reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
dziewczyny jak macie skurcze to gdzie je czujecie?
mnie zaczyna regularnie co kilka minut bolec podbrzusze jak na okres tylko mocniej

ide wziasc kapiel

po tych wiadomosciach od poloznej sama nie wiem co mi jest

No wlasnie chciałam o to samo zapytać.
Mnie strasznie boli już 3 wieczór pod piersami. Wiem, ze to nie te skurcze, bo to nie podbrzusze, ale co to może być?
Tak na poziomie żeber i pomiędzy. Dzisiaj już specjalnie nie jadlam dużo, żeby wykluczyć żołądek.

wiec po wizycie ok, mala juz ma ok.3800g ;D no i w srode mam sie zglosic na oddzial..na obserwacje lekarz woli zebym byla pod opieka...ze wzgledu na obciazenie poprzednia ciaza (poronienie) i teraz ten poczatek ciazy byl ciezki,(podejrzenie ciazy pozamaciczne) woli dmuchac na zimne MOja coreczka bedzie cudem:D!! mala bedzie pod stala opieka i jakby cos sie dzialo beda wywolywac...jak wszystko bedzie ok to po 3 dniach mnie wypuszcza na pare dni... nieusmiecha mi sie isc do szpitala , no ale mala jest najwazniejsza;D no i postaram sie do was pisac
smile.gif

Rozwarcie nadal 1,5cm i szyjki prawie niema, mam duzo chodzic hihi, bo juz spokojnie moge rodzic
smile.gif

Witajcie.

wróciłam i jeszcze nie rodzę:no: normalnie się dziś poryczałam po wizycie w szpitalu, nic się nie ruszyło do przodu, na KTG tylko dwa małe skurcze, a do tego lekarz podczas badania stwierdził,że nie wyczuwa główki a zawsze wyczuwał i okazało się,że mała się troszkę cofnęła i już nie ma główki w kanale:-( Trochę się wystraszyłam,ale mówi,że nie ma co panikować, bo na USG wszystko wyszło dobrze, sprawdził też przepływy i pępowinę na moja prośbę i tu tez wszystko ok. Teraz mam kolejne KTG w środę, mają monitorować moje skurcze, bo lekarz stwierdził,że skoro mam często przez kilka godzin regularne to może trzeba po prostu troszkę organizmowi pomóc. teraz jak będą co 7-10 minut to mam jechać na IP,żeby sprawdzali ich siłę i ewentualnie decydowali co dalej.

a teraz z innej beczki...człowiek tylko z domu wyjdzie a tu proszę dzieci sie rodzą na lewo i prawo :-D:-) trzymam kciuki za koriander a askut- serdecznie gratuluje!

nie martw sie zobaczysz ze wszystko potoczy sie tak jak u koriander niespodziewanie a z sila:) wazne ze maluszek ma sie ok :tak:

I znowu chwile mnie nie było a na forum aż gorąco:-)
Pojechaliśmy sobie troche nad zalew zegrzyński połaziliśmy nad wodą póżniej na rybke skurcze cały czas mnie łapały a teraz niedawno wróciliśmy i jestem padnięta mówie do mojego że jakbym miała dziś rodzic to niemam już siły:no:ale skurcze przechodza czyli to znów przepowiadające:cool2:

Nie wiem czy ja panikuję, ale coś chyba zaczyna się dziać...idę pod prysznic!!

idz idz i zobacz czy przejdzie wszystko czy nie:tak::tak:
wiec po wizycie ok, mala juz ma ok.3800g ;D no i w srode mam sie zglosic na oddzial..na obserwacje lekarz woli zebym byla pod opieka...ze wzgledu na obciazenie poprzednia ciaza (poronienie) i teraz ten poczatek ciazy byl ciezki,(podejrzenie ciazy pozamaciczne) woli dmuchac na zimne MOja coreczka bedzie cudem:D!! mala bedzie pod stala opieka i jakby cos sie dzialo beda wywolywac...jak wszystko bedzie ok to po 3 dniach mnie wypuszcza na pare dni... nieusmiecha mi sie isc do szpitala , no ale mala jest najwazniejsza;D no i postaram sie do was pisac
smile.gif

Rozwarcie nadal 1,5cm i szyjki prawie niema, mam duzo chodzic hihi, bo juz spokojnie moge rodzic
smile.gif
pewnie dla dobra małej lepiej sie czasem położyć, bedzie wszystko oki:tak:
Nasza Koriander jest już mamusią!!!!!!
Sms na odpowiednim wątku :-)
No to se prezent na trzydziechę trzasnęła :-)

rzeczywiście super prezent
Koriander- GRATULUJE SERDECZNIE!!! czyli mamusia z córcią beda tego samego dnia obchodzić urodzinki ekstra!

reklama
Poddalam sie :( napisalyscie dzis jakies 20 stron !!! peklam po 10

Kajkapol
ja pytalam mojego lekarza o pepowine na ostatniej wizycie bo u znajomych czesto zdazaly sie dzieciaki oplatane albo z wezlem prawdziym , powiedzial mi ze potrzebny jest dopler, ale pokazal mi tez odcinek szyjny kregosupa ze nie widac wokol niego pepowiny i wlaczyl przeplywy krwii byla tylko krew malego nie wiem jak on to rozpoznaje ale chodzilo o kolory czerwony i niebieski.

Lena moj gin zrobil mi to samo 4 ni przed terminem 22 mialam wizyte badal mnie powiedzialam mu ze kiepska reklama bo boli jak cholera, kazal mi sie zglosic 24 do szpitala ale urodzialm 23 :). Na obchodzie 24 smial sie ze tak narzekalam. Przy sciaganiu szwow powiedzial ze odkleil czop, jesli ciaza jest dojrzala porod nastapi w ciagu 24 godzin a jak nie to w ciagu 2 tygodni :))

Jesli chodzi o ciaze przenoszone to gin wlasnie jest zdania ze woli wywolac przed czasem niz czekac na po, jak dziecko zrobi smolke a pepowina przy porodzie sie uszkodzi to zakazenie gotowe, u niego takie dmuchanie na zimno

Jak obstawiacie urodza nam sie jutro jakies dzieciaczki ??

Do góry