gryzka Ty sie pakujesz,ja sie zaczne zaraz rozpakowywac z torby,moze wtedy cos ruszy
hi hi
No ja wlasnie, zeby nie zapeszyc - nie chce pakowac zbyt wczesnie
bo wtedy czlowiek mysli, ze "to juz". A tak - to jakby co to i tak sie zdaze spakowac ;D wszystko jest juz pokupowane czy poprane (z waznych rzeczy, nie licze detali typu woda - to na biezaco ;P). A porod nie trwa 5 minut - nawet po odejsciu wod ma sie chwilke
Poprzednio pakowalam sie na dosc krotko przed porodem - a torbe dla malej dopakowywalam juz po odejsciu wod - mial to zrobic maz, ale stwierdzilam ze "mama wie lepiej", a facet to sie pogubi ;>
Takie rozwiazanie mi bardziej odpowiada "psychicznie" - nie czekam od 8 m-ca na walizach, liczac ze to juz ;D
Gryzka czyli jednak jestem ostatnia
wlasnie sie kreci pralka nr 5 , wieczorem zaczne prasowac
o ! mi jeszcze kocyk jeden zostal do uprania ! Mielismy go kupic pozniej, ale udalo sie taki sam "po drodze" gdzies wypatrzyc ! ;>
ale 5 pralek .. rety .. ja mialam chyba ze 4 - przy czym czesc "nieprasowalnych" - typu pokrowce do fotelika/wozeczka
O .. jeszcze budka od wozka do wyprania - lezy od tygodnia w lazience .. to dzis sie za nia zabiore ;> Takze
Milko, nie nazwalabym Twoich poczynan "na koncu" ;D
ita85 - no ladnie, moze sie mezusiowi takie prasowanie spodoba na duzo dluzej? bo pranko malca zwykle 2x w tygodniu sie robi, o ile nie czesciej ;D U nas od poczatku trwa batalia "kto wyprasuje mezowskie koszule" ^^
wiz - mysmy mysleli o spirali poprzednio, ale jednak nam wyszlo, ze chcemy miec drugie tak w 2-3 letniej przerwie max .. takze teraz powroci sie do tematu ;D
cobra - mi tabletki straszliwie nie sluzyly, tylam po nich bardzo .. i bardzo ciezko bylo zbic wage. Przy spirali sa zagrozenia dla macicy - dlatego zaklada sie je glownie kobietom, ktore wiedza, ze w razie czego "wiecej dzieci nie bedzie"
Co do mieszczenia sie w ciuszki 56 - to jest tak, ze noworodek przez pierwsze dni ma bardzo podkurczone nozki - tak jak w brzuszku przeciez. I o ile faktycznie nie urodzi sie jakis dlugosz, to 56 raczej zdazycie zalozyc, obojetnie od "przenoszenia"
Poza tym same "56" sa roznej wielkosci - wiadomo, co marka to inny rozmiar ;D
A ja wciaz czekam na wyniki paciorkowca .. cos te "dni wolne" chyba paniom z laboratorium namieszaly ;P