reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hejka
Nie piszę często, ale podczytuję was regularnie. Mój termin też niby blisko, a nic się nie dzieje. No i niby już chcę ... a jednak jednocześnie cholernie się boję :zawstydzona/y: przedewszystkim bólu ale i czy podołam maluszkowi
Wczoraj to już nawet pampersika wymemłałam zastanawiając się czy ja potrafię go założyć :-D tragedia :szok:

reklama
moj gin powiedzial,ze sa nawet takie tabletki na wywolanie,ale czy to warto? Wole chyba poczekac, tylko boje sie ,ze bede po terminie i bedzie problem z wywolaniem w szpitalu,chyba sie zarycze wtedy ze strachu.

D o tego podbrzusze mnie kłuje,bo cos sie przeczyscic nie moge i brzuch tak wzdymany mam,a mały ajkis dzisiaj ruchliwy i sie rozpycha - nic tak mamie nie ułatwia :dry:

wiesz co... jakby nie da sie ukryc ze ja mam za mc dopiero 20lat.generalnie moje zdanie jest takie ze wiek tu nie ma nic wspolnego z tym czy sie bedzie dobra czy zla matka. nie mowie oczywicie o anomaliach kiedy dziecko rodzi dziecko. bo wtedy na dzien dobry,nie ma za dobrego wzorca,gdy mama cie urodzila majac 13lat.
Myślę tak samo.A ja mam 22 lata i będę mieć już drugiego bobasa:tak::tak::tak:
A te myśli to normalka,a jak zobaczycie swoje dziecko to wszystkie te myśli miną:tak::tak:

Witam serdecznie
4.06.2010 roku przyszedł na świat NASZ SYNEK JASIEK waga 3300 wzrost 53 cm 10 ptk
Dziewczyny to najpiękniejszy dzień w naszym życiu
Kochane czerwcówki życzę i Wam takich uniesień jakie my do tej pory jeszcze przeżywamy.

A oto moje KOCHANIE
Zobacz załącznik 253905

Jest śliczny!!!Gratuluję!

Kurcze,ja tu tylko po wyniki pojechałam a tu kolejne dzieciaczki:tak::tak:
Jak tak dalej pójdzie do to połowy czerwca wszystkie się rozpakujemy:-D:-D:-D

Wyniki krwi mam lepsze niż ostatnio:tak: A z moczem chyba też ok,chociaż jakiś moczan czy coś-nie mam pojęcia o co chodzi...Poszperam na necie.No i krwinki białe 4-5-nie rozumię:no::no:

Ewela Ja się dziś czuję tak samo jak ty...do tego pobolewa mnie brzuch jak na okres a mała to dziś bije rekordy swojej aktywnosci nie śpi nawet jak chodze ciągle mam wywaloną nóżkę... jej może to już . Nie martwcie się ja tez mam termin na koniec miesiaca wiec pewnie z wami pomarudze.

właśnie wróciłam z badania przepływów i mój synek chyba jeszcze się na świat nie spieszy :( następna wizyta za tydzień, dzień przed terminem

jeśli się przyturlam to dostanę skierowanie na ktg i za 7 dni do szpitala na wywołanie, a tego się boję panicznie

przez całą ciąże najbardziej się bałam leżenia w szpitalu a tu zanosi się na to, że kilka dni pewnie poleżę sobie, bo nie wiem ile oni dni po terminie czekają z tym wywoływaniem.......... chyba, że stres teraz tak na mnie podziała, że coś się ruszy...........

Mi brzuch się ponoć (według gina) obniżył już jakiś czas temu, ale ja tego nie widzę po za tym że jak siedzę to czuję jak mi brzuch leży na nogach... co jest najśmieszniejsze, to przez większość ciąży, niektóre z nas brały leki na podtrzymanie ciąży a tu teraz dzieciątka wyjść nie chcą!!!

Ja to dzis bylam na wizycie i polazna, mowi ze to juz tuz, tuz, ale czy ta tuz, tuz, to mialyby byc te 3 tyg. do mojego terminu. Bo z corcia wydawalo mi sie ze urodze miesiac wczesniej, a urodzilam dzien przed terminem. Sama nie wiem w kazdym razie teraz to tylko czekac i lepiej sie czyms zajac, wczoraj np. kupilam puzzle i ukladalam caly dzien, dzis pospie sobie i wieczor zrobie jakis maraton filmowy. Jutro sie zobaczy. Tak ze nie mysmy o porodzie tylko robmy cos, a szybko nam minie. Trzymajcie sie Kochane. A może wy macie pomysły jak zabic czas.:-)

Spanikowałam, zaczęłam mieć jakieś pojedyńcze skurcze, czuję jakby mi mała napierała w dół, więc poszłam do domu, bo bałam się że mi "chlusną" wody w pracy, tak mnie wczoraj wystraszyłyście;-)
Zaraz się przejdę do apteki jeszcze, żeby odebrać zamówione kosmetyki dla maluszka.
Z tego wszystkiego w końcu wziąłam się za pranie drugiej zmiany pościeli, zaraz też zacznę wyparzać smoczki i butelki;-)

Mam również jeszcze jedno pytanie odnośnie tego paciorkowca.
Czy jak się ma tego paciorkowca, to zostaje się po porodzie dłużej w szpitalu?

reklama
..najlepsze że wszędzie piszą że jak się brzuch obniża poznamy od razu bo nie będzie uciskał na żebra tylko na pęcherz... dobre...tylko że mnie nic na żebra dotąd nie uciskało :/ no ale ja mam termin na ostatni dzień czerwca więc mam jeszcze duuuuużo czasu :) na dodatek od pobytu w szpitalu nadal biorę fenoterol i odstawiam za tydzień więc u mnie też raczej nic się nie wydarzy a tylko się stresuję jak mnie coś zaboli albo się inaczej poczuję :D

Do góry