reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jak to fajnie was podczytywać tak jak w czasie ciąży;)
Mam nadzieję że mała nie zmieni dzisiaj zdania co do nie marudzenia:)
Pierwszy spacerek u nas zaliczony:)

reklama
Agi- słodkości z Twojej córci!!jeszcez raz gratuluję

zdec- ja też jestem ciemna jeśli chodzi o pielęgnację niemowlaków, 6,5 roku studiów pedagogicznych niestety nie przygotowuje do macierzyństwa:-)przynajmniej od strony pielęgnacji, jeśli chodzi o kupki to w "wieku" Twojej malutkiej, łukasz potrafiła nawet z 8 robić, teraz mniej, najgorsze, ze popierduje kupką- robi takie kleksy i szybko mu się pupcia odpaża, a najchętniej takiego baczka z kleksem robi na świeżo założoną pieluszkę, pampersy ida jak woda...

Musze chyba zmienić godzinę spacerów, bo mój mały po niecałej godzinie zaczyna się strasznie drzeć- z głodu. W domu je ale nie do syta przed spacerem i sobie usypia i nie chce dalej ssać, mimio, ze go budze. Za to podczas spaceru wybudza się i darcie straszne, że z mężem biegiem wracamy. Wcześniej nie było problemu, przesypiał cały spacer.
Niedługo zcazna się szczepionki, jeżdżenie do lekarzy, przeraża mnie to.

kajdusia- cieszę się, że już doszłaś do zdrówka!!!

katarzynajanicka- ja też miałam ten sam dylemat, nic nie przeciekało, ale stwierdziłam, że już warto przerzucić się na większe, gdy zauwazyłam, że na udach Łukaszka robią się odciski od pieluszki.

słoniczka- śliczny mały śpioszek

Właśnie mi się przypomniało, ze za 10 dni mam pierwszą rocznicę ślubu i teraz problem- jakąś niespodziankę przydałoby się zorbić dla męża....macie jakiś pomysł??

Ostatnia edycja:
Nasza Julka w nocy śpi w swoim łóżeczku, a w dzień albo w wózku albo na łóżku w salonie. :)
Dzisiaj coś niespokojnie śpimy :/ drzemki 15-30 min i pobudka.
Noc była super od 21:30 do 2 spała, później jedzonko i od ok 3 - 6 znowu sen i później od 7 - 9 :) Oby było tak dalej.

Jagoda tez w nocy zawsze w swoim łóżeczku. Zasypia sama odłożona do łóżeczka po kąpieli i jedzeniu :) W dzien roznie- najcześciej w leżaczku, ale tez w wozku, łóżeczku albo na naszym łóżku :)

Nasza Julka w nocy śpi w swoim łóżeczku, a w dzień albo w wózku albo na łóżku w salonie. :)
Dzisiaj coś niespokojnie śpimy :/ drzemki 15-30 min i pobudka.
Noc była super od 21:30 do 2 spała, później jedzonko i od ok 3 - 6 znowu sen i później od 7 - 9 :) Oby było tak dalej.
Kurde a mi małej szkoda samej do łóżeczka kłaść...dla mnie wydaję się taka samotna:(

katarzynajanicka mojemu Szkrabowi też udało się 2 razy pod rząd siknąć jakby co najmniej podwinął siusiaka na tyły, bo mokre były całe plecy, ale coś mi się wydaje że to chyba kwestia złego zapięcia pampersów, bo więcej razy się nie zdarzyło
co z wizytą? poradził coś pediatra na te wzdęcia? nasz przepisał esputicon i na o coś w razie kolek

zdec no widzisz, już się robi optymistyczniej ^^ dziewczyny mają rację, grunt to się ze szkrabem poznać i się dopasujecie do siebie jak ulał :tak: tak patrzę na suwak z Natalką, te jej 5 dni są takie słodkie :-D

Moja mała w nocy w swoim łóżeczku chyba że przysne przy karmieniu to wtedy troche z nami;-)a w dzień przeważnie na dworzu w wóżku
Jejku ona coraz więcej domaga się cyca oby nie było jak ze starszą całe dnie przy cycu leżała a jak nie to wyła:szok:

Moja mała w nocy w swoim łóżeczku chyba że przysne przy karmieniu to wtedy troche z nami;-)a w dzień przeważnie na dworzu w wóżku
Jejku ona coraz więcej domaga się cyca oby nie było jak ze starszą całe dnie przy cycu leżała a jak nie to wyła:szok:

A ja widzę, że moja po mału sie normuje;)

reklama
Witajcie a ja walczę z małą i uczę ja spać w łożeczku:)A jak wam idzię??

U nas po kąpieli kładziemy małą do łózeczka turystycznego przy łózku, potem po pierwszej pobutce ok. 12-1 ląduje u nas w łóżku do momentu świtania, a potem znowu z powrotem do turystycznego. W swoim łóżeczku za bardzo nie chce spać, dzisiaj próbowałam, może jest za samotna sama w pokoju:) W dzień jak właśnie teraz, śpi na sofie:) Ciekawe ile pośpi.
Walnęła dzisiaj 8 albo i 9 kup od 3 nad ranem. Już zagubiłam się w liczeniu. Ale zostałam uświadomiona że to normalne:) Dzięki LENA!:-)

Do góry