reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witamy
u nas jakos leci raz spokojniej raz mniej spokojnie ale coz nie jest zle jak narazie ,mala 1 tydz po 5-6 godz a teraz juz co 3 godz i glodna .
ja tez nie karmie piersia bo nie mam pokarmu z poczatku jej starczalo a teraz juz 2 dni bym musiala sciagac zeby miala na jedno jedzenie to stanowaczo nie do przyjecia wiec daje jej Nutrillon i moj synus tez sie na nim uchowal wiec jak dla nas dobre mleko i tak zostanie.
jestesmy na dworze codziennie od 3 dnia jak sie urodzila i spi po 5 godz nawet na spacerku zapomina o jedzeniu musza ja budzic zeby nie umarla z glodu haaa..
ja juz w miare poruszam sie bez bólu -nareszcie bo bardzo bolaly te 2 tygodnie ufff
teraz dzieci spia tata tez i ja tez ide sie polozyc przed tv

Gryzka spokojnie jak już napisałam, najpierw przekażę informacje od was wszystkich, a potem dopiero sama wybiorę się na porodówkę;-) Więc możesz spokojnie pisać:-)
Mam w końcu działający telefon, który odbiera SMS na bieżąco;-) Bo tamten po kąpieli, to już się nie nadaje do użytkowania.
Dlatego napisalam - nie kracz ! ;D
Z telefonem - mam nadzieje, ze moj mi nie odmowi wspolpracy - ostatnio mi jakos gruchnal z torebka i kaplica, dopiero costam pomajstrowalam i zadzialal ... ale znajac zlosliwosc rzeczy martwych - padnie w najmniej oczekiwanym momencie ;P
Twoj i tak dzielnie zniosl trudy kapieli ;D ale dobrze,ze juz masz taki "bezawaryjny".

A tak dla rozluznienia atmosfery ;) O gapiostwie ciazowym .. otoz - ostatnio maz prowadzi za raczke Malgosie, ja dostalam kluczyki do otwarcia samochodu i .. otwieram bagaznik i tak czekam .. i czekam .. i czekam .. maz juz sie na mnie dziwnie patrzy a ja w koncu sie skapowalam i "matko, jak ja chcialam otworzyc samochod - przez bagaznik ?" o_O ;D Chichotalam sie z siebie dobre kilkanascie minut ;D
Jakos tak z automatu - jak jest mala, to przeciez zawsze tam cos wkladamy - a to wozek, a to siaty z zapasowym wszytkim ;> ;D

Słuchajcie a jak jest u was ze światłem w nocy? Macie zapaloną cały czas jakąś lampkę czy tylko jak dziecko się obudzi to zapalacie?

Słuchajcie a jak jest u was ze światłem w nocy? Macie zapaloną cały czas jakąś lampkę czy tylko jak dziecko się obudzi to zapalacie?

mam małą lampkę włączoną. łatwo mi wtedy zerknąć czy spokojnie śpi jak się obudzę :-)

edit:
powinnyśmy ustanowić chyba jakąś nagrodę dla forumki, która urodzi naturalnie dzidzię z rekordową wagą :-)
na razie prowadzi chyba Anik79 i jej Oskar 4985g :szok::szok::szok: > 'szacun' :-D

Ostatnia edycja:

Ja mam włączoną lampke cały czas. tak jak sie budze to od razu widze czy wszystko oki z małym itd. Choc w nocy to spi z nami w łóżku... :)

A ja to musze dawac cyca co 3h a nawet co 2, bo innaczej piersi mnie bolą od nadmiaru mleka... w nocy jak sie obudze to daję mu od razu cyca. nawet teraz jak pisze o tym to poczułam w cyckach ze mam mleko i pewnie jak bym wyjeła teraz piers by pocieklo :dry: co za cycki...:-D

mam małą lampkę włączoną. łatwo mi wtedy zerknąć czy spokojnie śpi jak się obudzę :-)

edit:
powinnyśmy ustanowić chyba jakąś nagrodę dla forumki, która urodzi naturalnie dzidzię z rekordową wagą :-)
na razie prowadzi chyba Anik79 i jej Oskar 4985g :szok::szok::szok: > 'szacun' :-D
hehe.dobry pomysł!!
w sumie ta dziewczyna,ktora wygra, najwieksza nagorde juz bedzie miała:-)

edit:
oj tak świetny pomysł
Anik79 jak przeczytałam opis Twojego porodu to doszłam do wniosku że może lepiej że nie wiedziałaś ze Oskarek jest tak duży, chociaż z drugiej strony pewnie na cc by się wtedy skończyło

ewelinka a ty jeszcze nie na porodówce?

coś się cobra i czarna wiedźma dziś nie odzywały albo mi umknęło? czyżby kolejne chciały się rozpakować?

reklama
Skoro obstawiacie na to która będzie miała najcięższe dzieciątko, to może chociaż też jakaś nagroda pocieszenia dla tej która w czerwcu będzie ostatnia?? :-D
Ja już psychicznie się nastawiłam na koniec czerwca:) Chociaż już chodzę troszke jak pokraka hahah

Do góry