reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

już się poryczałam to teraz mogę napisac: zero rozwarcia, nic, pozamykane na cztery spusty, co drugi dzień na ktg do szpitala, na 24. czerwca skierowanie na patologię ciąży. k............. remont jest i mnie lekarz o leżeniu na korytarzu uprzedził

dobrze, że ma 24. dyżur to mi może pomoże jakimś specyfikiem

chyba, że do tej pory urodze, bo nic tylko siedzę i płaczę, tak się boję tej patologii i wywoływania, bo podobno nie zawsze pierwsza próba jest skuteczna :(

także ja tu do końca zostanę i zgaszę światło9 na forum, jeśli mi mąż lapka do szpitala pozwoli zabrać

zwolnienie mi do 24. czerwca wypisał, w sumie bez marudzenia, a z nerwów mi ciśnienie do górnej granicy normy skoczyło
Nie płacz bo adrenalina blokuje endorfiny....a to nie pozwala sie skurczom rozwinąć;)

reklama
Ja też już po wizycie. Rozwarcie było na cm a lekarz na siłę zrobił ponoć 2cm. Dodatkowo zaserwował masaż szyjki, która ponoć mięciutka i gotowa. A ja z bólu chciałam płakać, ale pomyślałam że poród będzie jeszcze gorszy i jakoś nie wypadało.
Gin powiedział że już czuł włoski tak więc główka niziutko i prawidłowo. Wysłał mnie na KTG które wskazywało jakieś skurcze i lekarz stwierdził, że jest szansa bym na dniach urodziła:szok: W czwartek mam być u niego znowu jeśli nie urodzę.
Na szczęście wystawił L4 na tydzień, przynajmniej tyle.
Fakt jest taki że od tego jego masażu to w brzuchu mnie strasznie pobolewa. Być może coś to podziałało:tak:

och dziewczyny widze ze jestescie bardzo rozdraznione tym czekaniem :-):-):-) az strach sie do was odzywac ,ale rozumiem u mnie tez byl skeyp i tel czerwony i 100 razy dziennie pytano mnie kiedy ??? juz rodzisz??? fakt strasznie to wnerwia :wściekła/y::wściekła/y:

pozatym cieszcie oststnimi wolnymi chwilami ja od kilku nocy nie spalam wiecej jak godzine moje dzieci strajkuja i na zmiane placza po nocach jestem padnieta -taki uroki macierzynstwa :-p:-p
Milego popoludnia u nas pieknie slonecznie i bardzo wietrznie ..))

mała uwielbia sie kapac i tatus na spacerku

Załączniki

• SAM_1194.jpg
    SAM_1194.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 59
  • SAM_1189.jpg
    SAM_1189.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 63
och dziewczyny widze ze jestescie bardzo rozdraznione tym czekaniem :-):-):-) az strach sie do was odzywac ,ale rozumiem u mnie tez byl skeyp i tel czerwony i 100 razy dziennie pytano mnie kiedy ??? juz rodzisz??? fakt strasznie to wnerwia :wściekła/y::wściekła/y:

pozatym cieszcie oststnimi wolnymi chwilami ja od kilku nocy nie spalam wiecej jak godzine moje dzieci strajkuja i na zmiane placza po nocach jestem padnieta -taki uroki macierzynstwa :-p:-p
Milego popoludnia u nas pieknie slonecznie i bardzo wietrznie ..))

mała uwielbia sie kapac i tatus na spacerku

sliczna! a tatus jaki zadowolony!:)

lena- nie wolno plakac?to musze kogos uderzyc:D

Ja też już po wizycie. Rozwarcie było na cm a lekarz na siłę zrobił ponoć 2cm. Dodatkowo zaserwował masaż szyjki, która ponoć mięciutka i gotowa. A ja z bólu chciałam płakać, ale pomyślałam że poród będzie jeszcze gorszy i jakoś nie wypadało.
Gin powiedział że już czuł włoski tak więc główka niziutko i prawidłowo. Wysłał mnie na KTG które wskazywało jakieś skurcze i lekarz stwierdził, że jest szansa bym na dniach urodziła:szok: W czwartek mam być u niego znowu jeśli nie urodzę.
Na szczęście wystawił L4 na tydzień, przynajmniej tyle.
Fakt jest taki że od tego jego masażu to w brzuchu mnie strasznie pobolewa. Być może coś to podziałało:tak:
ja też tak chce, bo pewnie jak pójdę w czwartek na ktg i ginki to usłysze to samo że wszystko pozamykane i ze przez najbliższy tydzień napewno nie urodzę

sliczna! a tatus jaki zadowolony!:)

lena- nie wolno plakac?to musze kogos uderzyc:D

a to pomoże w przyspieszeniu:tak:, jak tak to i ja może tego spróbuję bo tak jak piszecie żadne białe armie, sprzątanie nie działa

ja dziś nawet w akcie desperacji zrobiłam porządek z paznokciami, skróciłam zmyłam bordowy lakier co by w szpitalu się krzywo nie patrzyli ze ż takimi szponami przyjechałam, a mój na to co.... do szpitala się już wybierasz?;-)

EH,nie było mnie dwa dni, a tylko Zdec kochana zauważyła...
A ja byłam na porodówce :-p I właśnie wróciłam- nadal w dwupaku :zawstydzona/y:
Wczoraj rano ktg nie podobało się lekarzowi i mnie zostawili, myślałam, że będą poród wywoływać, a tu klops... Wczoraj wieczorem zapis był już dobry, dziś rano też, więc sobie poszłam... Kolejne ktg w czwartek...
Nie doczytam Was dokładnie, za dużo tego, ale od teraz postaram się być przynajmniej do czwartku na bieżąco.
Buźka
Gratuluję rozpakowanym!

u nas właśnie też nie a jeszcze jakby co miało skończyć się cesarkę to już wogóle
do tej pory nic się nie zapowiadało na szybki poród więc nic z tym nie robiłam a dziś stwierdziłam że może jednak juz i to zrobię bo może mały obawia się długich paznokci i dlatego nie chce wyjść:-D;-)

kajdusia jasne że zauważyłyśmy że cię nie ma i nawet rano obstawiałyśmy że pewnie jesteś już na porodówce albo i po

Ostatnia edycja:
Zdjecie0581.jpg (22 Bajtów)Na spacerku.24stopnie.Bawełniana czapeczka body na dł rękaw rajstopki, skarpetki,bawełniany pajac.Jak było ponad około 30 to sam bodziak na kr rekaw i przykryty był tetrą;)
Co do pępka, ja nie psikałam ,miałam takie gaziki nasaczone spitytem(z apteki,29gr sztuka)gaziki przecierałam wokół klamry,odpadła po 9 dniach.Pózniej jeszcze przez 3-4 dni nimi przecierałam miejsce pepka.Mały nic przy tym nie płąkał.Polecam;)
paulka-dzięki za info.Tez sie bujnę na kadłubka jutro.

Załączniki

• Zdjecie0581.jpg
    Zdjecie0581.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 71
reklama
sesja_zdjęciowa_Marceliny_Blanki.jpgPierwsza sesja zdjęciowa mojej córki Marceliny Blanki, którą Wam przedstawiam.;)

Urodzona pierwszego czerwca 2010 roku, o godzinie 13.:31 waga 3350g. 56 cm. < 3

Mam błąd na suwaczku :(

Do góry