reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie

wróciłam dopiero,bo jeszcze do znajomych skoczylismy, wiec tak:

Na szybki poród sie nie zanosi :-( szyjka zamknieta :wściekła/y:, mały wazy ok 3800g wiec doznałam szoku :szok: :szok: :-( kolos jakis. Włoski ma na karku i wogóle ucho takie same jak mojego D fajnie to wyglądało.

Paciorkowca nie mam. Milka .puchniecie to normalne w ciazy i jezeli wyniki krwi sa dobre to wsio ok.

Nie umawialam sie juz do gina, bo stwierdzilam,ze po co, pojde najwyzej po terminie na masaz szyjki tak sie umówilismy,ze jakby co.

Czy któras urodziła w ten czas jak mnie nie było?

reklama
KOchane piszecie o wadze waszych malenstw to moja w 39 tc miala na USG 3900 <szok> a pojutrze juz bedzie 40tc a porodu ani slychu ani widu hehe

:-D
matko bosko kochanoo.:-D
ja juz po wizycie.rozwarcia ni cholery,skurcze zerowe,moje wkurzenie wielkie, 150zl wydane.
wszystkie kary na mnie ida!!!:-D:wściekła/y:

musialam w poprzednim zyciu kogos bardzo skrzywdzic,skoro los sie tak na mnie msci :tak::-D

edit
KALWA wybacz, ale nie moge sie od 3 tyg powstrzymac,zakochalam sie w zdjeciu Twojej malej.jest najpiekniejszym dzieckiem jakie widzialam

cobra,
nie mogę ciebie też dopadł ten filmik :-D
ja przez cały poród waliłam te teksty do męża i się chichotaliśmy, trzeba było się jakoś wyluzować
jacusiowi ćwiartke nieseee ;-)
przyzam, że położone dziwnie się na nas patrzyły ale przynajmniej uśmiech nie schodził nam z twarzy :-)

dziękuję za ciepłe słowa o mojej majeczce. teraz wygląda już zupełnie inaczej, zmienia się każdego dnia, no i udało mi się już ją podtuczyć:happy2:

Gryzka widze ze idziemy leb w leb :-D ja wlasnie rozwiesilam 4 pralke. Strasznie sie ciesze ze nie jestem sama taka zacofana. jak u Ciebie z prasowaniem ?? bo te 3 pralki u mnie na razie leza odlogiem... schnely od wczorajszego wieczoru a teraz lezakuja
Ale ja te 4 pralki to takiego "normalnego" pranka ;) Pogoda sie na koniec dnia popsula - mam nadzieje, ze do jutra poschnie ..
Ale w kwstii prasowania dla malego - to wszystko nietkniete, tylko poprane lezy sobie w szafie:p Ostatnio sie smialam i mowilam mezowi, ze chyba on to bedzie prasowal - moj kregoslup nie wytrzyma calosci .. ale juz to widze, taaaa ;)

No i jakos w przyszlym tygodniu trzeba bedzie spakowac torbe do szpitala .. ;)
W tym jeszcze postaram sie odbebnic jak najwiecej rzeczy na studia - ale idzie cieniutko ;P

:-D

cobra,
nie mogę ciebie też dopadł ten filmik :-D
ja przez cały poród waliłam te teksty do męża i się chichotaliśmy, trzeba było się jakoś wyluzować
jacusiowi ćwiartke nieseee ;-)
przyzam, że położone dziwnie się na nas patrzyły ale przynajmniej uśmiech nie schodził nam z twarzy :-)

dziękuję za ciepłe słowa o mojej majeczce. teraz wygląda już zupełnie inaczej, zmienia się każdego dnia, no i udało mi się już ją podtuczyć:happy2:

pamietam wiele takich powiedzen z filmikow z youtube. te spontaniczne sa najlepsze :D
Moj M,tez twierdzi ze wyglada na tym zdjeciu pieknie.tak slodko i spokojnie

gryzka Ty sie pakujesz,ja sie zaczne zaraz rozpakowywac z torby,moze wtedy cos ruszy:D

no ja mam też te plamy- niby od ucisku wątroby i się zastanawiam, czy długo będę walczyć z nimi po ciąży, ktoś mi mówił, że kilka tyg się utrzymuja, ale pożyjemy zobaczymy....

Co do plam, to ja mam całe uda w spękanych naczynkach krwionośnych łącznie z pośladkami:wściekła/y::wściekła/y: Wygląda to paskudnie,a w dodatku zupełnie nie wiem czy będzie możliwe pozbycie się ich.
Kurde, co to moze sie dziac w tej ciazy. Zanim 'zaszlam' to nawet nie rzyszlo mi do glowy jakie mozna miec dolegliwosci. Ostatnio czytalam o tych plamach ciemniejszych,moze same zniknal w czasie od kilku do kilkunastu miesiecy...i konieczna jest pomoc deramtologa...Załamka jakas,wiece jak ja wygladam?!
annajak - gratuluje małej Kasi :-):-):-)
magducha85 - czesc :-)
Co do ubranek to ja biore tylko na wypis,tzn dowiaza mi przed wypisem,bo u nas w szpitalu na czas pobytu daja szpitalne. Brzydki kaftanik flanelowy i taki jakby rozek-kocyk;/
Poza tym to maly jakos od wczoraj mniej sie rusza... tez moze to cos oznaczac... i jeszcze nzowu mam dosc mocne skurcze,nieregularne zupełnie,niebolace,ale mocno spinajace i ciagnace :-);-) Małż dojedzie do mnie w niedziele nad ranem... A dzis dojechal do mnie wózek. JedoFyn4DS taki szary,podoba mi sie bardzo :-)
Oczywiscie nie nadrobilam wszystkiego,bo dzis ani razu nie zagladalam na forum. Moze jutro bede miala wiecej czasu.

Wróciłam z wizyty:-)
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle. Bo odebrałam wynik na paciorkowca i niestety jest dodatni. Ale lekarz kazał mi tylko to pokazać w szpitalu, żadnych antybiotyków na to nie przepisał. Też tak macie?
.

Moja ginka tez mówiła że jeśli wynik będzie dodatni, to trzeba o tym powiedzieć jak przyjadę do porodu. W trakcie porodu mieli podawać lek, ale wcześniej też nic:no:więc chyba jest ok

Witam z rana ale słoneczko świeci co z tego jak trzeba do pracy póżniej śmigać u mnie w domu straszna duchota a jutro ma byc 30 stopni niewiem jak to wytrzymam:baffled:
Jak było zimno to żle teraz za gorąco też żle a co dopiero rodzić w taki upał:sorry2:

reklama
Witajcie,

Porozpakowywały nam się dziewczyny wczoraj wieczorem:-):-)
cobra w sumie wszystko możliwe, ale się nie łódzę, dzisiaj na majtach znalazłam takie cienkie niteczki wyglądają jak krew, nie wiem czy to efekt wczorajszego badania, czy po prostu szyjka się rozwiera i trochę krwi poleciało.
Tak wczoraj lena o tych wodach pisała, teraz będę miała strasznego stracha czy mi w pracy nie "chlusną":-( a zaraz do niej idę....
Także dziewczynki nie rozpakowywać się tu beze mnie:-D:-D
I nie pisać mi tu 100stron;-)

A tak na prawdę: to życzę wszystim miłego dnia i owocnego w nowe dzieciaczki:-)

Do góry