reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
GRATULUJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM:) TYLKO POZAZDROSCIC:)

A powiem wam ze dzis z jedzeniem takiego miksa zrobilam ze zoladek mnie rozbolal, na wymioty mnie wzielo i cala mokra sie zrobilam;/ a przez co? przez lakomstwo hehe najpierw wcinalam pyszne czeresnie po jakis 10 min zjadlam loda, a jak zajechalam do domu wciaglam duzzzooo plackow ziemniaczanych i popilam orezada gazowana...jestem agent hehe

a tak z innej beczki odebralam wyniki dzis i niewiem czy wy mieliscie podobnie? jakies 4 bakterie znalezli u mnie
eek.gif
eek.gif
eek.gif

:candida species
:enterococcus species
:lactobacillus species
:streptococcus agalactiae

czy wy tez mialyscie tego tak duzo??;/ jutro mam gina ciekawe co powie...

GRATULUJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM:) TYLKO POZAZDROSCIC:)

A powiem wam ze dzis z jedzeniem takiego miksa zrobilam ze zoladek mnie rozbolal, na wymioty mnie wzielo i cala mokra sie zrobilam;/ a przez co? przez lakomstwo hehe najpierw wcinalam pyszne czeresnie po jakis 10 min zjadlam loda, a jak zajechalam do domu wciaglam duzzzooo plackow ziemniaczanych i popilam orezada gazowana...jestem agent hehe

a tak z innej beczki odebralam wyniki dzis i niewiem czy wy mieliscie podobnie? jakies 4 bakterie znalezli u mnie
eek.gif
eek.gif
eek.gif

:candida species
:enterococcus species
:lactobacillus species
:streptococcus agalactiae

czy wy tez mialyscie tego tak duzo??;/ jutro mam gina ciekawe co powie...

streptococcus agalactiae to jest chyba paciorkowiec :crazy:tak mi sie zdaje

a ja na 18.30 mam wizyte siedze i czekam z jedzeniem na mojego mężulka powinien już być a ona jeszcze w pracy, jak nic się spóźnimy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jak zwykle musi mi nerwów dodawać przed wizytą.
Dziewczyny a czy wy jeszcze prowadzicie samochód? ja ostatnio rzadko z domu wychodze ale jak juz to samochodem jeżdze...

Boje sie tej wizyty co mi powie lekarz ... chwila prawdy:szok::rofl2:

Julia tak:
:lactobacillus species - pałeczki kwasu mlekowego (dobre)
:streptococcus agalactiae - paciorkowiec gr B (złe) - też wiem od wczoraj że mam.

Reszty niestety nie wiem, ale brzmią podobnie:(

Ola_fasola będzie dobrze:-) A co Ci teraz lekarz może powiedzieć? Najwyżej: PANI RODZI!!:-D:-D

ale w moczu te bakterie?

To jest z posiewu szyjki macicy...w kierunku paciorkowca, wiem ze to ostatnie to paciorkowiec! a co to jest za reszta? ;/ tez mieliscie tego wiecej??

Ja nadal jezdze autem:) i staram sie bardzo duzo chodzic!! napewno przenosze mala cos czuje bo w koncu jutro mam termin..
troszke sie martwie bo cos dzis malo se rusza...czuje ja co jakis czas, ale wiem ze potrafi wiecej, wiec juz jakies mysli kosmate kraza po glowie i czlowiek sie denerwuje:(:(

reklama
To jest z posiewu szyjki macicy...w kierunku paciorkowca, wiem ze to ostatnie to paciorkowiec! a co to jest za reszta? ;/ tez mieliscie tego wiecej??

Ja nadal jezdze autem:) i staram sie bardzo duzo chodzic!! napewno przenosze mala cos czuje bo w koncu jutro mam termin..
troszke sie martwie bo cos dzis malo se rusza...czuje ja co jakis czas, ale wiem ze potrafi wiecej, wiec juz jakies mysli kosmate kraza po glowie i czlowiek sie denerwuje:(:(

Akurat to że się mniej rusza może przybliżać Cię do porodu:-) Dzisiaj czytałam, że słabsze ruchy dziecka mogą być oznaką zbliżającego się porodu:-)
Pochwalę wam się, mój mąż myje okna:szok::szok: A ja pościerałam kurze i się krzątam, bo co dłużej postoję, to mnie stopy od spodu pieką. Jak już skończy to zrobię sobie moczenie nóg w miseczce, żeby go teraz nie denerwować;-)

Do góry