reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

I u mnie narazie cisza, nawet jednego skórczu przepowiadającego. Nic się nie dzieje, właśnie nawet sama byłam na zakupach samochodem bo tak dobrze się czuje. Jutro jade do gina ale pewnie nawet go nie zobacze bo ide tylko po zwolnienie, no i musze się spytać czy wystawi po porodzie opiekę dla mojego męża bo urlopu to mu na pewno nie dadzą jak wyjde ze szpitala.
Własnie wcinam truskawki, trochę drogie bo 18zł łubianka ale warto było bo to już nasze polskie.

U Koriander potoczyło sie wszystko błyskawicznie, więc Ty tez masz jeszcze szanse :-) a truskawy faktycznie drogie u nas polskie 14 ziko, a i tak nie kupuję, bo mi szkoda :-p za to dobrze, ze mam sąsiadów posiadających truskawy :-D i chętnie ich na herbatętatnio zapraszam :-p

reklama
witajcie
chwilkę co prawda dłuższą mnie nie ma a tu takie wieści:szok::-D
super ogromne gratulacje dla wielu
zdec
za obronę
sealet, askut super że maluszki już z Wami
koriander a to piękny prezent urodzinowy się szykuje:tak:
ewuś dzielna nasza kochana świetnie się trzymasz, oby tak dalej, czerwiec już za parę godzin i kto by pomyślał że Ty po takich przejściach do niego dotrwasz

wybaczcie że nie odpisuję każdej ale jestem dziś juz wykończona
weekend spędziliśmy działkowo i grillowo, objadłam się jak nie wiem co, mój się ze mnie smiał że dogadzam sobie jakby to miały być moje ostatnie takie wypady:-)
dziś natomiast korzystam z tego że mężuś ma wolne dziś i jutro więc wybraliśmy się na większe zakupy i pozałatwiać jeszcze kilka spraw tak żeby już nie myśleć o tym przed porodem, teraz siedzę w domku i umieram za sprawą koleżanki zgagi:-(
już mi nic na nią nie pomaga, jedynie musiałabym chodzić cały dzień głodna bo tak to cokolwiek zjem ona się pojawia:-(

co do słoniowatości to wiecie jak mi się już marzy założyć jakieś normalne ciuszki, spodnie bluzeczki, ostatnio to już nawet śmiałam się że i tak co bym nie ubrała to wyglądam jak wieloryb,

ach... i uświadomiłam sobie że tak naprawdę u mnie póki co na żaden poród się nie zapowiada, pewnie będę się toczyć do terminu albo i po a część Waszych maluszków będzie miało już wtedy miesiąc a nawet 1,5 a ja nadal w dwupaku;-)

W sumie drogie macie te truskawki. Ja wczoraj kupowałam po 10zł, a dzisiaj już widziałam nawet po 7.
jak w takiej cenie to podeślijcie mi nawet kilka kilogramów, ja w sobotę płaciłam 14 za kg:-( dużo ale jak mi się tak bardzo chciało to co zrobić:-)

No to ja kupowałam 10zł/kg. A dzisiaj widziałam po 7zł/kg na Dubois.
athena to chyba ty taniej kupowałaś, jak za 2kg:-D Chyba się nie zrozumiałyśmy;-)

reklama
Allle się dzieje...klękajcie narody!!!
Koriander kurczę, ale będziesz miała prezencik:-D Dostałaś dzisiaj tyle życzeń bezbolesnego porodu, że nie ma innej opcji - muszą mieć moc sprawczą:tak::tak::tak:
Czytałam tez wieści od Askut - fantastycznie że mamy kolejnego duperelka na świecie:-D Szkoda tylko że mama taka umordowana:-(
Agi, nie bój się bo nie ma czego! Te przepływy to chodzi o krew pępowinową i pracę serduszka. W skrócie chodzi o to jak krew płynie w sercu i pępowinie. Lekarz może to sprawdzić jedynie na USG wyposażonym w Doppler. Zobaczysz wtedy takie czerwono-niebieskie plamy i usłyszysz dokładnie jak krew szumi. Trzymam kciuki! Będzie dobrze :-):tak:

Ach... a ja truskawki kupowałam w piatek po 16zł/kg. Drogo, ale nie mogłam się oprzeć :-)

Do góry