reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

quote_icon.png
Napisał lenaDTR
Mi juz jakoś się nie spieszy do porodu....boję się bólu;)

quote_icon.png
Napisał zdec
Po tyc najróżniejszych opowieściach z porodówek ja też wolę nieeeeeeeeeeeeeeeeee rodzić........

ja też się boję i chetnie oddam komuś przyjemność urodzenia za mnie :D

dziewczynki dacie radę!!!
da się przeżyć!!!
jak ja dałam to każdy da radę, a ja nawet znieczulenie mam do zdejomawania kamienia :p
trzymam kciuki

reklama
Ja już po wizycie... jadę w środę do szpitala na badanie ale kazał mi zabrać torbę spakowaną... jest pewien problem: mój maluszek nie chce wsadzić główki tam gdzie powinien :( jest malutki, waga 2800, a ostatnio mówił że ponad 3000 i że grubasek, a dziś mówi że jest malutki. Łożysko przestarzałe, gotowe żeby je rodzić... nie wiem czy nie będzie cesarki... a tak nie chcę! Zobaczymy co będzie po badaniu w środę... o i rozwarcie na 2cm... więc może będę już tuliła Damianka w środę, ale boję się że coś jest nie tak, bo tak się jakoś wpatrywał w ekran i kręcił głową a że zobaczył że ja się zielona z bólu zrobiłam, kazał się nie martwić za w czasu... trzymajcie kciuki :(

śliczne nowe obywatelki -Kornelia i Amelka! -zdrówka dla Was !

Kasiek1983 - nie martw się na zapas bo maluszkowi się udzieli! I nie przejmuj się wagą z usg, może doktor niedokładnie go zmierzył i stąd te rozbieżności - u mnie też tak było że pokazało mniej a nastepnym razem znowu więcej - po prostu takie mierzenie jest niedokładne i już. Trzymamy kciuki- na pewno wszystko będzie dobrze i już w środę będziesz mamusią a my nadal nie :)

witajcie o poranku
i co cisza nadal
bo u mnie niestety tak i nadal żadnych oznak, nawet najmniejszych, chyba juz przestanę wypatrywać bo to bez sensu, ale może zacznę coś wrzucać do torby do szpitala to może coś się ruszy:tak:

Kornelka, Amelka sliczności aż chce się już utulić swojego mlaucha

Witam
Prosze o zapisanie mnie do ropakowanych
12 czerwca na swiat o godzinie 12.30 przyszła Amelka z wagą 2900 w 39 tygodniu
PORóD MASAKRA OPISZE JUTRO:cool:
serdecznie gratuluję
zawsze to jakieś pocieszenie, że nie jestem sama.....
jaki mi lekarz powie, że pozamykane na cztery spusty to go jutro pobiję ;-)

ostatnio zaczęłam mleko z piesi wyciskać, podobno przyspiesza to skurcze, ale oczywiście znów dałam się nabrać

naiwna się zrobiłam :/

[/QUOTE]
u mnie tak samo, cisza, wszystko pozamykane, zero skurczy więc dołączę do ciebie;-)
Hejka:-)
Ja juz po wszelakich wizytach dzisiaj.....
Płytki nadal ponad 90 tysięcy więc super, zrobiłam badanie na paciorkowca, za jakieś 4 dni mam się zgłosic.....natomiast u gina dowiedziałam się że nic się nie dzieje.....Szyjka twarda, rozwarcia praktycznie brak....Narazie się nie zapowiada na poród!!!!! :-:)-:)-(....Także mam realne szanse na zajęcie ostatniego miejsca wśród rozpakowanych czerwcówek.....
Mała waży ok 2700....była bardzo dzis ruchliwa, wypinała się dupcią do pana doktora., serduszko 143 na minutę.....a więc wciąz czekamy!!!!!
super że z płytkami dobrze i ich tak dużo, al malutka ma jeszcze czas przybrać na wadze
Ja już po wizycie... jadę w środę do szpitala na badanie ale kazał mi zabrać torbę spakowaną... jest pewien problem: mój maluszek nie chce wsadzić główki tam gdzie powinien :( jest malutki, waga 2800, a ostatnio mówił że ponad 3000 i że grubasek, a dziś mówi że jest malutki. Łożysko przestarzałe, gotowe żeby je rodzić... nie wiem czy nie będzie cesarki... a tak nie chcę! Zobaczymy co będzie po badaniu w środę... o i rozwarcie na 2cm... więc może będę już tuliła Damianka w środę, ale boję się że coś jest nie tak, bo tak się jakoś wpatrywał w ekran i kręcił głową a że zobaczył że ja się zielona z bólu zrobiłam, kazał się nie martwić za w czasu... trzymajcie kciuki :(

może nie będzie tak źle, nie nastawiaj się pesymistycznie, pomyśl że już jutro mozesz mieć maluszka po drugiej stronie brzucha

Magda M śliczne maleństwo

coś się wczoraj kajdusia nie odzywała? czyzby przyszedł czas i na nią?

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane czerwcóweczki

Melduję się że od wczoraj jesteśmy już w domku razem z Naszym Ingasiem:-)
Mały czuje się dobrze ja też dochodzę do siebie.

Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje w imieniu Ignasia i Własnym:-):-):-)

Nie jestem w stanie was nadrobić wię:
WSZYTSKIM NOWO NARODZONYM MALUSZKĄ ŻYCZĘ DUŻO DUŻO ZDRÓWKA A ICH MAMUSIĄ SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY.

Jak wstanie Tomek to umieszczę zdjęcia naszego Ignasia

Postaram się zaglądać na forum w miarę możliwości

reklama
Kochane nie było mnie kilka dni, więc nawet nie próbuję nadrobic tego co pisałyście:no:

Gratuluję nawym mamom bo zapewne takie są:tak: (doczytam później)

Ja w międzyczasie przeżyłam chyba jedne z najgorszych chwil w moim życiu:-(napiszę później jak się tu trochę ogarnę.

Pozdrawiam Was ciepło.

Do góry