reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja tez juz uciekam spać:-) bo trzeba zbierać siły jakby sie jednak coś rozkręciło:-)
Dobranoc i szybkich porodów jakby co ;-)

Ja tez juz zmykam coś skurcze mnie łapią znowu armia moze robi swoje oby w końcu:):-)
Dobranoc i lekkich porodów w razie co życze:)

... w 40-ym t.c. dalej w dwupaku. To już jest jakaś masakra. Dwa tyg temu wypadła czop, męczą mnie skurcze, jestem zmęczona, a mój syn ani myśli wychodzic.:dry:...
Moze to juz dzis... 3mam kciuki.

...Ja mam juz dosc tej ciąży :wściekła/y: w nocy przekręcic sie na drugi bok to jakis koszmar dla mnie, brzuch cięzki, biodra mnie tak bolą, do tego spojenie łonowe - chodze jak pingwin. Nogi spuchniete dalej jak u Shreka , ręce popuchniete wogóle cała jestem spuchnięta :wściekła/y::-(Skurcze mam co chwila,ale nieregularne , to jednak jest męczące jakby nie patrzec. Oddech krótki , ...
Ewela, jak czytam Twoje posty to tak jakby byly moje. No moze oprcz tych strasznie spuchnietych nog i rak,bo ja jestem spuchnieta tylko troche. Jeszcze mnie piecze skora pod piersiami,a wokół pepka normlanie czucia nie mam,tak jest sora naciagnieta i te rozstepy....
cały czas byłam cierpliwa i w miarę spokojna, ale disiaj stwierdziłam, że już mam dosyć tej słoniowacizny mojej
tez mam dosyc swojej. Ledwo dysze.
...rozmawiałam z moją mamą, która mówi, że do samego porodu tez ich nie miała. No , może tuż przed porodem jeden dzien, więc po prostu myślę, że to tak dziedzicznie :) mam i że nie ma czym się martwić. :happy2:
Mi wlasnie moja położna powiedzial,ze czesto ma sie poród podobny jak u mamy...a ja licze na to,ze pojde jednak po jakis ciotkach,bo moja mam to po dwie doby sie meczyla,tylko czwarta corka jej poszla w miare szybko bo w ok10godz...:eek:

kajkapol - widze,ze tu wina lekarzy. Nie wiem co bym im zrobila. Jestem cholernie przygnebiona Twoja sytuacja. Takbardzo mi przykro i tak wielka wsiceklosc na lekarzy mnie ogarnia! Zadne slowa jednak nie ukaja Twego bólu teraz. Strasznie współczuje...:-(

Czy można uprawiać sex???Po 38 tyg???
Moja gin mi nic o tym nie mówiła,ale wszedzie pisza,ze nawet wskazane. Stosunek pobudza szyjke,a pleminiki zawieraja cos co powoduje skurcze...czy cos takiego... :)

Klementinka - zycze zeby bylo predzej niz po dwoch tyg.

Agi78 - no i dobrze,ze poszlas do innego gin,bo jak czytalam o tej Twojej babce dla ktorej kurczyla sie kostak udowa,to mnie trafialo. Jakie matolki siedza w tych gabinetach!!
A kultura to normalnie pierwsza klasa! W sklepach to jeszcze różni ludze sa,ale pod gabinetami gin. to wszyscy procz ciezarnych powinni stac.

Nasza Koriander jest już mamusią!!!!!!
Sms na odpowiednim wątku :-)
No to se prezent na trzydziechę trzasnęła :-)
BRAAAWOOOO

kajkapol - widze,ze tu wina lekarzy. Nie wiem co bym im zrobila. Jestem cholernie przygnebiona Twoja sytuacja. Takbardzo mi przykro i tak wielka wsiceklosc na lekarzy mnie ogarnia! Zadne slowa jednak nie ukaja Twego bólu teraz. Strasznie współczuje...:-(

no właśnie dziewczyny piszą, że pępowina może być ok w jednej chwili a za parę godzin już nie... więc co wtedy lekarz może na to :-(? też nic nie może... cholernie to przykre, ale czasem winą można obarczyć tylko zrządzenie okrutnego losu :-(

koriander Ty to numer odwinęłaś, taka niespodziewanka :-D

zdec ja nie widzę nic z łego w tym, że skoro Szkrab donoszony i spokojnie już na świat może przychodzić to czemu by miał tego nie zrobić z małą pomocą nawet te 2 tygodnie przed terminem :sorry2:?

Witajcie,

Ciekawe czy nam się zmienił stan dzieciaczków przez noc:-):-) I urodziło się na podium pierwsze czerwcowe dzieciątko;-)
Ja łamaga wygląda na to że albo porządnie wczoraj przy tym upadku obiłam dużego palucha, albo go wybiłam, bo boli niesamowicie, że ledwo można chodzić.
cytrusik co do tego że można rodzić, to pewnie że można, ale dziecko i tak samo wybierze dla siebie najlepszy moment. Poza tym spójrzcie jak ewus dzielnie walczy o każdy tydzień maluszków...

reklama
Do góry