reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

podnosić głowy nie pozwalają żeby nie mieć zespołu popunkcyjnego czy jakoś tak...ale ja czasem ją podnosiłam, przecież mając dziecko przy sobie byłoby nierealne jej nie unieść:-p
no właśnie ja przy poprzedniej cesarce to przechodziłam bóle głowy przez 4 dni, to był koszmar a nikt mi wcześniej nie poradził że głowy nie wolno podnosić, teraz spróbuje to zastosować w miare możliwości, dzięki za radę;)

reklama
Mamo Mikołaja, sealet śliczne te wasze córeczki! Gratulacje takich dorodnych pociech.
Mamo Mikołaja, ty chyba w rekordowym tempie wyszłaś ze szpitala do domu? Juz na drugi dzień? Szok.

Sealet - ogromne gartulacje. Pulchniutka i sliczniutka ta Twoja Agatka. Wracaj do formy!

koriander - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!!! OCZYWISCIE BEZBOLESNEGO I SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA!

Dziewczyny podziwiam Wasza determinacje:-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2: ja nie robię nic, głównie leże, więc pewnie szybko nie urodzę:dry::dry::sorry2:
Ja tez nie robie prawie nic. Czekam na wizyte 2.06 mam nadzieje,ze 3.tez nie urdoze,bo moj wtedy nie bedzie miał jak przyjechac,a pozniej to juz moge:-)
ita85 - te skurcze najgorsze ;/ przeszedl mnie troszke dreszczyk po Twoim opisie....

mama mikolaja - jeju,jaka ona sliczna. Mnie najabrdziej rozczulaja niemowlece stópki... :-) jakis fetysz mam czy co??!! :-D cudowne pieteczki malutkie.

hefi - ja bym nie przezyla calego dnia z taka gromadka! ale fajnie,ze dostalas tyle rzeczy...

Dziewczyny którym dokuczły hemoroidy co na nie używałyście?
uzywam AVENOC. Na ulotce napisane,ze po konsultacji z lekarzem,ale ja uzyłam juz chyba dwa bez porozumienia;/ Dziwczyny pisały wczesniejz,e tego używały,wiec i ja sie zdecydowałam.

Raz spotkalam faceta dzwonil na domofon bardzo wysoko, przytrzymal mi drzwi do windy a ja mu powiedzilam ze ja ide nisko :))) spotkalam go na 7 pietrze, popatrzyl na mnie jak na wariatke , pewnie pomysla; ze go wzielam za jakiegos zbira.
Hahaha:-D niezła wpadka!!
Ja tez uwazam,ze te wszystkie sprzatania i chodzenie po schodach przed porodem to, jak sie uda, to zbieg okolicznosci tylko. Polozna mi ostatnio powiedziala,ze wsord kolezanek praktykowały takie cwiczenie, ze ciezarnej rozsypywalo sie na podloge pudelko zapałek i ona musiala je pozbierac pojedynczo...
Mimo to,bede probowala wszystkiego,bo chce miec to jak najbpredzej za soba i Maluszka przy sobie.

zdec - GRATULUJE TYTUŁU!

mamamikołaja- ale cudeńko!!!! Jeszcze raz gratki!
Zdec- gratuluję obrony. Jesteś wielka! Kolejny etap edukacji za Tobą, a kolejny egzamin przed Tobą- poród :-D
sealet- jejku jak fajnie, kolejny serdelek na wolności :-D
ita- ale fajnie, zaraz na spacerki będziesz mogła wychodzić z malutkim :-) A ja dziś miałam dwugodzinny spacerek z moim dużutkim po Toruniu! :-D Fajnie, że nie masz złych wspomnień z porodu, masz rację- co złe szybko się wymazuje z pamięci... mi po cesarce niestety kazali iść pod prysznic już po 10 godzinach, specjalnie mnie budzili nad ranem :szok::wściekła/y: Głowę też podnosilam, nikt mi nie mówił, że nie wolno :-(
Koriander- hehe, to nie zdążyłaś urodzić przed trzydziestką :-D:-D Ale życzę Ci urodzinowo samych pieknych chwil z Malutką przy boku, oby wkrótce pojawiła się przy Tobie w sposób zauważony, ale "prawie nieodczuty":-D

Dobranoc!

Dziewczyny jadę do szpitala, mam skurcze od 4 godzin co 7 minut.

mam nadzieję, że to już to, poza tym pojawiło się lekkie krwawienie. obaczym.

Trzymajcie kciuki

Witajcie,

wczoraj coś szybko poszłam spać no i dzisiaj wstałam szybko jak na mnie, bo zwykle przed 8 nic mnie z łózka nie ściągnie:-D
koriander - ST LAT, STO LAT, niech okres macierzyństwa przyniesie Ci dużo wyzwań:-D, radości i obyś tuliła swoje maleństwo jak najszybciej
mama_mikołaja - cudna ta twoja córeczka, zazdroszczę:tak:, a jak Mikołaj na nią reaguje, przyzwyczaił się już trochę?
ita - wooow, pierwszy spacer!! zazdroszczę podwójnie:tak::tak: odnośnie podnoszenia głowy po cesarce to nam na szkole rodzenia zwracali na to uwagę, żeby tego nie robić chyba przez 12 czy 16 godzin:szok:
askut - powodzenia!!

Czesc dziewczyny w ten pochmurny dzien :-:)-:)-(

ja jakos nie wyspana o 2 złapały mnie skurcze lekko bolały zaczeły sie co 20 min potem 15min i mineły nawet nie bolały tak jak ostatnio i zasnełam ile jeszcze???? myślałam ze moze w koncu ale cóż:-D:-D:-D

dzisiaj rano złożylam wózek jak wstałam hihi bo jak narazie wszystko bylo osobno tylko spacerówki nie ruszałam bo narazie nie potzrebna i jak tam patrzałam na ten gleboki to juz bym chciała na spacerki chodzic z malutka:tak::tak::tak:

koriander- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK OBYŚ SZYBCIUTKO TULIŁA SWOJE MALEŃSTWO JUZ I PRZEDE WSZYSTKIM LEKKIEGO PORODU CI ŻYCZE!!!!! I WSZYSTKIEGO CZEGO SOBIE TYLKO ZAPRAGNIESZ:tak::tak::tak::-):-)

ASKUT- OBY TO BYŁO TO! trzymam kciuki

ita- ale fajnie ze juz niedługo pierwszy spacerek zazdroszcze:-)

ide jeszcze sie polozyc bo cos strasznie mnie brzuch ciągnie na dole od rana i co chwile twardnieje:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć wam
zdec gratuluje obrony:tak:
koriander wszystkiego najlepszego :-):-)
askut powodzenia!!!!!!!!!!!:tak:;-)
ita tego spacerku to zazdroszcze chociaz pogoda nie za ciekawa sie szykuje:no:
paula widze ze nocka u ciebie podobna obudziło mnie ciągniecie brzucha troche skurczy i biegunka myslałam ze to juz ale troche sie uspokoiło dostałam troche stracha bo małz poszedł na dzien do pracy i jakby co to nie bardzo moze sie urwac mam nadzieje ze w ciagu dnia sie rozkreci ale zacznie wieczorkiem jak tatus wróci do domu:-D:tak:

Do góry