reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Aktywność maluszka faktycznie czasami może przyprawić o zbędne troski. Człowiek sobie nie wiadomo co wbija do głowy.
No mój wierci się mocno...więc jeszcze nie zbiera sił do porodu. Chyba, że akurat pakuje manatki, stąd te ruchy:)
Czuję jak jest silny i duży. Ruchy są poprostu coraz bardziej nieprzyjemne, bo jak się wierci..to aż czuję ból w miednicy.
Wczoraj nagrałam na kamerkę pamiątkowe ujęcia w ciąży. Ku mojemu przerażeniu wyglądam jak monstrum. Wielka jak moja babka. Normalnie babsko. Pocieszam się tym, że jak będę wspominać te czasy, to będa dla mnie przestrogą jak mogę wyglądać jak sie nie wezme za siebie :-D
Co do rozstępów. Ja stosuje krem Fissan i jest bardzo dobry. Jestem zaskoczona jego działaniem. Chociaż kochana mama mnie pocieszyła, że nawet jak nie widać rozstępów i wydaje ci sie że jest tak cudownie, to potem po porodzie zauważasz że jednak one są..tylko w ciąży były niewidoczne. :shocked2:
Nie ma to jak wsparcie...
Teściowa jest jeszcze lepsza, tak sobie rzuca żarcikiem typu :hej grubasko!!! :dry:
Chyba jej odpowiem "hej staruszko"!

Hehe... u mnie też takie żarciki o grubasku... a mnie to denerwuje!!! Wiem że jestem teraz jak słonik ale właśnie większa motywacja do tego że po porodzie wziąć się za siebie!

reklama
prawdopodobnie udalo mi sie zgadnac:))
aczkolwiek kiedys wybralam sie do wrozki , chcialam ja sprawdzic ,ale okazala sie prawdziwsza niz myslalam. nie sztuka jest komus powiedziec co sie kiedys wydarzy,ale kiedy zaczela opowiadac o tajnikach mojego zycia sprzed paru lat,i terazniejszosci,uwierzylam jej. co najciekawsze,na koniec pow mi,ze chcialaby mi przekazac swoja wiedze,i nauczyc mnie rozkladania kart. szkoda ,ze nie skorzystalam...

a widzisz trzeba bylo :) masz zdolnosci :)

dziewczyny spokojnie ja też się bałam jak będę wyglądać po ciąży, a przytyłam 20 kg i w ciągu tygodnia już mi zeszło 10kg, brzuszek mam taki jak w 3-4 miesiącu i codziennie wydaje się być mniejszy:-) odczekam jeszcze kilka dni i zacznę nosić obciskającą bieliznę i pewnie całkiem zniknie, potem jeszcze zrzucę troszkę z bioderek i znów będę super laska :-D Więc Wy napewno też szybko wrócicie do formy z przed ciąży!

cobra- mi kiedyś jedna wróżka powiedziała,że One wyczuwają osoby ze zdolnościami przepowiadania przyszłości, więc pewnie coś jest w tym co Ci powiedziała ta u której byłaś:-)

Ostatnia edycja:
a widzisz trzeba bylo :) masz zdolnosci :)

ona miala.. powiedzialam jej np, ze mam na imie Maria... popatrzyla tylko na mnie i stwierdzila,ze na pewno nie mam tak na imie :) bo do mnie nie pasuje.
wiedziala tez o dziecinstwie moim, mowila o starej kamienicy z czerwonej cegly itd. nie znala mnie,nie mogla zgadywac

dziewczyny spokojnie ja też się bałam jak będę wyglądać po ciąży, a przytyłam 20 kg i w ciągu tygodnia już mi zeszło 10kg, brzuszek mam taki jak w 3-4 miesiącu i codziennie wydaje się być mniejszy:-) odczekam jeszcze kilka dni i zacznę nosić obciskającą bieliznę i pewnie całkiem zniknie, potem jeszcze zrzucę troszkę z bioderek i znów będę super laska :-D Więc Wy napewno też szybko wrócicie do formy z przed ciąży!

Miejmy nadzieje że tak będzie... Ty poważnie przytyłaś 20 kg??? w życiu bym nie pomyślała, bo z tego co pamiętam na tych zdjęciach z sesji pięknie wyglądałaś i w sumie tylko brzuszek było widać :)

Ja przez tą cukrzyce ciążowa miałam w dniu porodu 3,5kg na plusie bo chudłam przez ost 6tyg/.Po 3 dniach po porodzie miałam -4,5kg ale cycole wazyły pewnie po 3kg jeden.Taki nawał miałam w trzeciej dobie/ Teraz nie wiem ile waze ale wchodzę w ciuchy z poprzedniego lata więc jest oki;) Mysle ze bd jeszcze lepiej jak bd karmila piersią i jeszcze mi kg polecą;)Pewnie taka laską jak Paulka nie bd mo nigdy nie byłam ale jak spadne do 70kg,a brakuje mi jakichs 6 to bd super;)))

Kurcze, jak tak patrze na te maluszki to mi się płakać chce... są takie śliczne i kochane! Tak się zastanawiam jak mój maluszek będzie wyglądał... o i wreszcie podjęliśmy decyzje co do imienia, na 99% będzie Damianek :)

Wiecie co? Do piątku czułam bardzo intensywne ruchy małego, wypinał się tak że szok... od soboty jest cisza... tzn. rusza się bo czuję, ale bardzo słabiutko... czy to może oznaczać coś złego???
jak po lekim posiłku się położysz i poczujesz powyżej 5 na godzinę jest ok. u mnie w tamtym tyg mały tez miał jakiegos lenia i się bałam... ale dziś cały czas się rusza, więc może nasze maluchy już takie są odwrotowce i lubią mamy stresować :)

jak po lekim posiłku się położysz i poczujesz powyżej 5 na godzinę jest ok. u mnie w tamtym tyg mały tez miał jakiegos lenia i się bałam... ale dziś cały czas się rusza, więc może nasze maluchy już takie są odwrotowce i lubią mamy stresować :)

Jeszcze jedno... czy kiedykolwiek czułyście żeby albo dzidziuś albo coś tam w środku (w moim przypadku po prawej stronie) drgało tak szybciutko przez kilka sekund i ustało? Kiedyś takie coś czułam, może 7-8 razy w ciągu całej ciąży... jak powiedziałam o tym ginowi to posłał mnie na KTG ale nic nie wykazało...

witam poniedziałkowo!

Asnecja
bardzo dziękuję za listę:-) w sumie to muszę dopakować pieluszki tetrowe.

Serdecznie Gratuluje rozpakowanym a dzieciaczki same śliczności !!!

u mnie nadal niewiele się dzieje , choć dziś pojawił się znów ból jak na okres przy którym brzuszek robi się twardy jak skała, ale czy to się w coś konkretniejszego rozwinie to nie wiem. Tak się tylko zastanawiam czy iść na spacer czy spać żeby się rozruszało??

reklama
Dziewczyny ruszam pod prysznic pakuje się do końca i spadam do szpitala skurcze co około 10minut i już bolą:szok:trzymajcie kciukasy oby szybko poszło:tak:

Trzymam kciuki :tak:

Hej dziewczyny! u mnie nadal bez zmian...chociaż w nocy bolał mnie brzuch jak na okres i spać nie mogłam do 1 :szok: i wczoraj pojwiło mi się coś jakby mi sie okres kończył.. :szok:Stracha miałam w nocy niezłego poza tym ciągle mam uczycie jakbym musiała isc na 2 do kibelka... jeju jeju. Niedziele spędziliśmy raczej spokojnie, byliśmy u teściów i na spacerze...:tak:

Może maleństwo jest nisko, ja miałam takie uczucie na sali przedporodowej ;)

Chłopaki ewuś przesłodcy tak obaj sobie leżą :) cudeńka.

A mi się jakaś deprecha zaczyna chyba :/ Dobrze że mąż od jutra ma urlop bo ciężko by było - normalnie zaczynam myśleć czy dam radę, czasami płakać mi się chce...

Zastanawiam się w dalszym ciągu co powoduje u mojej Julki zatwardzenie :/

Mam pytanie odnośnie wniosku o urlop macierzyński: Sa jakieś ogólnodostępne druki do wypełnienia czy wystarczy karteczka ze szpitala?

I jak to jest z położną środowiskową, muszę zadzwonić do swojej przychodni i się umówić czy oni będą mieć informację ze szpitala że urodziłam i sami dadzą znać?

Ostatnia edycja:
Do góry