

u mnie podobnie jak u żyraffki, najczęściej kładę ją w kołysce i gada z misiami na karuzeli:-D, bądź leży na naszym łóżku i wpatruje się w obraz, jak się niecierpliwi to wtedy ja lub M ją zabawiamy; nie chce non stop przy niej siedzieć, bo jak się nauczy to potem nic się w domu nie da zrobić, czekam wciąż na matę edukacyjną:wściekła/y::wściekła/y: myślę, że też jej się spodoba:tak:

koriander - najlepszości dla Lili:-):-) duża dziewczynka już z niej:tak: przyłączam się do głosu Kajdusi, chcemy zdjęcia, chcemy zdjęcia:-D:-D:-D

u nas fifi leży sam w łóżeczku albo na naszym łóżku i patrzy albo na karuzelę, albo na swój łuk z zabawkami albo w sufit
jak zaczyna marudzić to wtedy go zabawiam lub usypiam
dziś się obudził rano i patrzył na karuzelę w łóżeczku, nawet nie wiedziałam, że nie śpi

reklama
Do góry