reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

GOSIU moje gratulacje:) naprawde pozazdroscic takiego szybkiego porodu:)

Ktos wczoraj pisal o ziemniakach z Biedronki..ja takze kupilam i zrobilam placki ziemniaczane i rzeczywiscie slodkie byly;/ ale i tak wciaglam porzadna porcje hihi;p a wczoraj ktos mi smaki zrobil na spagetti bolones:) pyszne bylo mnia mniam, dzis na sniadanie reszte zjedlismy=)

Wczoraj wieczorem mialam kilka skurczy co 15 min, juz sie zastanawialam czy to juz...ale jednak nie, co nieznaczy ze wogole ich niemialam, co jakas godz byl skurcz pewnie cos malymi krokami sie zbliza...:) a mala dzis taka delikatniejsza...

reklama
Ale super wieści:-D:-D:-D, a poród rzeczywiście ekspresowy, ale to już 3 dzieciaczek wiec i doświadczenie duże:tak::tak::-D:-D, życzę nam też takich ekspresów:-):-) Dziewczynki na razie górą:-)
athena -śliczne zdjęcia:tak::tak:, od razu lato zagościło:-D
pati - co oni tam nienormalni:szok::szok:, czemu nie zrobią ci cesarki od razu skoro ciąża donoszona:no:
magdalena - tak jak dziewczyny radzą, znajdź dobrego lekarza, szybko zareagujecie i będzie dobrze:tak:
AniaCH - o matko:szok::szok::szok:, co za lekarz!!!:no::no::no:
paulinakrk- do niedzieli już chyba nie dotrzymasz:-)
hefi - udanej zabawy weselnej:-)
Andzia_S - co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś:-(

Miłego dnia i czekamy na kolejne rozpakowane:-D:-D

tu moz gosi urodzila nam sie dziewczynka ma naimie natalia
oo, super wiesci - szczegolnie ze tak szybko i znienacka :) :) i imie wybrane (mam nadzieje, ze jednoglosnie :D )

Wczoraj jak byłam w Miastku to zakupiłam sobie jedna pieluszke flanelową 4,95zł kurde drogo,no ,ale mam. Wyczaiłam w Kauflandzie herbatke z kopru wloskiego i uspokajającą po 10,99zł i pleuchy 2 pampers maja po 42zł. Niewiem juz czy to tanio czy jak.
Jak na pampersy to dobra cena - taka "promocyjna" (o ile chodzi oczywiscie o jumbopacka jakies 9x sztuk). Co do herbatki to taka normalna/dosc droga cena (ale jak 1 opakowanie to mozna kupic) - sprawdzaj tylko czy sa po 1 tygodniu (hipp) czy od 1 miesiaca (bobovita).

Ja sie dzisiaj z siebie usmialam ;> Wracam juz do domu po odprowadzeniu malej do zlobka, ide spokojnie do sklepu pod blokiem po buleczki - a tu jakas babeczka truskawki niesie ! No to dawaj, polecialam do skupiska zieleniakow, coby te truskawki nabyc (chcica ciezarnej ;> ) Pamietajac jednak o buleczkach wchodze do piekarni - kupuje i jakis pan przychodzi z newsem "banany w carrefurze po 1,69!". No to co - akurat mi sie skonczyly, okazja z ktorej warto skorzystac :> Przy okazji zrobilam inne zakupy - w tym papryke do dzisiejszego gulaszu na placki ziemniaczane ;] Obladowana ide spojrzec na zieleniaki a tam .. tylko jeden ma truskawki - i to takie z wygladu niedojrzale, pfu .. no i obeszlam sie smakiem :( Ciezki zywot latwo ulegajacej pokusom ciezarowki ;]
P.S. Za to kupilam sobie lody na patyku :>

Ale super wieści:-D:-D:-D, a poród rzeczywiście ekspresowy, ale to już 3 dzieciaczek wiec i doświadczenie duże:tak::tak::-D
No tak, faktycznie 3-ci :) To ja trzymam kciuki za ewelinke, coby jej tez tak szybko poszlo - moja mama rodzila swoje 3 dziecko (mego brata) 45 minut, od pierwszych skurczy ;> Akurat tyle, ile trwal "szogun" :]

wiz nadrabiam w dzień ;p w nocy leżę, odwiedzam lodówkę i przewijam przez łepetynę tysiące myśli, się wyciszyć nie umiem ;p cały czas sobie wyobrażam jak to będzie i się doczekać już nie potrafię po prostu ;)
z Alankiem na pewno wsio ok, poprostu mu się już nie chce :p pomyślcie dziewczyny jakby Wam ktoś kazał w jednej pozycji leżeć przez kilka tygodni, toż to tortura ;p ja nawet wyleżeć 2h bym tak rady nie dała ;)
paula24211 dobrze, że ktoś też się tak objada dziś, w grupie raźniej ;p będę mieć mniejsze wyrzuty sumienia ;)

ja Wam powiem chciałabym w przyszły week urodzić :) jakoś najchętniej załapałabym się jeszcze na maj ^^ brzmi zdradziecko, i know ;p

z tą zgagą to chyba przypisana już jest końcówce.. ja te umieram już chyba 3 dzień
tylko, że mi nie wiele pomaga, więc... zjadam wszystko ;p mija i za pół godziny jest znowu ;p będzie winna conajmniej 2kg które mi przybędzie w tym tygodniu pewnie ;p

gryzka heheh zachciankowa opowieść rewelacyjna ^^ ja wczoraj w tesco koszyk z brzoskwiniami wzięłam, w nocy cały zniknął :D jeszcze mam chrapkę na nektarynki bo też już są, ale szkoda mi było kasy ;p

Ale sie usmialam, czytam najpierw posta Gosi ze ja wszystko boli i idzie spac, a tu za chwile maz pisze ze juz maja Natalke przy sobie :-) Gratulacje!:-D

Rzeczywiscie dzis zodiakalne bliznieta sie zaczynaja, ja juz moge rodzic ;-) Ale sie jakos nie zanosi, moze doczekam do Raka:confused:

magdalena79 najwazniejsze ze wykryli to u maluszka jeszcze przed porodem, nie martw sie na zapas! Szybka reakcja czyni cuda :blink:

athena sliczne zdjecia, nie ma co sie bac statywu, ja uwielbiam sama sobie strzelac
sesje :-) Zwlaszcza ze mozesz robic co chcesz i nikt nie patrzy ;-)

Agi78 ciesze sie bardzo ze wyniki takie ladne, obys do porodu je utrzymala!

Lencja, ita, anecznik jak tam u was??

paulinakr no cos mi tu pachnie kolejnym porodem :-):-)

pati wspolczuje, trzymaj sie dzielnie mam nadzieje ze cie juz dlugo nie pomecza :no:

Ja uciekam na IP na ktg i usg a potem do kolezanki co ma 2 tygodniowego synka :)

Upał w Warszawie na maxa!!!

Gryzka opowieść o zachciankach cudowna:-D
tez tak czasami mam, wystarczy że ktos o czymś dobrym wspomni to mi juz się tego chce, a najgorzej jak wybiorę się do sklepu mam ochotę na tyle rzeczy naraz że mogłabym wykupić pół sklepu a jak juz z niego wyjdę to przeważnie ta ochota mi mija:-)

Dostalam od Kalwy przepiekne zdjecia Majusi, jest przesliczna:

Kalwa pisze:

Majunia moje małe wielkie szczęscie:):):)
ur.12.05.2010 godz: 0:45
2490 g
10 pkt

Załączniki

• DSC06192a.jpg
    DSC06192a.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 96
  • (13304).jpg
    (13304).jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Do góry