reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie porannie,
Kasiek1983 nie ma co za wczasu się martwić! Mam nadzieję że już w środę będziesz tulić swoją kruszynkę:-)
Magda_M Kacperek jest śliczny!
W ogóle wszystkie czerwcowe dzieciaczki są przepiękne!
Rzeczywiście cisza u kajdusia jest podejrzana;-)

Zbieram się powoli na chwilę do pracki:-)
Życzę wam wszystkim miłego dnia;-)

reklama
Witam sie i ja nadal w dwupaku
jak na razie nic sie nie dzieje ja tez przestałam wieżyć w jakies zabobony że coś pomoże w przyspieszeniu porodu jak dzidzia będzie chciała sama wyjdzie ,av oznak porodu nie ma co szukać bo wszystko może się rozkręcić w momencie . Jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna 13 dni po terminie nic nie wskazywało na to że urodzi wszystko pozamykane na 4 spusty jeszczs po południu a w nocy jak ją wzięło to rano małego miała przy sobie więc może być różnie .
Ja z rozwarciem skróconą szyjką i bez czopa chodzę ob miesiąca i nic.A miało być najwyżej tydzień brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!:szok::-Di co?i nic!

Hej!
Ja też wciąż dwupaczek...Myślałam że może to porządne badanie przez lekarza wczoraj coś da...ale niestety....cisza.....No cóż cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości......Tylko że każdego dnia coraz trudniej!!!!!

ewelinamariusz - gratuluję wypakowania

Oglądam te nasze czerwcowe dzieciaczki i jestem nimi zauroczona...Takie słodziaki.....Kiedy moja do nich dołączy!!!!????

Mam pytanie odnośnie wniosku o urlop macierzyński: Sa jakieś ogólnodostępne druki do wypełnienia czy wystarczy karteczka ze szpitala?
Hefi ja musiałam dac zasw ze szpitala,akt urodzenia i napisac podanie o urlop macierzynski.

a ja się zastanawiam, co u mojego szkraba powoduje gazy :/
Mi mówili w szpitalu ze dobrze jest jak dziecko oddaje gazy,znaczy to dobrą pracę jelit.Pijesz coś na laktację?Ja zauwazyłam ze jak wypiję herbatkę Hipp a tam jest koper to mały gazuje;)

Zwolnienia nie dostałam:-( Jedyne co może mi wypisać to karteczkę do urlopu macierzyńskiego:wściekła/y::wściekła/y: Jutro idę do internisty, zobaczę co ten powie.... Wizyta znowu za tydzień, ale mam cichą nadzieję że uda się urodzić w weekend:-) Poza tym jestem trochę zła, czy któraś z was już składała papiery o becikowe? Bo wiem że tam jest zaświadczenie potrzebne że do 10tc było się u lekarza, czy coś podobnego. Lekarz powiedział że on to wystawia dopiero po porodzie:wściekła/y: I znowu stówa za wizytę:wściekła/y::wściekła/y: Zaczyna mnie to wkurzać, bo to już na prawdę zdzierstwo....
Co za palant z tego lekarza....Brak słów.Przepisy tego zabraniają,kobieta ma prawo do macierzynskiego po porodzie.Najlepiej,zedrzec kase do bólu...wiecej moga szkita by u niego nie stanęła,złamas jeden...
O becikowe występujesz dopiero jak urodzisz,potrzebny jest pesel a na niego czekasz około miesiaca po zgłoszeniu malenstwa(przynajmniej u mnie tak jest)

Hej!
Ja też wciąż dwupaczek...Myślałam że może to porządne badanie przez lekarza wczoraj coś da...ale niestety....cisza.....No cóż cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości......Tylko że każdego dnia coraz trudniej!!!!!

ewelinamariusz - gratuluję wypakowania

Oglądam te nasze czerwcowe dzieciaczki i jestem nimi zauroczona...Takie słodziaki.....Kiedy moja do nich dołączy!!!!????
Dołaczy w najmniej spodziewanym momencie;)))))
ita-3mam kciukasy aby to była tylko jednorazowa temperatura i zeby nic sie nie rozwinęło!!!
Witam dziołchy;)
U mnie dzis pochmurnie ale i tak wybieram sie na spacerek;)Codziennie wychodzimy,czasami na godzinkę a czasami na 3;)
Mam prasowanko ale od 2 dni nie mam weny,mały juz sie rozglada i miło tak na niego popatrzec..

Nowym rozpakowanym---Ogromne gratulacje;)))))
Wspaniałe dzieciaczki;)))Cukiereczki Kochane!!

Witajcie ja noc przespałam super ale od godz 5 mam bóle takie ciągłe...to raczej nie skurcze.....brzuch twardy jak kamień...nogi w pachwinach bolą jakbym tydzień siedziała okrakiem więc chyba się zaczyna;(Zaraz lecę na KTG:(

Cześć Kochane czerwcóweczki

Melduję się że od wczoraj jesteśmy już w domku razem z Naszym Ingasiem:-)
Mały czuje się dobrze ja też dochodzę do siebie.

Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje w imieniu Ignasia i Własnym:-):-):-)

Jak wstanie Tomek to umieszczę zdjęcia naszego Ignasia

Postaram się zaglądać na forum w miarę możliwości

to z niecierpliwością czekamy na zdjęcie, widziałam Wasz samochód na parkingu i tak myślałam że już pewnie w domku jesteście:tak: życzę Wam dużo zdrówka!!!

Gosia*** Gosiu Twój post zmroził mi krew w żyłach...mam nadzieję że już jes dobrze, jak chcesz się wygadać to pisz.tulę mocno!!!

julia0903, Magda M śliczności z Waszych dzieciaczków:-):-):-)

Kasiek1983 nie martw się-będzie dobrze! mój też nie chciał wstawić się w kanał, a wyszło to dopiero na porodówce:dry: i ostatecznie miałam cesarkę, której bardzo nie chciałam, ale co zrobić, ważne że teraz z Małym jest dobrze a cesarkę da się przeżyć!

ewelinamariusz gratulacje córeczki:-) nie strasz dziewczyn tym porodem bo nie pójdą rodzić:-p:-p:-p

Sochi dużo zdrówka dla Letycji! powiedz czy Ty miałam GBS dodatni?bo słyszałam że przy dodatnim często dzieci chorują na zapalenie płuc, jeśli nie jest podany lub nie w porę antybiotyk

wogóle pytałyście się kiedyś o zapalone lamki w nocy-my mamy cały czas mała lampkę włączoną, już się do niej przyzwyczaiłam, bynajmniej Małego widzę jak się przebudzę:tak:

naszczęście temperatura Tymiego przeszła:-)dziś w Toruniu ładna pogoda to spacerek nas czeka, a teraz czekamy na położną-chyba ostatni raz przyjdzie

witajcie,ja juz do poznania dojechalam. 40 min w tym upale stalam w pociagu,potem 20min w tramwaju,zaden fi**t nawet nie pomysli o tym ze np jest mi ciezko i chcialabym usiasc... ide na 12 do szpitala.brzuch sie tak napina,i do tego pachwiny bola,a tak to nic ;/

kupuje sobie w prezencie basen w realu.taki za 2stowki,dosc duzy jest,wlasnie gazetke przegladam.moze uda mi sie w te wakacje chociaz tylek w nim pomoczyc:D

reklama
Witajcie ja noc przespałam super ale od godz 5 mam bóle takie ciągłe...to raczej nie skurcze.....brzuch twardy jak kamień...nogi w pachwinach bolą jakbym tydzień siedziała okrakiem więc chyba się zaczyna;(Zaraz lecę na KTG:(

powodzenia, oby się zaczęło;-)

O becikowe występujesz dopiero jak urodzisz,potrzebny jest pesel a na niego czekasz około miesiaca po zgłoszeniu malenstwa(przynajmniej u mnie tak jest)

ita-3mam kciukasy aby to była tylko jednorazowa temperatura i zeby nic sie nie rozwinęło!!!
u mnie nie był potrzebny pesel,tatuś załatwiał becikowe jak Mały miał 4 dni, a pesel mamy dopiero od minionego piątku.
a z tą temperaturą to już chyba wszystko dobrze, dziś nic nie ma:tak:całe szczęście bo już się martwiłam!
a prasowanie może zlecić komuś innemu?u mnie mąż wczuł się w prasowanie ciuchów Tymka:-D

Do góry