reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć Mamuśki!!!!

sorki ze sie nie odzywalam ale nie było kiedy, po 10 dniach od porodu wyszłusmuy z małą do domku, 3 dni temu wrócilismy do PL w końcu;-)mała zniosła podróż dobrze.... jestem umordowana ale przeszczesliwa;-)
gratutuje wszystki mamą ich cudownych maluszków !!! składam tez wyrazy współczucia kajkopol:-( nie wiem co sie stało ale bardzo mi przykro....
moja malutka je co 2 i pół godz 80 ml ,no i ściaganie pokarmu,takze sobie nie pospie, nad ranem zmienia mnie mąż a ja ide sie zdrzemnąc;-) pełna jazda....Niunia ma dzis 3 tyg i wazy juz 2960;-) i ma 54cm, rosnie jak na drożdzach;_)
jak znajde chwilke nadrobie forum , teraz ide wziąc kąpiel i zjem kolacyjke
pozdrawiam was i do usłyszenia...

czekam na kolejne rozpakowania;-)

Załączniki

• 07062010250.jpg
    07062010250.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Ja wzielam takie i takie, któras chyba tutaj pisala,ze popakowala sobie w odzielne reklamoweczki komplecik na jeden dzien i ja tak zrobilam i wlozylam jeden bodziak z krotkim i jeden z długim , no zobaczy sie. Wiecie jak jest z ta pogoda jednego dnia moze byc upał,a jak bedziemy rodzic to akurat moze byc zimnica. Wiec lepiej sie zabezpieczyc .

ja zamierzam do soboty urodzić:-)pewnie jeszcze upały do tego czasu nie miną.

liliti ślicznotka z Twojej córuni

hej dziewczynki
melduje sie rozpakowana z malym w domu,
niestety nie czytam na biezaco bo jestem miedzy karmieniami a odciaganiem pokarmu
Jas strajkuje i nie chce ciagnac piersi, mam nadzieje ze polozna pomoze
a oto Jas

Załączniki

• 1275568596.jpg
    1275568596.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Witajcie, od wczoraj mnie nie było, bo net coś wysiadł, a dziś od rana zaczęłam akcję pt. "wypędzanie małej", ale jak widać na razie bezskutecznie
Rano poszłam sobie posluchać egzaminów i wesprzeć duchowo moich uczniów, później pobiegałam trochę po mieście, zaliczyłam lumpeks i porobiłam zupełnie zbędne zakupy dla małej ;-), później do gina i na dobitkę pojechaliśmy na basen- nooo, byłam chyba główną atrakcją,zresztą pierwszy raz byłam w ciąży na basenie :-D, fajnie poczuć się znów tak lekko w wodzie, tylko jak mi woda po udach leciała to miałam stresa, bo uczucie jakby mi chlusnęło i leciało :baffled:

A u gina suuuuper :baffled::dry::sorry2:, jaakieś tam rozwarcie jest- z 1,5 cm..., ale na poród się jeszcze nie zanosi... A najlepsze jest to, że mała waży ... 3820 :szok:, lekarz mówi, że do porodu może dobić do ok. 4300 :szok: Ratunku!!! :angry:

A na wątku widzę owocnie i płodnie :-) To dobrze :tak:

Milka- nie zawsze wszystkim odpisuję, często egocentrycznie nadaję sama o sobie :zawstydzona/y: A później mi głupio to nadrabiam ;-) - tak naprawdę otwieram wtedy nowe okno i odpisuję na bieżąco jak czytam... :-)
Siaba- bliźniaczko, hehe, kto wie, może nasze Małgosie razem postanowią się urodzić jednego dnia :-D
Olafasola- oczywiście, że jeżdżę samochodem tzn kieruję :tak: Nie wyobrażam sobie inaczej...

Była mowa o rozmiarach ciuszków.... nasze maluchy najpierw są mierzone ze wszystkimi fałdkami, całe ciałko- np. miarką się wjeżdża pod szyjkę itd, itp, dopiero pierwsze mierzenie w przychodni jest rzeczywiste- takie jakby "na stojaka"(dlatego często wtedy "wysokość" malucha jest wręcz mniejsza niż zaraz po porodzie), Piotrek jak się urodził mierzył 60 cm, a w ciuszki 56 wchodził z powodzeniem...Więc spokojnie....

Jestem zachwycona wszystkimi dzieciaczkami, mogłabym oglądać zdjęcia bez przerwy!
Dobranoc, słodkich snów lub slodkich przytulanek na sali poporodowej :-)

Co jak co ale dużo nas już nie ma... lista czerwcówek jest duża ale śledzących na bieżąco jest nas niewiele. A dziewczyny które już się rozpakowały mają nas tak naprawdę gdzieś, są szczęśliwe że już mają swoje skarbki i rozmawiają po między sobą... a ja je tylko podczytuję i aż mnie zazdrość zżera... hehe!

Dziś się tak wymęczyłam, przewróciłam całe mieszkanie do góry nogami, jeśli nic się nie rozwinie w ciągu następnych kilku dni to już sobie odpuszczę i po prostu poczekam na Lipiec :D

Dziewczyny holera nie mam pojęcia co jest....
Mam strasznie twardy brzuch i mała się strasznie rozpycha, co strasznie boli....
Czy to są te całe skurcze przepowiadające??

ciekawe czy u was tez tyle osob az sie zabija w busach i tramwajach zeby ustapic wam miejsce siedzace.bo w tym poznaniu pelnym burakow nikt ci nie wstanie. studenciki nagle gleboko zaczytani w ksiazki, mezczyzni gapia sie w okno, kobiety udaja ze nie widza,a mohery by mnie jeszcze stratowaly byle rozplaszczyc tylek na te 10min na krzesle,ale stac w kosciele i na plotach pod domem moga godzinami :wściekła/y:oj bylo mi ciezko wczoraj jak jechalam do lekarza.tlok i duszno,chcialoby sie usiasc,ale nie ma jak.

reklama
Widze ze u Was tez skwar ciekawe jak bedziemy sie czuly jak sie zrobi jeszcze cieplej a zapowiadaja...
Skwar spedzany w domu jest jeszcze do przejscia - szczegolnie jak mozna wziac prysznic ;D Gorzej tylko, jak "starsze" dziecie kolejna godzine tylko by "spacerowalo po sloneczku" ... ;D a ja po 15 minutach w piaskownicy juz zdycham.. ;/

Liliti - super z tym przyrostem wagi i wzrostu :)

Ostatnia edycja:
Do góry