reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wszystkie dziewczyny!
U mnie dzisiaj cisza i spokój... maleńka wczoraj bardzo mało się ruszała i już prawie zaczęłam panikować po wczorajszych wiadomościach. Na szczęście wieczorem kopnęła kilka razy i złapała czkawkę, więc dałam spokój.
kajdusia - taki ból jaki Ty opisujesz miewałam po dużych nerwach i zbyt dużym wysiłku - nieraz ciepłe kakao i mała dawka no-spy pomagały. Natomiast skurcze przepowiadające odczuwam zupełnie inaczej - spina się cała macica - robi się twarda 'kulka' z brzucha i do tego czasami dochodzi silny ucisk w podbrzuszu + parcie na pęcherz. U mnie ustępują po około minucie.
Chyba, że skurcze po prostu Cie wybudzały i dlatego masz wrażenie, że ucisk był non-stop :)

reklama
sealet, ewelinka, neti- dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, brzuch mi na razie nie twardnieje, czyli do porodu pewnie jeszcze trochę, jutro mam ktg to zobaczymy czy zapisze skurcze jakieś...

u mnie z tymi skurczami to jest tak że najpierw czuje nailający się ból w podbrzuszu a potem brzuch twardnieje i trzyma tak przez minute

Witam!
Nie zaglądałam wczoraj po południu na wątek i widzę dzis bardzo smutne wieści:-(
Kajkapol - współczuję...nie rozumiem tego co sie stało
[*] dla Pawełka...

Ita - Twój Tymuś jest śliczny

spokojnego dnia życzę wszystkim czerwcówkom

czesc dziewczyny

ja jakoś mam od kilku dni podły nastrój, a już dziś to apogem. Wystarczy że mały się nie rusza około 1,5 h a ja już paranoja,... tak mam właśnie teraz. jak tylko widzę rekalmę na tvn o tych chorych dzieciach to przełanczam, poprostu nie mogę patrzeć, a jak w jakimś filmie ktoś na coś choruje, to odrazu sobie wyobra żam że może ja też.....
nie wiem czy to hormony, ale coś nietak się dzieje.

jej, czy tak już będzie do końa ciąży????:eek:

Witajcie laseczki

No ciekawe czy któras sie wypakowała w nocy :) Ja was tam czytam jak piszecie,ze sprzatacie caly dzien ,chodzicie na spacer i nic, zadnych skurczy ,a u mnie na odwrot dlatego staram sie wstrzymywac od takich szalenstw jeszcze z przynajmniej te 2tyg.a potem to juz wsio bede robic, bo w nocy to mnie takie skurcze dopadly ,ze ledwo zipialam,ale przeszły, wogole jakos tak niedobrze mi było,ech lepiej siedziec w domu niz potem stekać ..

Jesuu zjadłam 9 kostek czekolady i chyba pęknę :szok: napewno juz przytyłam ze 2 kg,ale boje sie stanąc na wagę ,zeby szoku nie doznac :szok: :-)

Witam was dziewczyny:)

Smutno sie zrobilo na naszym watku:(:( jakis ciezki wieczor mialam wczoraj, duzo refleksji przyszlo mi do glowy....

DZis w koncu jakos sie wyspalam:) dawno takiego luksusu niemialam heh, pogoda u mnie pohmurna mam nadzieje ze jeszcze wyjdzie sloneczko:) liczylam na to ze wnocy mnie wezmie cos..ale totalna cisza jest, cos czuje ze lekarz sie mylil i nawet ciaze przechodze;/;/;/

poczytuje Was codziennie ale jakos nie mam weny zeby pisac!
dzieci teraz opanowaly moje zycie i choc wyrabiam sie z wszystkim jak dawniej to Collin ma okropne kolki i niestety wieczorkiem juz jest synusiem mamusi i nikt inny tylko ja moze go wziasc na rece.
STRASZNIE MI PRZYKRO ZE KOLEJNY ANIOLEK DOLACZYL DO MOJEGO KUBUSIA!!!![***]

co do tych boli jakby miesiaczkowych to moje drogie mamy kazdy moj porod sie nimi rozpoczynal i bylo to ze 2-3 dni przed samym porodem.zero skurczy tylko taki niepokojacy bol brzuszka.
mam nadzieje ze reszta mam rozpakuje sie bez zarzutu!pozdrawiam i pewnie jeszcze kiedys wpadne

Witam sie w ten pochmurny poranek;-);-);-)

głowa cos mnie dzisiaj boli, wczoraj wieczorem znowu miałam skurcze najpierw co 20 min potem po pol godzinypotem nagle co 10min :szok::szok::szok: i znowu bolalo ale jak sie polozylam to po 2-3 przeszlo, a juz mialam nadzieje znowu:-D:-D:-D:-D no ale nadzieja matka .......hihi znacie przyslowie:-D:-D:-D:-D

Komu jeszcze nie dziekowalam na życzonka to ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ

kajdusia- ja skurcze odczuwam jako śilny ból w podbrzuszku, robi sie twardy jak kamień boli jak na okres czasem jak kolka silna kłuje ciągnie i do tego napieprza mnie kręgosłup masakra jakas trwa tak okolo 1 minuty po czym puszcza:-:)-:)-(

wtdaje mi sie ze to te przepowiadajace juz:tak::tak::tak: wiec czekamy z niecierpliwością:-):-):-)

czasem mam jakiegos schiza ze wody mi sie sącza bo na około wkładki wzdłuż czesto mam na bieliznie mokre i tak sie zasntanawiam od czego to hi hi

reklama
Ja melduje się w dwupaku jeszcze. :-)

Skurcze u mnie to tez napinanie się całego brzucha, jest wtedy strasznie twardy , czuje ból w podbrzuszu, a brzuch często robi się wręcz kwadratowy :-D Trwa ok. minuty i puszcza.

Do góry