reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny ,a wasze malenstwa ruchliwe sa ? Czy tak po troszku cały dzien ?

najbardziej rano i wieczorem ale tak po troszku rusza się cały dzień

ok, ja teraz uciekam, musze wypić kawkę i zabieram się za naukę bo dziś musze napisac test z francuskiego , bleeeeee
uczyc mi się nie chce :-(

reklama
Hej dziewczyny!!!! Witam z rana!!!!
właśnie odebrałam wyniki morfologii...Płytki 90tys. a więc nadal rosną...wprawdzie powoli powoli ale zawsze....I hemoglobina juz powyżej 11...a bywało nawet tak że jak leżałam w szpitalu to miałam i 8,2 a nawet 7,7....Także zostaję w domku!!!!W czwartek mam tą wizyte z lekarką w poradni dla kobiet w ciązy właśnie z małopłytkowościa....a potem pojade do szpitala na Karową żeby spytac co planują ze mną zrobić w zwiazku z tą sytuacją....czy będzie ten proód wcześniej czy nie.....
Zaraz Was podczytam bo jeszcze nie zdażyłam taka byłam przejeta tymi wynikami...ale chyba nadal wszystkie jesteśmy zapakowane, co????

witam Panie, do tej pory obserwowałam was, niestety na pisanie to ciagle nie miałam czasu, bo to remont, bo to praca. Teraz jednak moje mam nadzieje odtatnie tygodnie poodpoczywam, poleże, przygotuje sie do bycia mamą. W sumie mam juz córeczke, ale teraz bede miec prawdziwe wyzwanie bo w brzusiu rosnie synek. Ciekawa jestem jak to bedzie troche sie boje bo to nowe doswiadczenie z pielegnacja, a wyzwanie z wychowaniem. Zycze wszystkim milego dnia i napewno bede sie czesciej odzywac.

Hej dziewczyny!!!! Witam z rana!!!!
właśnie odebrałam wyniki morfologii...Płytki 90tys. a więc nadal rosną...wprawdzie powoli powoli ale zawsze....I hemoglobina juz powyżej 11...a bywało nawet tak że jak leżałam w szpitalu to miałam i 8,2 a nawet 7,7....Także zostaję w domku!!!!W czwartek mam tą wizyte z lekarką w poradni dla kobiet w ciązy właśnie z małopłytkowościa....a potem pojade do szpitala na Karową żeby spytac co planują ze mną zrobić w zwiazku z tą sytuacją....czy będzie ten proód wcześniej czy nie.....
Zaraz Was podczytam bo jeszcze nie zdażyłam taka byłam przejeta tymi wynikami...ale chyba nadal wszystkie jesteśmy zapakowane, co????

Super!!!!!!!!!:-):-):-)mam nadzieję że to już koniec Twoich problemów:tak:

witam Panie, do tej pory obserwowałam was, niestety na pisanie to ciagle nie miałam czasu, bo to remont, bo to praca. Teraz jednak moje mam nadzieje odtatnie tygodnie poodpoczywam, poleże, przygotuje sie do bycia mamą. W sumie mam juz córeczke, ale teraz bede miec prawdziwe wyzwanie bo w brzusiu rosnie synek. Ciekawa jestem jak to bedzie troche sie boje bo to nowe doswiadczenie z pielegnacja, a wyzwanie z wychowaniem. Zycze wszystkim milego dnia i napewno bede sie czesciej odzywac.

Witamy. Rozgość się u czerwcówek:tak:

Witam rowniez, wyspana jak susel :-D Ja to nawet siku wstaje we snie, czasami nie pamietam w ogole ze wstawalam, zdec tez mam podobne obawy bo my z mezem spimy jak zabici, ale wierze ze mi sie jakis instynkt jeszcze rozwinie i bede czujniejsza :shocked2:

gosiagro co do rozpakowywania to mysle tez ze tak bedzie: polecimy jedna za druga :-D to chyba rownie zarazliwe jak "zaciazanie" :tak: Tylko KTORA PIERWSZA??

Agi78 sliczne wyniki! Moze pozowla ci rodzic we wlasnym terminie, zawsze to chyba lepsze dla dziecka kiedy moze sobie "dojrzewac" we wlasnym tempie :-)

ewelinka wspolczuje tego bolu :-( Moze jednak porod bedzie szybki! Oby tak bylo :-)
Ale wy od rana popisalyscie, na szczescie noc spokojna i widze ze nadal sie trzymamy :tak:
Witam nowe mamusie
Trzymam kciuki za wizyty!

Ide wrzucic pranie i wypic kawke w ogrodku bo slonko pieknie prazy :blink:

Ostatnia edycja:
Witam sie w ten chłodny dzień....brrr...

Ja nie dawno wstałąm i wsuwam ciasto z rabarbarem a popijam kakaem;)
Co do wyniku GBS płaciłam 25 zł i było do odebrania na drugi dzień;)
Dzisiaj znów idziemy do Poradni Rodzinnej;)ehhh oby nie było nudnie;)

witam Was po kilkudniowej nieobecności:zawstydzona/y:
ale podczytywałam Was, więc jestem na bieżąco:tak:
dorotka28de doprowadziła mnie do porządku:-p napisała do mnie smsa czy przypadkiem nie jestem w szpitalu, więc stwierdziłam że trzeba się odezwać:-D
jak wiele z nas ja też dziś mam wizytę, już nie mogę się doczekać, ciekawe co i jak, chciałabym już urodzić, ale nie chciałabym trafić na patologię, bo po tym co Lencja napisała że leży na korytarzu ż mną wzdrygnęło:wściekła/y:

u nas wporządku, choć zgadzam się ze słowami zyrraffki że koniec ciąży to już kalectwo:szok::-D:szok: coraz ciężej zwlec się z łóżka, nocne wyprawy do toalety męczące, spojenie łonowe boli:baffled: ale co tam już niedługo:tak: i będę cieszyć się Tymonkiem:tak:

za 3 tyg mam się zgłosić na pobranie wymazu na paciorkowca.

Ile się czeka na wynik?
powizytowe gratulacje:-), jeśli chodzi o wyniki, to ja zaniosłam w czwartek w poniedziałek było do odbioru

U nas wstrętna pogoda i też tak czekam na słońce zeby poprać ciuszki bo narazie tylko białe udało mi się wyprać i sama nie wiem co robić (wolałabym żeby schły na słoneczku a nie w mieszkanku). Niby mam jeszcze trochę czasu ale wolałaby zrobic to teraz bo z dnia nadzień troszkę mi ciężej;-).
dziękuję za zainteresowanie:tak::tak::tak: oj z tym praniem przy tej pogodzie to masakra:baffled: ja dostałam karton ciuszków niedawno i mimo pogody piorą się, trudno w domku będę suszyć, ja już czasu nie mam:sorry2:
a z tym odkładaniem na później to tak jak piszesz z dnia na dzień coraz ciężej:szok:

Lencja dobrze że wczoraj chociaż na przepustkę Cie wypuścili, ale przestraszyłaś mnie tymi warunkami na patologii:wściekła/y::szok: oby udało się unormować Twoje ciśnienie!!!

paulka82, gosiagro super że Wasi mężowie są już z Wami, napewno samopoczucie od razu się polepszyło:tak: oby już nie musieli wracać do szpitala, no chyba że z Wami na porodówkę:-p paulka82 rozbawił mnie ten telefon ze szpitala:-D kochanego masz męża, nawet po narkozie intensywnie o Tobie myślał:tak:

wiem że któreś z Was debatowały Oilatum czy Emolium...własnego doświadczenia nie mam, ale bratowa twierdzi, że Emolium jest zdecydowanie mniej wydajne, więc już cena się zaciera..

katarzynajanicka i jak się czujesz?

Kochane mam pytanie czy z dzieckiem 2 miesięcznym można jechać nad morze??
my mamy taki zamiar, jeśli oczywiście i zdrówko i pogoda dopisze to na jakiś wypad na morze się wybierzemy:tak:
a z 5miesięcznym myślimy nad lotem do Szkocji, ale to jeszcze nie jest pewne...

Agi- super wyniki!! Pewnie pozwolą Ci rodzic w terminie :)

Koriander- kobieto, prosze nie pisz o słonku bo ja juz powoli zapominam jak wygląda swiat ze świecącym słonkiem ;/

Co do ruchow- to u mnie mała rusza sie przede wszystkim po posiłkach no i wieczorem to juz jest apogeum. Nawala tak ze az jęcze jak mi wystawia nogi z boku brzucha. Mowie do Niej wczoraj "Jagódko wyjście jest na dole, nie z boku:)"

Witajcie
Obudziłam się dziś, spojrzałam za okno, słońce mnie w oczy poraziło i od razu wstać mi się chciało - żarcik taki :wściekła/y::wściekła/y: bleeeee

julia- miejscowe znieczulenie możesz brać śmiało, nie ma żadnego zagrożenia zwłaszcza na tym etapie ciąży
asiatipl- śnieg :szok: ło matko, co to się dzieje, przecież już druga połowa maja jest...
hefi- ja z praniem ciuszków nadal czekam na słońce :baffled: Trochę boję się, że mogę się nie doczekać, ale mam jeszcze chwilę (chyba), więc czekam....:baffled:
zdec- też mam bardzo twardy sen i w pierwszej ciąży byłam przerażona jak to będzie- nie martw się kochana, nie wiem jak to działa, ale stałam na baczność przy każdym nawet najmniejszym zakwileniu- instynkt, czujność i miłość matki są silniejsze od przyzwyczajeń :tak:
iziatcz- to mundurowi nie mają tacierzyńskiego? :szok: Czemu tak? Nie kumam...
nadika- KTG to teraz podstawowe badanie, wykryje nieprawidłowości w tętnie maluszka i akcję skurczową, jak jesteś niepewna to jedź śmiało do szpitala...
Agi78- pięknie się trzymacie, wyniki super- cieszę się z Tobą :-)
Koriander- Ty z tym słonkiem to już nas nie denerwuj :angry:, ble ble ble :-D:-D
Ita- dobrze, że się odezwałaś, i od razu jaki mega post :szok: Ciekawe co Ci dziś lekarz powie, w końcu Ty też jesteś jedna z pierwszych w kolejce :-)

Ciekawe jak nasza Lencja- pewnie wróciła do szpitala i biedulka leży na tym korytarzu :-(

Ja też mam dzisiaj wizytę :-) Zaraz wyjeżdżamy, mężuś mnie wczoraj ślicznie wygolił, czuję się piękna :-D, teraz tylko mała toaleta i lecimy, odezwę się po powrocie :-)

reklama
gosiagro co do rozpakowywania to mysle tez ze tak bedzie: polecimy jedna za druga :-D to chyba rownie zarazliwe jak "zaciazanie" :tak: Tylko KTORA PIERWSZA??

Żadna nie chce wyjść przed szereg:-p:-p:-p

u nas wporządku, choć zgadzam się ze słowami zyrraffki że koniec ciąży to już kalectwo:szok::-D:szok: coraz ciężej zwlec się z łóżka, nocne wyprawy do toalety męczące, spojenie łonowe boli:baffled:

zgadzam się w 100%:tak::tak::tak::tak:

hefi - to w końcu sobie odpoczniesz, tylko czy ci się w domu nie będzie nudzić skoro tak intensywnie pracowałaś;-) ja już mam wszystko poprane, poprasowane, trochę mama mi pomogła jak ostatnio była:tak:, więc w zasadzie wszystko gotowe:-D
Agi - super, że płytki rosną:-D:-D, może rzeczywiście urodzisz w terminie:tak:
Dzisiaj dużo dziewczyn wizytuje, powodzenia i czekamy na wieści:tak:
Ciekawe co słychać u liliti i czarnej wiedźmy, długo się nie odzywają, dziewczyny napiszcie o u was

Do góry