reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewitka, gratuluję fasoleczki:))))mam nadzieję, że bedziesz się odzywać do nas częściej i dzielić brzuszkowymi radościami:-)

Co za dzień, mały prawie nie spał w dzień i nie mogę go teraz uśpić, co chwilkę się budzi, już nawet go położyłam w swoim łóżku bo męża nie ma

reklama
Co za dzień, mały prawie nie spał w dzień i nie mogę go teraz uśpić, co chwilkę się budzi, już nawet go położyłam w swoim łóżku bo męża nie ma
bosz, mam to samo. drugą godzinę próbuję położyć go do łóżeczka. a przez ostatnie 2 dni zasypiał w chwilę, raz nawet sam w łóżeczku, co mu się nie zdarza. już się cieszyłam, a tu znowu zonk :/

Witajcie ja od 6 na nogach oczywiście to norma teraz chwilkę śpi ale tylko chwilkę i się budzi pomijając, że rano Gaja się obdrzyzgała po szyję;)jak ona to robi??;)Ja dzisiaj jadę po suknię ślubną;)Wczoraj rozwoziliśmy zaproszenia;)Masakra ale byłam zmęczona;)U mnie fajna pogoda....i jest jeszcze coś mój mąż ciagle mówi o drugim dziecku...i nawet wczoraj namawiał mnie aby iść za ciosem....niestety zmartwiłam go i powiedziałam, że niestety ale się nie przekonam;)Ewitka gratulacje:)

hej u nas kolejny dzien bez upalow i maly zaczal przesypiac znow wieksza czesc dnia to bardzo mile :) tym bardziej ze wrocil Olaf wczoraj pogralismy w gry poukladalismy lego poszlismy na spacer a maly spal jak za pierwszych dni w domu

Agast zegarek super ja dostaje pierscionki i za Ola i za Ercia w tym samym stylu i ladnie sie prezentuja na jedym palcu

Katarzynajanicka super spanie u mnie rekord to od 22 do 4 nad ranem

Lena Ercio tez czasem atakuje na dwa, ale z reguly z tego drugiego tylko ciumknie,

Yoshe skad pewnosc ze to koper ??

Klementinka kolezanka ktorej syn mial skaze wlasnie robil kupy ze sluzem, a laktator mam z aventu isis

AniaCh wracajac do Filipka jaka konkretnie wade zdiagnozowano, wiem ze te dziurki w serduszku najczesciej samoistnie sie zarastaja wraz z nabieraniem wagi

Zyrafka to wieczne myslenie czy jest ok moze zniknie za jakies 20 lat :)) ja do tej pory slysze jak Olaf w nocy wychodzi ze swojego lozeczka. Jak Oli mial 3 miesiace i katar to polecialam do lekarza jak juz stalam w tej przychodni dla dzieci chorych to normalnie widzialam jak go te wszystkie zarazki oblepiaja :-D a poszlam z lekkim katarkiem

Sloniczka skad pomysl ze zlamanym obojczykiem ??

Ewitka u nas po 2 tyg olaf mial kryzys teraz juz jest ok tyle ze ciagle by kolo niego skakal i dochodzi do tego ze boje sie wyjsc do ubikacji jak jestem z nimi sama bo boje sie ze wkoncu na niego wpadnie do lozeczka czy cos Trzymam kciuki za luty ;-)
po kąpieli nacierałm go oiwką, i z jednej strony ma normalnie, a z drugiej, tu gdzie obojczyk lewy taka gólka. Mój młodszy bra miał podobnie jak był noworodkiem, więc odrazu przyszło mi to na myśl.

dziewczyny, któas pisał, że skaze białkową rozpoznaje się min po zmianach skórnych za uszkami i na małżowinie, możecie mi przypomniec jak ot wygląda dokłądnie, bo Fifi ma coś dziwnego (jak dla mnie) właśnie na małżowienie i już mam czarna wizję, że to skaza białkowa :/

witajcie
u nas wreszcie pogoda się poprawiła nieco bo zrobiło sie chłodniej, hahahah jak to brzmi:-) ale po tych upałach jakaś odmiana, aż miło
nocka też ok młody jadł ok 1, 3 i o 7 a teraz jeszcze śpi:tak:
przed 6 tylko przytrafiła nam się mała awaria kupa po same pachy, jak to zobaczyłam to nie wiedziałam za co się zabrać najpierw i jak go rozebrać żeby nie upaćkać wszystkiego obok bo całe ubranko które miał na sobie oczywiście brudne:-D

a ja nawet miło rozpoczęłam ten tydzień, zmieściłam się w swoje przed ciążowe spodnie:tak::-):-):-) jak miło, człowiek od razu inaczej sie czuje i wreszcie widzę że i moje biodra po ciąży postanowiły sie obkurczyć

a dziś czeka mnie małe wyzwanie logistyczne bo z dwójką aż tak daleko się nie wybierałam sama, wymyśliłam sobie wizytę imieninową u mojej mamy, hmmm... jeszcze nie wiem jak mi to wyjdzie ale zobaczymy... a jak nie to poczekamy na mojego jak wróci z pracy i dopiero wtedy sie wybierzemy

a swoją drogę najlepsze życzenia imieninowe dla każdej ANI która dziś obchodzi imieniny:-)

ech... teraz chwila przerwy....ssak wzywa;-)

Ewitka serdecznie gratuluje i trzymam mocno kciuki
lena pochwal się suknią jak już zdobędziesz

edit...nie umię pisać tylko lewą ręką

Ostatnia edycja:
kasia znalazłam coś takiego

Anecznik- skaze białkową najłatwiej ocenic po uszach. Pęka skórka za uszami lub jest bardzo wysuszona i jeszcze w jednm miejscu na małżowinie ale nie wiem jak opisac dokładnie gdzie;/ Jak sie konczy ucho to całamałżowina jest taka jakby zawinięta to własnie w tym zgięciu tez czasem pęka.
No i gratuluje pokaźnej wagi!

U mnie pogoda do spania cały czas leje:-(A tak wogóle dopadła mnie jakas grypa i od dwóch dni gorączka wieczorem38 mam nadzieje że mała się nie zarazi:no:
ewitka-super trzymam kciuki żeby wszystko przebiegało dobrze

reklama
mój malutki chyba ma katar i teraz nie wiem co ze szczepieniami, mamy w czwartek, jestem strasznie zła na siebie, może go za lekko ubierałam, albo przeciągi w domu były. Biedny dzisiaj rano z takim zapchanym noskiem się obudził, strasznie płakał i ślinił się :-:)-(

Chciałam się pochwalić, ze wczoraj weszłam w 2 pary spodni dżinsów sprzed ciąży. Fakt, ze były troszkę luźne na mnie ale teraz za to wyglądają świetnie

Ostatnia edycja:
Do góry