reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witajcie brzuchatki,
członkinie klubu rozpaczliwie wyczekujących jakichkolwiek objawów porodu,
spokojnie wyczekujące,
te w trakcie a o czym jeszcze nie wiemy
i o czywiście szczęśliwie rozpakowane:-D

ja po ciężkiej nocy, spałam może 3 godz ale nawet nie jest źle, wspomogłam się kaweczką i może dam radę jakoś funkcjonować:tak: mojej małej wychodzą dwie trójki na raz i bidulka męczyła się całą noc z gorączką a ja z nią bo mój poszedł na nockę, o 2 miałam mały kryzys i już miałam go ściągać do domu ale na szczęście udało się zbić temperaturę, teraz się bawi jakby nigdy nic

nie przeczytałam nic jeszcze
ktoś się rozpakował przez noc? jakieś nowe wieści od oczekujących...

postaram się doczytać
a póki co to w planach na dziś muszę skoczyć do banku i oczekiwać na kuriera:-)

a i chciałam gołąbki dziś zrobić ale nie wiem czy będę mieć na tyle siły

ciagle widze w tv i gazetach ze w Polsce sie malo dzieci rodzi,a kurde na ulicy co 10 jak nie mniej nawet, w wieku ''rozrodczym'' :D jest w ciazy,takiej widocznej,to co oni by kurde chcieli? zrobic z nas klacze rozplodowe,czy z Polski - Chiny?
i to ich laskawe dawanie becikowego. tyle siana:-D nawet za lekarzy i witaminy mi sie nie zwroci ,a gdybym miala temu dziecku za tys kupic cala wyprawke,to nie wiem czy trzeba by bylo jej na smietniku szukac,czy gdzie.

A mam też pytanie,jak się bierze zwolnienie do pracy na dziecko???Chodzi mi o opiekę nad dzieckiem dla meża jak ja pójdę do szpitala.[/QUOTE]

na zwolnieniu lekarskim lekarz wpisze datę urodzenia dziecka i sprawa załatwiona należy pamiętać o dołączeniu druku z-15 http://www.zus.pl/pliki/formularze/z_15.pdf bez niego nie zostaną wypłacone pieniądze. w praktyce składa się go razem ze zwolnieniem u pracodawcy:-)
życzę milego i słonecznego dnia
kalwa

Witajcie,

Porozpakowywały nam się dziewczyny wczoraj wieczorem:-):-)
cobra w sumie wszystko możliwe, ale się nie łódzę, dzisiaj na majtach znalazłam takie cienkie niteczki wyglądają jak krew, nie wiem czy to efekt wczorajszego badania, czy po prostu szyjka się rozwiera i trochę krwi poleciało.
Tak wczoraj lena o tych wodach pisała, teraz będę miała strasznego stracha czy mi w pracy nie "chlusną":-( a zaraz do niej idę....
Także dziewczynki nie rozpakowywać się tu beze mnie:-D:-D
I nie pisać mi tu 100stron;-)

A tak na prawdę: to życzę wszystim miłego dnia i owocnego w nowe dzieciaczki:-)

mi w nocy z środy na czwartek pojawiły się takie krwiste niteczki na bieliźnie a w sobotę urodziłam:-D więc kto wie jak będzie u Ciebie

cobra i jeszcze ile na becikowe trzeba czekać hehehhe
przyznam, że najwięcej kasy to mi poszło jak wrociłyśmy z mają ze szpitala, teraz to na szczepionki jedynie można becikowe zainwestować

cobra i jeszcze ile na becikowe trzeba czekać hehehhe
przyznam, że najwięcej kasy to mi poszło jak wrociłyśmy z mają ze szpitala, teraz to na szczepionki jedynie można becikowe zainwestować

no ,a jak ktos czeka i potrzebuje te pieniadze?to co ma zrobic? takze nasze panstwo jest super.chyba zaczne polecac znajomym zeby z zagranicy wrocili.

Witam,

Cobra nie pisz że zostaniesz tu sama nie rozpakowana bo ja tez na razie na porodówkę się nie wybieram. Wczoraj na wizycie usłyszałam że ciąża donoszona i moge rodzić ale zwolnienie dostałam do 05.07 bo termin mam na 26.06 a przenosić mogę do 05.07. Jak mi przyjdzie jeszcze miesiąc chodzić z brzuszyskiem przy upałach 30 stopniowych to chyba sobie w łeb strzelę.

Pozdrawiam rozpakowane i nie rozpakowane z gorącego Poznania :)

chyba zaczne polecac znajomym zeby z zagranicy wrocili.[/QUOTE]

moja znajoma mieszka na stałe za granica, urodziła juz drugie dziecko i zawsze bierze becikowe u nas ...

reklama
Ale ja te 4 pralki to takiego "normalnego" pranka ;) Pogoda sie na koniec dnia popsula - mam nadzieje, ze do jutra poschnie ..
Ale w kwstii prasowania dla malego - to wszystko nietkniete, tylko poprane lezy sobie w szafie:p Ostatnio sie smialam i mowilam mezowi, ze chyba on to bedzie prasowal - moj kregoslup nie wytrzyma calosci .. ale juz to widze, taaaa ;)

a ja życzę Ci by było jak u mnie...najpierw mój mąż nie chciał zabrać się za prasowanie, a mi z bólami kręgosłupa było ciężko, ale jak się raz wziął to tylko on prasuję ciuszki Małego, nawet jak ja chce wyprasować to mi nie pozwala:szok::-D:-D:-D:szok: stwierdził że polubił prasować małe fatałaszki, ale swoich koszul nie ma zamiaru:-p:-p:-p

Do góry