reklama
Anik- najlepszy jest ten napis pod Twoim ostatnim suwaczkiem ;-)
athena83- w pierwszej ciąży u mnie bóle kręgosłupa oznaczały poród, najpierw mnie bolało cały czas a potem to się przekształciło w skurcze krzyżowe, niestety bardzo bolesne
athena83- w pierwszej ciąży u mnie bóle kręgosłupa oznaczały poród, najpierw mnie bolało cały czas a potem to się przekształciło w skurcze krzyżowe, niestety bardzo bolesne
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Próbuję zobaczymy co wyjdzielena spróbuj wrzucić na jakąś stronkę np. Wrzuć plik i przekaż go innym! Darmowy hosting plików.
motylicaja
Fanka BB :)
hejka babeczki
wiecie moze co z Elizka???/
hejka babeczki
Niestety nie mamy od niej żadnej wiadomości.
Ostatni raz pisała jakoś pod koniec kwietnia:-(
Dzięki za szczegółowy opisJuż mam przynajmniej jakiś pogląd jak to wygląda. Tylko z tym zakazem podnoszenia głowy szokPocieszam się że pewnie tak szybko ten czas mija, że nawet się nie obejrzę a już będę mogła wstawać:-)miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, w kręgosłup samego włucia nie czułam, ale miałam stracha bo anestezjolog wkuwał się między skurczami, więc bałam się by nie dgrnąć.
około 15-20min mnie przygotowywali, cewnik wcześniej na porodówce już założyli, potem po jakiś 10minutach Mały był na świecie:-) dali mi go pogłaskać, przytulili do buzi a dopiero potem zabrali na ważenie i mycie. a mnie szyli orientacyjnie 45min(tak miało być). ten czas zabiegu jest w przybliżeniu bo ja nie miałam w zasięgu wzroku zegarka, tylko tyle co wcześniej położna powiedziała że tak to będzie wygladać.
Po przewiezieniu na sale pooperacyjną, przywieźli mi Tymka i przystawili do piersi
wstać kazali po 16 godzinach, a wcześniej nawet głowy nie pozwalali podnosić.tego nie wspominam dobrze, oj było baaaardzo ciężko, ale wszystko da się przeżyć
gorsze było kolejne wstawanie gdy już nikt nie pomagał.... po jakiś 20 godzinach pozwolili się wykąpać, i warto mieć jakieś szare mydło, albo tego białego jelenia bo jednak jest rna na którą ta piana leci...ale ja nie miałam i też dłam radę;-)
cesarkę miałam o 13, to pierwszego dnia nic nie jadłam, a drugiego dnia dieta płynna bleee jakiś kleik na śniadanie i kolację i bezsmakowa zupa na obiad, no i jeszcze mogłam jogurty naturalne jeść,więc mężuś przywiózł;-) jedzenie nie było problemem bo apetytu nie miałam.
ważne żeby pić po cesarce baaardzo dużo wody, więc zaopatrz się w kilka butelek z dziubkiem żebyś bez wstawania i podnoszeni głowy mogła sobie poradzić
życzę powodzenia
Zdec - gratuluję czwóreczki na obronie:-)
Sealet - gratuluję ślicznej Agatki:-)
Super, ze tak wszystko dobrze przebiegło...A jak z bóle? Do przeżycia?
Mnie też to czeka w środę...już zaczynam się denerwować... Wszystko spakowane, jeszcze sobie dziś pofarbuję włosy i mogę jechać ;-)
bóle?związane z cesarką czy moje 3dniowe skurcze?hmmm jeśli chodzi o cesarkę to najgorzej z tym wstawaniem z łóżka ale wszystko jest do przeżycia i z dnia na dzień coraz lepiej. bo jeśli Ty masz planowaną cesarkę to skurcze Ciebie nie dotyczą...
ze skurczami nie było za fajnie, byłam już wykończona, ale naprawdę o wszystkim się zapomina jak jest już maleństwo, teraz mąż wiele rzeczy mi przypomina bo ja już co nieco wymazałam z pamięci.
traumy poród na mnie nie pozostawił
a z tym farbowniem włosów to zazdroszczę też miałam w planie przed porodem, ale jakoś nie wyszło, a teraz to ciężko będzie ruszyć z domu na tyle godzin...
muszę się pochwalić że dziś mamy za sobą pierwsze werandowanieMały zadowolony, więc jak pogoda nam pozwoli to w środę pierwszy spacer:-)
reklama
Dzięki za szczegółowy opisJuż mam przynajmniej jakiś pogląd jak to wygląda. Tylko z tym zakazem podnoszenia głowy szokPocieszam się że pewnie tak szybko ten czas mija, że nawet się nie obejrzę a już będę mogła wstawać:-)
podnosić głowy nie pozwalają żeby nie mieć zespołu popunkcyjnego czy jakoś tak...ale ja czasem ją podnosiłam, przecież mając dziecko przy sobie byłoby nierealne jej nie unieść