reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To jak już czop poszedl, to całkiem prawdopodobne, ze wcisniesz sie niedługo w kolejke :)

To też nie do końca powiedziane:-) Przykładem tego jest emalia, która już od dawna nie ma czopa a nadal w dwupack. Eeeeee.... niech mała się rodzi kiedy jej wygodnie:-D Ja się dopasuję do jej planów:-D:-D

reklama
A u mnie czop nadal w środku :-D:-D:-D...Jejku pamiętam jak Wam pisałam że mam rodzić w ostatnim tygodniu maja....a teraz co???? Jak dobrze pójdzie to może mi się uda urodzić w ostatnim tygodniu czerwca.....Ach.....W przyszłym tygodniu idę na wizytę więc może chociaż jakieś małe rozwarcie się pojawi....Może coś się ruszy....Wyniki dobre z takimi mogę śmiało rodzić tylko moja Polka ma to gdzieś...Najwyraźniej jej odpowiada to "ciasne mieszkanko"....i wyjdzie wtedy kiedy sama zadecyduje!!!!
Ciekawe co u Atheny....myślałam o tym że napisać smsa do niej???

zdec, Agi78, kpi23 i reszta :)
same to na bank nie zostaniecie:) jak tu któraś napisała mądry wywód swojej teściowej:confused:, że chłopców rodzi się 2 tyg. po terminie jeśli to pierwsza ciąża:eek:, to...zastanawiam się , czy nie zapoznać się z dziewczynami z Lipca ...
odpukać puk puk....obyśmy wszystkie w czerwcu już się rozpakowały, a jak nie to w ostatnie dni czerwca..seks, ostre spacery i dźwiganie zakupów haha żeby przyspieszyć :)
ja dziś po raz pierwszy dostałam od synusia takiego kopa, że aż mnie zgięło w pół. Ładnie dziś poczułam że to już kawał chłopa. Ostatnio 3 tyg. temu 35 t.c ważył 2700 gram..ciekawe ile teraz będzie miał.

Wysprzątałam całą chałupine poszłam na spacerek i jeszcze bym coś porobiła ale niewiem co chyba tylko będe coś jeść ale co mam chęć na truskawy ale dziś nie kupiłam bo ostatnio się przejadłam:zawstydzona/y:Moja zośka koniec 35 ważyła 3kg ale jutro chyba nie będzie robił usg bo mówił wtedy że to chyba ostatnie więc prawdziwej wagi dowiem się jak urodze tylko kiedy to będzie ech:sorry2:

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z ta dziewczyna od bliżniaków nie chce mi sie szukac wydaje mi sie ze nazywała sie ewelina:sorry2:
I pytanko czy wy jak macie skurcze to też zawsze tylko wieczorem ja cały dzień latam jak szalona a pod wieczór mam dosc bolesne skurcze co 7 min zazwyczaj gdy trwaja około 2 godzin chce budzić meza znikająąą
Niby mam już dwójkę dzieci ale skórczy nie miałam tylko odeszły mi wody

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuchatki :)
Ostatnio podczytuje Was regularnie bo po ostatnim USG mamy termin na 13.06 choć się nie zapowiada żeby Maly pchal sie na swiat .Po dzisiejszej wizycie ginka powiedziala ze szyjka minimalnie sie skraca wiec pewnie jeszcze troszkę w dwupaku pochodzę.Niestety u mnie też wymaz dodatni , ale lekarka powiedziala ze wzrost skapy i antybiotyku mi nie przepisala wiec pewnie przy porodzie nam zaaplikuja.Niestety od kilku dni mecza mnie okropne bole w pochwie nie wiem czy ktoras z Was tez miala cos takiego , żadnej infekcji nie stwierdzono a bylam u dwoch ginekologow wiec juz sama nie wiem co to normalnie wylam dzisiaj z bolu tak jakby ktos igly wbijal i takie pulsowanie na przemian.Kupilam sobie Lacibios Femina i Lactacyd ale mala ulga.Juz sama nie wiem co robić , prawie chodzic nie mogę:(
Co do tych popękanych naczynek to polecam masc Lioven moj maż mial bardzo popekane naczynka przy kostkach a masc stosowl na kontuzje i przez przypadek odkryl ze smarujac te miejsca naczynka mu poznikaly nawet lepiej niz po laserowych zabiegach na ktore chodzil wiec mozecie probowac moze podziala i na Was:)

P.S Gratuluje Wszystkim Mamusiom :)

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z ta dziewczyna od bliżniaków nie chce mi sie szukac wydaje mi sie ze nazywała sie ewelina:sorry2:
I pytanko czy wy jak macie skurcze to też zawsze tylko wieczorem ja cały dzień latam jak szalona a pod wieczór mam dosc bolesne skurcze co 7 min zazwyczaj gdy trwaja około 2 godzin chce budzić meza znikająąą
Niby mam już dwójkę dzieci ale skórczy nie miałam tylko odeszły mi wody
Od bliźniaków to jest Ewuś i z tego co wiem to w szpitalu i już coraz bliżej porodu;-)

dzięki temu że mniej piszecie jestem w stanie podczytać co u Was gdy Tymek śpi;-)

I do tego mała z USG ma 2950g, ja mam nadzieję że ta maszyna trochę kłamie, bo przecież mała mi nie wejdzie w te ciuszki na 56:-D:-D
paciorkowcem się nie przejmuj, tak jak dziewczyny napisały, dostaniesz z Małą przy porodzie antybiotyk i będzie OK:tak:
ciuszków nie wydawaj:-p:-p Tymon jak się urodził miał 3500g i nawet w 5o wchodził-fakt że tylko przez pierwszy tydzień ale jednak:-D

Czy bierze któraś z Was TARDYFERON??
ja brałam w ciąży, potem miałam lepsze wyniki i miałam zaprzestać brania, a po porodzie hemoglobina zjechała mi do 9,7 i znów biorę...

athena83 mam nadzieję że wszystko dobrze, powodzenia!!!

halo kto tutaj narzeka na cisze ??:szok: macie taka ;rodukcje ze nie jestem Was w stanie po calym dniu doczytac!!

Kajdusia zdradz sekret jak Ty to robisz ze odpiszujesz na post prawie kazdej z nas przy takiej ilosci przeczytanych stron

Agi gratuluje plytek, ja poprzednio maialam najlepsze wyniki zaraz po porodzie i to najlepsze od jakis 3 lat :))

Lena Ty masz kobieto zaciecie w tej kuchni

Zdec
a dla Twojego gina mloda to ile lat ??:-D bo mnie te naczynka tez denerwuja..

Meg musze zapisac nazwe tej masci a nie wiesz czy mozna to w czasie karmienia stosowac ?

Gryzka widze ze idziemy leb w leb :-D ja wlasnie rozwiesilam 4 pralke. Strasznie sie ciesze ze nie jestem sama taka zacofana. jak u Ciebie z prasowaniem ?? bo te 3 pralki u mnie na razie leza odlogiem... schnely od wczorajszego wieczoru a teraz lezakuja

Ewela a co Twoj lekarz na to puchniecie?

Oprocz Atheny nasza zlaptopowana Agast tez sie nie odezwala dzis....

Ja umowilam sie na jutro na fryzjera mam nadzieje ze wytrzymam 3 godz na tylku w tym upale ....

Ostatnia edycja:
reklama
Milka w sumie nie określił przedziału wiekowego:-D:-D
Zapytam się o tą maść w aptece o której napisała meg82, bo w sumie nie wiadomo czy można ją też w ciąży stosować.
Dobra uciekam spać, bo jutro trzeba znowu wcześnie wstać, i w dodatku już wiem że czeka mnie sporo pracy:tak: Ale to lepiej bo czas szybko poleci:-D

Do góry