reklama
Gosia***
Fanka BB :)
Słuchajcie jak to jest z becikowym? Potrzebne jest zaświadczenie od lekarza że było się pod jego kontrolą przez całą ciążę? Czy idzie się tylko z odpisem aktu urodzenia, dowodem osobistym rodzica i pisemkiem że drugie z rodziców nie pobrało już becikowego na dziecko?
Gosiagro załatwiałaś już może becikowe, albo wiesz jak to w praktyce wygląda?
Ja załatwiałam becikowejuż mi nawet przelali potrzebowałam to zaświadczenie od lekarzaja dostałam je razem z wypisem ze szpitala
Dziewczyny napiszę Wam co się wydarzyło jak tylko znajdę moment
Gosiagro załatwiałaś już może becikowe, albo wiesz jak to w praktyce wygląda?
jeszcze dokumentów nie złożyłam, ale dzwoniłam do MOPS-u na Hubskiej i dokumenty jakie trzeba złożyć to:
1. 2 dowody skserowane (oryginał do wglądu)
2. akt urodzenia skserowany (oryginał do wglądu)
3. Zaświadczenie od lekarza, że było się chociaż raz na wizycie. Nie ma specjalnego formularza
C
cobra18
Gość
to ja wrocilam... lekarz recznie zrobil mi rozwarcie na pol cm, i nic wiecej sie nie chce ruszyc. szyjka podobno nie skrocona i twarda... na ktg jakies skurcze,ale ja nic nie czulam..za to lerzalam 40min na sali z noworodkami... kurde mialam lzy w oczach jak widzialam te malenstwa z mamami... maly ma 3400gram,jesli do pon nic sie nie ruszy ,od wtorku bd miec wywolanie..
mama_czerwcowa
Zaciekawiona BB
Całuski dla maleństw, ja będę za godzinkę
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Ja tez wróciłam z KTG skurcze do 60 ale położna mówi, że to nie to;(A mnie boli coraz bardziej;(Ciekawe jakie są bóle prawdziwe....mówi, że to sie rozkręci na dniach...brzuch jak głaz...a ja strasznie rozdrażniona niech tylko mi ktos jeszcze napisze sms czy juz ur to wyjeb...tel przez okno!!!
ja też jestem
podczytuję co jakiś czas ale jakoś nie mam weny do pisania
mamusie z maluszkami super że piszecie w co ubieracie dzieciaki bo ja pewnie tez z tym będę mieć największy problem na początku
podczytuję co jakiś czas ale jakoś nie mam weny do pisania
ja też , ja tez tu jeszcze jestem nierozpakowana:-(;-)hallooooooo proszę nie zapominać o mnie!!!!!
Zdec może powinnyśmy zmienić nasze podpisy nad suwaczkami.....My juz czekamy coraz mniej cierpliwie, a i Natalka mogłaby sie już pospieszyc troszeczkę, co?????
mamusie z maluszkami super że piszecie w co ubieracie dzieciaki bo ja pewnie tez z tym będę mieć największy problem na początku
Agi78
Nasze Cudeńko!!!
My jesteśmy małżeństwem wiec u mnie był tylko mąż z 2 dowodami i aktem małżeństwa.
W Twoim przypadku znalazłam coś takiego:
Rejestracja urodzenia - dziecko panieńskie
(z uznaniem przez biologicznego ojca)
Podstawa prawna: Art. 43 ust.1 i 2 prawa aktu stanu cywilnego /Dz. U. z 1986r. Nr 36 poz. 180 z późniejszymi zmianami/.
1. Wymagane
- obecność obojga rodziców
- dowody osobiste rodziców
- odpis aktu urodzenia matki dziecka jeżeli był sporządzony w innym Urzędzie Stanu Cywilnego
2. Opłata skarbowa
- podanie - 5,00 PLN
3. Termin oczekiwania
Akt zostaje wydany niezwłocznie.
Bardzo Ci dziękuję za info!!!!
karo - jutro myślami jestem z Tobą, daj znać czy napewno jutro zrobią Ci cesarkę żebyśmy miały jakieś wieści od Ciebie i się nie denerwowały zbytnio!!!!
C
cobra18
Gość
Ja tez wróciłam z KTG skurcze do 60 ale położna mówi, że to nie to;(A mnie boli coraz bardziej;(Ciekawe jakie są bóle prawdziwe....mówi, że to sie rozkręci na dniach...brzuch jak głaz...a ja strasznie rozdrażniona niech tylko mi ktos jeszcze napisze sms czy juz ur to wyjeb...tel przez okno!!!
ja mam opis na gg "" nie ku..., nie urodzilam jeszcze'' bo co 5min ktos mnie o to samo pyta
reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
ja mam opis na gg "" nie ku..., nie urodzilam jeszcze'' bo co 5min ktos mnie o to samo pyta
wiesz napisałam do męża szwagierki ze ide na KTG i odezwe sie jak wrócę a ta wydzwaniała wypisywała aż położna bordowa sie robiła