reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Hej Dziewczyny!!!!
Włąsnie wróciłam z Warszawy....Płytki znowu wzrosły mam juz 97tys....Lekarz z którą miałam dzis spotkanie a która zajmuje sie właśnie małoplytkowościa u kobiet w ciąży była bardzo zadowolona...z wyników.....Mówi że sie nie spodziewali że zaczna mi rosnąć same te płytki i że są bardzo zadowoleni z tego co obserwują...Także nie jest źle...
Co do Karowej to też było miło....Wstepnie ustaliliśmy że skoro płytki idą w górę a jeśli chodzi o sprawy ginekologiczne nic sie nie dzieje tzn....szyjka długa, zamknieta, twarda...brak jeszcze jakichkolwiek skurczy....nie będą wyjmować mojej malutkiej wcześniej i bedą sie starać przetrzymać poród jak najdłużej no chyba że coś zacznie sie dziać ...Dlatego mam być w stałym kontakcie z nimi...robić morfologię co 5 dni i badanie ginekologiczne z USG co 2 tygodnie....i sie z nimi konsultować a oni na bieżąco będą podejmować decyzję....Ogólnie jestem zadowolona...Cieszę się ze mała posiedzi dłużej ...jeszcze troszke podrośnie i nabierze masy....
sorry że Was nie podczytałam ale po prostu przyjechałam padnięta z tej Warszawy....przez ten upał i te warszawskie korki jazda samochodem to najprzyjemniejszych nie należała.....Chyba sie położe i odpoczne chwilke....Mam nadzieje że zadna sie nie rozpakowała!!! Ale wejde chociaż na wątek z rozpakowanymi czerwcóweczkami.....

reklama
Hej Dziewczyny!!!!
Włąsnie wróciłam z Warszawy....Płytki znowu wzrosły mam juz 97tys....Lekarz z którą miałam dzis spotkanie a która zajmuje sie właśnie małoplytkowościa u kobiet w ciąży była bardzo zadowolona...z wyników.....Mówi że sie nie spodziewali że zaczna mi rosnąć same te płytki i że są bardzo zadowoleni z tego co obserwują...Także nie jest źle...
Co do Karowej to też było miło....Wstepnie ustaliliśmy że skoro płytki idą w górę a jeśli chodzi o sprawy ginekologiczne nic sie nie dzieje tzn....szyjka długa, zamknieta, twarda...brak jeszcze jakichkolwiek skurczy....nie będą wyjmować mojej malutkiej wcześniej i bedą sie starać przetrzymać poród jak najdłużej no chyba że coś zacznie sie dziać ...Dlatego mam być w stałym kontakcie z nimi...robić morfologię co 5 dni i badanie ginekologiczne z USG co 2 tygodnie....i sie z nimi konsultować a oni na bieżąco będą podejmować decyzję....Ogólnie jestem zadowolona...Cieszę się ze mała posiedzi dłużej ...jeszcze troszke podrośnie i nabierze masy....
sorry że Was nie podczytałam ale po prostu przyjechałam padnięta z tej Warszawy....przez ten upał i te warszawskie korki jazda samochodem to najprzyjemniejszych nie należała.....Chyba sie położe i odpoczne chwilke....Mam nadzieje że zadna sie nie rozpakowała!!! Ale wejde chociaż na wątek z rozpakowanymi czerwcóweczkami.....
SUPER ŻE PŁYTKI ROSNĄ!!!

pewnie niech malutka siedzie w brzuszku jak najdłużej ile sie da:)

Dziewczyny z Wrocławia czy wy słyszałyście coś o tym, że przez 2 dni nie ma być wody we Wrocku??:szok::szok::szok::szok: u mnie taka kartka na klatce wisi i nie wiem czy to jakiś żart czy już mam zbierać wodę do wszelakich garnków, misek itd:confused::confused::confused:

Zaraz postaram się was nadrobić
Z tą wodą to chyba prawda - ale sądzę że to nie jest kwestia 2 dni, może się zdarzyć że nie będzie wody nawet przez tydzień.
Idę puścić szybko ostatnią pralkę z praniem.

Widzę że sytuacja zaczyna postępować u wielu z was, czyli już bliziutko.
Nie odpiszę każdej z osobna, bo niestety nie pamiętam już co kto pisał. Dlatego nie lubię was opuszczać, bo potem nie mogę się połapać co i jak, a wy macie takie tempo produkcji, że nie sposób to czasem spamiętać:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki. Nie moge Was nadrobic i bardzo nad tym ubolewam,bo wciaz ciekawe info.
Czy Wy tez czujecie sie tak jak ja?! Od kilku dni non stop mam twardy brzuch, tylko jak leze na wznak troche sie to uspokaja,ale wczoraj wieczorem to i na lezaco to mialam i bolalo mnie tak jak na okres.. Tak srednio to wychodzilo co 5min skurcz. czy to moze znaczyc,ze TO sie zbliza lada moment?
Przedwczoraj szyjka miala jeszcze3,5cm. Nie wiem czy nie wybrac sie na KTG?Co myslicie? Czy czekac? Biore nospe raz forte raz zwykla,wczoraj dwie,dzisiaj jedna. gin na recepcie mi napisala zeby brac3xdziennie,ale ja nie chce tak duzo. Brzuch mi sie obsunal,lezy na udach,ale wcale nie latwiej mi oddychac. Wszyscy wroza poród w ciagu 10dni... jechac na to KTG dzis,czy czekac. ??
Zamówiłam dzis wózek,popralam ubranka. Musze jeszcze zamówić posciel,ale z moim niezdecydowaniem to... ehh:confused:

:szok::szok: Wiecie co jestem w szoku jak patrzę na to co dzieje się w Polsce:szok::szok:
Większa tragedia niż samolot.... a nadal nie ma z tego co wiem ogłoszonego stanu klęski żywiołowej:wściekła/y:

Nie ma i może nie być, bo trzeba by wybory odsunąć w czasie. Rozgrywki polityczne są najważniejsze, ludzie i ich tragedie są na samym dole. Niestety Polska rzeczywistość.

Oj tutaj masz święta rację dopiero wybory by mogły byż za 90 dni jak ogłoszą klęskę!!!!
I weź głosuj jak wszędzie to same łajno.....POWÓDŹ z 1997 w ogóle nic ich nie nauczyła, jak było tak jest do tej pory!!!

Oj no co wy babki, jeszcze zatesknimy za brzuszkami jak nam maluchy nie dadza spac:-)

swiete slowa kochana ;D zreszta, pewno kazda "powtorna mamusia" zna dokladnie znaczenie tego i z lekka poblazliwoscia czyta slowa, jak to teraz sie nie mozna wyspac i jak to juz chce sie byc po porodzie ;) Nie ma sie co oszukiwac - "po" na dlugie miesiace bedzie "zegnaj spokojny snie" ;D ^^ Nie wspominajac o klęciu przy siadaniu czy karmieniu .. khi khi ;D

ewelinko - ja tez wlasnie zle samopoczucie chce utopic w nadmiarze energii, az mnie rwie do mycia okien (bog wie kiedy nastepnym razem bedzie okazja ;D) czy jakichs konkretnych porzadkow - ale jeszcze jakies 1,5 tygodnia postaram sie powstrzymac .. tak dla bezpieczenstwa ;) Szczegolnie ze pogoda sie zrobila sliczniutka - to energii od razu wiecej .. ;]
Kurcze .. placki ziemniaczane .. hm .. a mysmy juz zaczeli nalesniki smazyc .. juz wiem co zrobie jutro/w poniedzialek na obiad ;D Z takim gulaszem wegierskim .. mniam .. ;)

:szok::szok: Wiecie co jestem w szoku jak patrzę na to co dzieje się w Polsce:szok::szok:
Większa tragedia niż samolot.... a nadal nie ma z tego co wiem ogłoszonego stanu klęski żywiołowej:wściekła/y:
Tez sie temu dziwi wiele osob .. A zwolennicy "teorii spiskowych" sa zdania, ze nie oglosza tego - bo po ustaniu stanu kleski przez 90 dni nie moga sie odbywac wybory prezydenckie..

No i pierwsze wyklucia zmotywowaly mnie wreszcie do zlozenia zamowien w aptece - jeszcze tylko tantum rosa na saszetki nabede dzisiaj podczas spaceru z mala ;)

reklama
macie dziewczyny rację!!!!!

straszne cos ie dzieje w tej Polsce

najbardziej szkoda mi tych ludzi którzy stracili wszystko:-(

Do góry