reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wróciłam z wizyty:-)
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle. Bo odebrałam wynik na paciorkowca i niestety jest dodatni. Ale lekarz kazał mi tylko to pokazać w szpitalu, żadnych antybiotyków na to nie przepisał. Też tak macie?
Rzeczywiście czop poszedł i jest już rozwarcie na palec. Ale KTG to straszna nuda:-( Normalnie myślałam że z nudów zdechnę, a trwało koło 45minut:-(
I do tego mała z USG ma 2950g, ja mam nadzieję że ta maszyna trochę kłamie, bo przecież mała mi nie wejdzie w te ciuszki na 56:-D:-D
No i kolejna wizyta za tydzień o ile do tej pory nie urodzę. Ale skurczów żadnych na KTG nie było, więc pewnie nie urodzę. Wam lekarze mówią że już nie długo itp... a mi nic nie mówi, na pytania: kiedy możliwie? mówi że z tym trzeba się udać do wróżki:-) Pytałam się też o te popękane naczynka, powiedział że w młodym wieku to powinno zejść samo po ciąży. Po prostu mam słabsze naczynka i nie nadążają z pompowaniem krwi za dwoje.
Dostanie maleństwo antybiotyk i bodajże Ty zaraz po samym porodzie;)Mi to już mówiła, że jestem jedna nogą na porodówce, a jeden lekarz to ręczył siwą głową, że ur do 5 także on został bez głowy a ja dalej chodzę;)I gotuje bigosy, robię sałatki;)
POLECAM:)
KOMPLET Czapka + śliniaczek + buciki + niedrapki (1059620954) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Super jakoś i jaka cena;)

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle.
I do tego mała z USG ma 2950g, ja mam nadzieję że ta maszyna trochę kłamie, bo przecież mała mi nie wejdzie w te ciuszki na 56:-D:-D
No i kolejna wizyta za tydzień o ile do tej pory nie urodzę.

widzisz Zdec mój synek na wizycie tydzień temu ważył.... 3500 i wg lekarza się na poród nie zanosi więc jest szansa, że do 4000 gram dobijemy a wtedy ciuszki 56 można od razu wyrzucić :-D

widzisz Zdec mój synek na wizycie tydzień temu ważył.... 3500 i wg lekarza się na poród nie zanosi więc jest szansa, że do 4000 gram dobijemy a wtedy ciuszki 56 można od razu wyrzucić :-D
hehe moja mała 2 tyg ważyła 3600 ale jakoś nie wierzę w to;)Zobaczę jak się urodzi;)
Może warto komus oddać te małe ciuszki;)

hehe moja mała 2 tyg ważyła 3600 ale jakoś nie wierzę w to;)Zobaczę jak się urodzi;)
Może warto komus oddać te małe ciuszki;)

Jak bym miała 100% pewność że rzeczywiście te pomiary są pewne, to może i bym oddała. Chociaż z drugiej strony, przecież będę miała komu je dać.... niestety....

Jezu przez cały dzień chodziłam i wymyślałam coś do jedzenia a wiecie co brakowało mi zupki chińskiej pomidorowej jakaś masakra
zdec - ja też mam nadzieje że te pomiary to jest tylko orientacja `moja takaaaa malutkaaa
A wiecie może coś o tej dziewczynie co pojechała ze skurczami z góry przepraszam ze nie pamiętam nicku :cool2:

Jezu przez cały dzień chodziłam i wymyślałam coś do jedzenia a wiecie co brakowało mi zupki chińskiej pomidorowej jakaś masakra
zdec - ja też mam nadzieje że te pomiary to jest tylko orientacja `moja takaaaa malutkaaa
A wiecie może coś o tej dziewczynie co pojechała ze skurczami z góry przepraszam ze nie pamiętam nicku :cool2:
Jak przeczytałam o zupce chińskiej to mnie się też zachciało, mniam, mniam:-D
Zdec - w trakcie porodu dostaniesz antybiotyk, a waga dzidzi w tak zaawansowanej ciąży to bodajże +/- 400-500 gram, ale wystarczy że lekarz minimalnie źle pomierzył kości i już wynik zły.
A z tymi ubrankami to i tak pewnie będzie tak że mamy tego za dużo i nawet gdyby wszystko było dobre to i tak znajdą się jakieś śpioszki czy kaftaniki ani razu nie ubrane bobaskowi

Czesc dziewczyny!!!!

ale dziisaj po deszczu było duszno myślalam ze wykorkuje a jak gotowałam obiad to normalnie az ze mnie ciekło:szok::szok::szok:

athena- trzymam kciuki aby cos sie rozkręciło:tak::tak::tak:

ewelinamariusz- chodzi pewnie o athena:-D:-D:-D

a co do ciuszków to nasza mala w 37+0 wazyla 3300:szok: jak niedługo nie wyjdzie to przekroczy pewnie 4 kg i pewnie tez pozegnam sie z ciuszkami w rozmiarze 56 tym bardziej ze mała moze byc długa po męzu nie wiem czy do szpitala nie wziasc dla niej rozmiaru 62 ale w srode mam wizyte wiec dowiemy sie ile ta nasza kokoszka juz wazy:-D
ja wlasnie wcinam arbuza

zdec- na paciorkowca dostaniesz z malutka antybiotyk i wszystko bedzie dobrze wiec sie nie martw:tak: ja tez mam w razie co Twój numer ale jeszcze 3 innych dziewczyn w razie co:) i tak jak piszesz jesscze mozesz nas zaskoczyc:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
athena jeszcze nic nie napisała... pewnie dzielnie rodzi:-)
A ja właśnie zamówiłam sobie nowy telefon:tak::tak: Teraz będę mogła odbierać od was SMS-y z porodówki już bez włączania i wyłączania mojego wypranego "cuda":-D:-D

Tak się stresuję tym paciorkowcem:-( Bo z tego co pamiętam, to wy tu pisałyście o antybiotykach, a mi nic nie przepisał:-(

Ostatnia edycja:
athena jeszcze nic nie napisała... pewnie dzielnie rodzi:-)
A ja właśnie zamówiłam sobie nowy telefon:tak::tak: Teraz będę mogła odbierać od was SMS-y z porodówki już bez włączania i wyłączania mojego wypranego "cuda":-D:-D

Tak się stresuję tym paciorkowcem:-( Bo z tego co pamiętam, to wy tu pisałyście o antybiotykach, a mi nic nie przepisał:-(

Zdec, antybiotyk powinnas dostac przed porodem juz w szpitalu. Tak miala moja kolezanka ktora rodzila w zeszlym roku. Tez miala paciorkowca. Podaja ten antybiotyk przed porodem zeby nie przeszlo na dziecko jak bedzie przeciskalo sie przez kanal rodny

reklama
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle. Bo odebrałam wynik na paciorkowca i niestety jest dodatni. Ale lekarz kazał mi tylko to pokazać w szpitalu, żadnych antybiotyków na to nie przepisał. Też tak macie?
Rzeczywiście czop poszedł i jest już rozwarcie na palec. Ale KTG to straszna nuda:-( Normalnie myślałam że z nudów zdechnę, a trwało koło 45minut:-(

To jak już czop poszedl, to całkiem prawdopodobne, ze wcisniesz sie niedługo w kolejke :)

Do góry