reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie
Nie wiem, czy to przez tą pogodę, czy końcówka ciąży to powoduje, ale mogłabym spać i spać i spać.... Mój zapał do sprzątania dawno minął, już nie wiem co to syndrom wicia gniazda, leżę tylko i zapuszczam mieszkanie na nowo :zawstydzona/y:

Jest już po południu, ciekawe, czy Askut- ma już maleństwo przy sobie...
Koriander- a może rzeczywiście zaliczysz się do tych chlubnych wyjątków, które urodzą w terminie? Tego Ci życzę! No i udanej imprezki urodzinowej!

reklama
Ciekawe, któe jeszcze dziewczyny się rozpakowały, a my nie wiemy :-) strasznie dużo przestało się z nich odzywać Olimpia, Elizka i wiele innych... mam nadzieję, że jeszcze sobie o forum przypomną :tak:

Elizka pisze na majowkach. Termin ma na dzisiaj i nadal jest w dwupaku :)

wiecie co, ja jeszcze w pizamie chodze. Co za len mnie dzisiaj dopadl to ja nie wiem, ale az wstyd!

Żegnaj maju :) witaj porodzie ;P hihih:-D
no to dziewczyny zaczynamy niebawem czerwiec i wielkie rozpakowywanie :)
Te co już urodziły narobiły nam już "smakę" na posiadanie takich pięknych maleństw tak bardzo, że już większość z nas nie może się doczekać :)

askut
- czekamy na dobre wiadomości :)
annajak - no spokojnie :) przeterminowana to będziesz dopiero za jakieś 2 tyg. :)
przynajmniej jeszcze sobie poplotkujemy jutrona szkole rodz:)
a ja bez skurczy jakichkolwiek, ale rozmawiałam z moją mamą, która mówi, że do samego porodu tez ich nie miała. No , może tuż przed porodem jeden dzien, więc po prostu myślę, że to tak dziedzicznie :) mam i że nie ma czym się martwić. :happy2:

Za to spanie w nocy to mam takie jak ewela28 : przewalenie się z boku na bok to jest dopiero wyczyn gimnastyczny. Czuję się już słoniowato:sorry2:. Tak, jak całą ciążę było miło i mogłam sobie latać to tu to tam, tak teraz raczej wypoczywam i was podczytuje :) :tak:

Co do pogody...może i jest paskudna, ale w głębi ducha tak sobie myślę, że lepsze to niż męczyć się z takim brzcholkiem w upalne dni ;) więc zapowiadamy do końca czerwca umiarkowane ciepło, a jak ostatnia czerwcówka urodzi... będzie piknie :)
:tak:

a ja bez skurczy jakichkolwiek, ale rozmawiałam z moją mamą, która mówi, że do samego porodu tez ich nie miała. No , może tuż przed porodem jeden dzien, więc po prostu myślę, że to tak dziedzicznie :) mam i że nie ma czym się martwić. :happy2:

Ja dokładnie tak miałam w pierwszej ciąży. Zero skurczy. Po prostu któregoś ranka o 5 rano obudziły mnie skurcze :tak:I za 10 godzin miałam moją kruszynę przy sobie.

Za to teraz skurcze od kilku tygodni mam i nie mam pojęcia kiedy się zaczną te właściwe.

Ja już po wizycie miałam na 11.15 siedziałąm u lekarza 1,5 godz tyle mnie badał i tłumaczył!!!!
Powiedział, że jestem głupia, że chodzę na KTG i płacę im kasę jak on nie widzi potrzeby!!!!
Chyba żebym się źle poczuła to mam iść!!!Badał mnie na samolocie....oj bolało....ale powiedział, że będzie bolało zanim wsiadłam;)Mówi, że zrobi coś, że w ciągu 5 dni urodzę;)Nie wiem co robił ręką ale dosyć bolało....Powiedział, że ciąża piękna...donoszona...Mam jeżdzić na rowerze i chodzić po drabinie;)Czasem dobrze iść do innego lekarza;)

Mówi, że zrobi coś, że w ciągu 5 dni urodzę;)Nie wiem co robił ręką ale dosyć bolało....Powiedział, że ciąża piękna...donoszona...Mam jeżdzić na rowerze i chodzić po drabinie;)Czasem dobrze iść do innego lekarza;)

Pewnie Ci masaż szyjki zrobił.

O Askut nic nie wiem, niestety nic mi jeszcze nie odpisała.

Ja wizytę mam jutro, ciekawe co powie...

Ja już po wizycie miałam na 11.15 siedziałąm u lekarza 1,5 godz tyle mnie badał i tłumaczył!!!!
Powiedział, że jestem głupia, że chodzę na KTG i płacę im kasę jak on nie widzi potrzeby!!!!
Chyba żebym się źle poczuła to mam iść!!!Badał mnie na samolocie....oj bolało....ale powiedział, że będzie bolało zanim wsiadłam;)Mówi, że zrobi coś, że w ciągu 5 dni urodzę;)Nie wiem co robił ręką ale dosyć bolało....Powiedział, że ciąża piękna...donoszona...Mam jeżdzić na rowerze i chodzić po drabinie;)Czasem dobrze iść do innego lekarza;)

lena a po co on Ci gmerał i jakieś cuda robił, skoro ty do terminu masz jeszcze sporo czasu. Co innego, zebyś już na dniach miała rodzić jak ja np.

reklama
Do góry