reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

nadika pięknie :) gratki ogromne
a powiedz, czemu Natanka do wcześniaków zaliczyli skoro już skończony 37 tc, orientujesz się?

pediatra stwierdził że jest słaby, za dużo wód się opił i dlatego potraktowali go jak wczesniaka. Leżałam z dziewczyną w pokoju która też urodziła w 37tc i u niej było ok.
Natankowi porobili sporo niezbędnych badań i był pod b.dobrą opieką wiec odejdzie mi większość wizyt u specjalistów

reklama
pediatra stwierdził że jest słaby, za dużo wód się opił i dlatego potraktowali go jak wczesniaka. Leżałam z dziewczyną w pokoju która też urodziła w 37tc i u niej było ok.
Natankowi porobili sporo niezbędnych badań i był pod b.dobrą opieką wiec odejdzie mi większość wizyt u specjalistów
to super wiadomosci, najwazniejsze ze zdrowiutki , czekamy na zdjecia!! No i porod mialas ekspresowy z tego co piszesz :tak::-D A jak ty sie czujesz po wszystkim?

Czyli poza tygodniem ciąży jeszcze jest ważny stan maluszka. Super że jesteś zadowolona ze szpitala i że małemu porobili te badania. Teraz niech rośnie!!

świetnie, że trafiła się tak dobra opieka :-) dużo zdrówka dla Małego i radości dla Was wszystkich :tak:

bo z tego co ja się orientowałam to skończony 37 tc to ciąża donoszona... a akurat jutro będę mieć 37t1d i chciałam zdradziecko się jeszcze na maj załapać
ale myślałam szczerze mówiąc, że to pewniak z tą ciążą donoszoną jeśli maluch duży i wsio ok
teraz jak tak patrze na necie to w większości źródeł nawet tak podają

Znalazłam takie coś w internecie:

• ciąża donoszona 38-40 tyg. ciąży
  • ciąża przeterminowana 41 tyg. ciąży
  • ciąża przenoszona po 42 tyg. ciąży

No ładnie nowa dzidzia a my tu tydzień w niewiedzy żyjemy:-D
Moja Marysia urodziła się 37 i 1 dostała 10 pkt appgar i nie ma wpisanego żadnego wcześniactwa tylko poród o czasie więc może to od punktów i stanu zdrowia zależy:eek:

Nadika - gratulacje
Kasiulka1980 - tak zamierzam rodzić na lutyckiej a ty?
Czarna wiedźma- mi lekarz w 37+2dni mówił ze lozysko dojrzałe, ale nic wiećej nie powiedział, teraz wizyta w poniedziałek, to się dopytam, chyba, że nie będę już miała okazji:-D

no też mi się tak wydaje, że to od stanu Szkraba potem zależy
kasiulka na to co znalazłaś w sumie też można z dwóch stron patrzeć, bo niektórzy liczą 38 tc gdy jest skończony 37, inni gdy dopiero się skończy 38

pogubić się można :sorry2: no nic, zakładajmy że jak Szkraby są gotowe to wychodzą ;) chyba, że siedzą za dlugo to trza pogonić :-p

reklama
Do góry