reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam,

Cobra nie pisz że zostaniesz tu sama nie rozpakowana bo ja tez na razie na porodówkę się nie wybieram. Wczoraj na wizycie usłyszałam że ciąża donoszona i moge rodzić ale zwolnienie dostałam do 05.07 bo termin mam na 26.06 a przenosić mogę do 05.07. Jak mi przyjdzie jeszcze miesiąc chodzić z brzuszyskiem przy upałach 30 stopniowych to chyba sobie w łeb strzelę.

Pozdrawiam rozpakowane i nie rozpakowane z gorącego Poznania :)

Ty tez z poznania?:)
chociaz Ty ze mna zostan:)) mi pow ze moga mi lekami pomoc wywolac porod,jakims zelem na szyjke czy cos , bo po 37 tyg uznaja ciaze za donoszona,i wola wywolywac niz czekac do 42tc... ale jest jedno male ale... musi byc rozwarcie,bez tego nie maja jak... a ja ni mam :-(

reklama
HA! u mnie zostało 5 rubryk wolnych :-),a najgorsze jest to,ze juz mam 18kg na plusie i zaczyna mnie to denerwowac,ze jem za duzo slodyczy chyba - tak to przez ten krem czekoladowy do kanapek :wściekła/y:, arbuzy juz mi zbrzydly,a te truskawki jakies bez smaku sa. :dry:

Ja w sumie wzialam 3 bodziaki,dwa spioszki i dwa kaftaniki,jeden pajacyk cienki i jeden z frotki na wyjscie i wzielam jeden grubszy ,bo niewiem jaka ta pogoda bedzie .Czapeczki wzielam dwie i 3 pary skarpetek. Styka chyba. i rozm.62 w wiekszosci.

tymi 18kg się nie przejmuj, ja miałam prawie 17 na plusie, a teraz zostało mi 4,5kg, chociaż to tylko waga, bo cały czas wyglądam jakbym była w ciąży...i jeszcze po tej cesarce nie mogę zacząć ćwiczyć:no:
a z rozmiarem ciuszków, ja wzięłam i 56 i 62 a w rezultacie mąż dowoził mi 50-których myślałam że nigdy nie założe:-p

wiz no co... ;-) juz sie panicznie boje zajsc w kolejna ciaze,a jeszcze pierwszego dziecka nie urodzilam:) zbuduje nawet na gorce jezioro,byle by w nast ciazy nie byc.
:-D
Nie dziwię się.U mnie na szczęście to druga ciąża i "mam z głowy" że tak się brzydko wyrażę.
Więcej dzieci nie planuję i tak samo jak Ty oddaję wszystko co mam zaraz jak Alanek z nich wyrośnie:-D
Boję się tylko wpadki:-/ ale już myślę o spirali:-)

:-D
Nie dziwię się.U mnie na szczęście to druga ciąża i "mam z głowy" że tak się brzydko wyrażę.
Więcej dzieci nie planuję i tak samo jak Ty oddaję wszystko co mam zaraz jak Alanek z nich wyrośnie:-D
Boję się tylko wpadki:-/ ale już myślę o spirali:-)

moja mama ma od wielu lat spirale,tzn juz ktoras zalozona.fajna sprawa,ale ja osobiscie bym sie bala,ze mi wrosnie.. moja mama zglosila sie terminowo do jej wyjecia,a okazalo sie ze da rade tylko zabiegowo,bo wrosla w mieso ;/ ale jest to tansze,latwiejsze niz tabletki np, i nie musisz pamietac zeby je brac:)

Witajcie kobity

Ale jestem zła :no:- chyba po terminie urodze jak tak dalej bedzie. Szyjka zamknieta , zero skurczy :wściekła/y:... Kurde jeszcze lipcówka zostane :wściekła/y:

anetha i magda m - po dupsku powinniscie dostac:-D - tak cichaczem sie wypakowac noo :angry:

Dziewczyny na czym polega masaz szyjki? - mi gin wczoraj cos o tym napomknął,a potem na samolocie wsadzil głegoko palucha i cos tam nim wiercil i mnie to bolało- czy to było to? :baffled:

Cobra,ja już mam wypróbowane tabletki a nawet i zastrzyk Depo-provera i to nie dla mnie...
Więcej dzieci nie planuję i dla mnie to jedyne sensowne rozwiązanie i faktycznie tańsze.

Ewela,trudno stwierdzić,bo na ostatniej wizycie lekarz mnie badał i też bolało i tylko badał...
Też mam już dość...

gryzka Ty sie pakujesz,ja sie zaczne zaraz rozpakowywac z torby,moze wtedy cos ruszy:D
hi hi ;) No ja wlasnie, zeby nie zapeszyc - nie chce pakowac zbyt wczesnie ;) bo wtedy czlowiek mysli, ze "to juz". A tak - to jakby co to i tak sie zdaze spakowac ;D wszystko jest juz pokupowane czy poprane (z waznych rzeczy, nie licze detali typu woda - to na biezaco ;P). A porod nie trwa 5 minut - nawet po odejsciu wod ma sie chwilke ;) Poprzednio pakowalam sie na dosc krotko przed porodem - a torbe dla malej dopakowywalam juz po odejsciu wod - mial to zrobic maz, ale stwierdzilam ze "mama wie lepiej", a facet to sie pogubi ;>
Takie rozwiazanie mi bardziej odpowiada "psychicznie" - nie czekam od 8 m-ca na walizach, liczac ze to juz ;D

Gryzka czyli jednak jestem ostatnia :) wlasnie sie kreci pralka nr 5 , wieczorem zaczne prasowac
o ! mi jeszcze kocyk jeden zostal do uprania ! Mielismy go kupic pozniej, ale udalo sie taki sam "po drodze" gdzies wypatrzyc ! ;>
ale 5 pralek .. rety .. ja mialam chyba ze 4 - przy czym czesc "nieprasowalnych" - typu pokrowce do fotelika/wozeczka ;)
O .. jeszcze budka od wozka do wyprania - lezy od tygodnia w lazience .. to dzis sie za nia zabiore ;> Takze Milko, nie nazwalabym Twoich poczynan "na koncu" ;D

ita85 - no ladnie, moze sie mezusiowi takie prasowanie spodoba na duzo dluzej? bo pranko malca zwykle 2x w tygodniu sie robi, o ile nie czesciej ;D U nas od poczatku trwa batalia "kto wyprasuje mezowskie koszule" ^^;)

wiz - mysmy mysleli o spirali poprzednio, ale jednak nam wyszlo, ze chcemy miec drugie tak w 2-3 letniej przerwie max .. takze teraz powroci sie do tematu ;D
cobra - mi tabletki straszliwie nie sluzyly, tylam po nich bardzo .. i bardzo ciezko bylo zbic wage. Przy spirali sa zagrozenia dla macicy - dlatego zaklada sie je glownie kobietom, ktore wiedza, ze w razie czego "wiecej dzieci nie bedzie" ;)

Co do mieszczenia sie w ciuszki 56 - to jest tak, ze noworodek przez pierwsze dni ma bardzo podkurczone nozki - tak jak w brzuszku przeciez. I o ile faktycznie nie urodzi sie jakis dlugosz, to 56 raczej zdazycie zalozyc, obojetnie od "przenoszenia" ;) Poza tym same "56" sa roznej wielkosci - wiadomo, co marka to inny rozmiar ;D

A ja wciaz czekam na wyniki paciorkowca .. cos te "dni wolne" chyba paniom z laboratorium namieszaly ;P

Kurde powiem wam,ze meczy mnie to czekanie. Ciepło sie robi ,a ja coraz gorzej spuchnieta jestem. Mały sie rozpycha, wszystko mnie boli.

W dodatku gin jeszcze mowi,zeby mi przypadkiem jakies glupie pomysly do głowy nie strzelily,zeby biegac po schodach czy co inne robic, bo moge i sobie i dziecku zaszkodzic. Powiedzial,ze sex najlepszy . Wiec bzyku bzyku trzeba non stoper.

A co antykoncepcji ,to ja sie chyba zdecyduje na spiralke ,bo nie moge brac zadnych hormonow ze wzgledu na chorobe zakrzepicy zylnej,wiec tylko to mi pozostaje.

reklama
ewela - mnie wczoraj tez bolalo,w koncu musi jakos do tej szyjki dojsc.
wiz - ja chcialam przejsc na tablety,ale pewnie sie po nich spase jak swinia. i maz bedzie mnie mogl oddac na skup ,jako dorodna maciorke:)) w sumie za moja wage to by nawet ladna kase dostal :D
a pamiec mam taka,ze pewnie zapomne kiedys jakas wziasc i bedzie po zadowach... spirala fajny pomysl,ale zaklada sie ja i wyjmuje podczas okresu ;/

mi lekarz wczoraj pow jeszcze ze mozna przyspieszyc porod,uprawiajac seks.. zapytalam czy musze z mezem :D kwiczal ze mnie 10minut..
moze i by to cos dalo,ale ja zupelnie nie mam ochoty,nawet sie zmusic od jakiegos czasu nie moge,obrzydliwe to sie zrobilo dla mnie:((

Do góry