reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam i ja
u mnie dla odmiany ładanie świeci słońce i z tego co sprawdzałam ma tak byc przez cały dzień:-)wiec napewno zalicze jakiś spacerek - mam tylko problem jakie założe buty - bo nogi znowu napuchniete i ledwo kapcie założyłam:szok:

Miłego dnia - ja pewnie dopadnę komputer dopiero wieczorkiem:-)

reklama
cześć brzuchatki,

u nas zapowiadali deszcz, ale na razie nie pada , ale i tak jest chłodno:-(
Agi -trzymam kciuki za pozytywna morfologie:tak:
Klementinka - i jak dzisiaj ciśnienie? mam nadzieje, że już w normie:tak:
zyraffka - rozumiem twoje obawy, ja im bliżej porodu tym gorsze myśli mam, mała wcześniej dużo się ruszała, a teraz mniej:-(, ale chyba po prostu nie ma już miejsca. W nocy już 2 razy mi się śniło, że czop mi odszedł, ostatnio w noc co chwilę się budziłam, bo miałam schizy, że wody mi odchodzą. Myślę, że to już psychika działa:tak:, bo nie wiadomo kiedy to nastąpi:szok:, szkoda, że nie można znać daty i godziny:tak:
kajdusia - to się uśmiałam z tego Zygzaka:-D:-D:-D, ale tobie biednej nie jest do śmiechu;-), ale już niedługo i Małgosia będzie z wami a wraz z nią lalki, kokardki i księżniczki:-):-)
ewelinka - :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Miłej niedzieli wszystkim:tak:

Witam i ja :-) Jak dzis samopoczucie czerwcoweczek?

gosiagro jak milo cie widziec taka rozesmiana, jak sie czuje maz? podreperowalas go juz troszke? :-)
paulka pewnie tez w oblokach, ciesze sie dziewczyny ze macie mezow juz w domku, razem zaden porod nie straszny ;-)
Klementinka wlasnie daj znac co z tym cisnieniem, bo nie bylo zbyt ladne :-( Moze tak jak u ktorejs z dziewczyn cisnieniomierz zaszalal?
Kajdusia, kurcze jeszcze chwilka i bedzie u was rozowo :-D Chociaz powiem ci ze ja szalalam samochodzikami mojego brata, lalki jakos mi nie podchodzily :-):-) Usciskaj chlopakow serdecznie :tak:
zyraffka jak dzis ruchy? u mnie bywa roznie, maluch ma coraz mniej miejsca i czasami tylko sie troche poprzeciaga ale jakby co to tez mam od razu na ktg jechac.
Agi78 jak dzidzius sie urodzi to bedzie jeszcze gorzej z tym wstawaniem :-) Moze dobrze ze juz masz troche wprawy, mnie wolami z lozka nie zwlecze o takiej godzinie :-D
Witam nowe mamusie, i milej niedzieli wszystkim!!

Witam was niedzielnie

Ja dzisiaj imprezke mam babska - baby shower :-) wiec sprzatnąc musze,bo mimo,ze mialam posprzatane to sie nabrudziło niewiadomo skad i jak :baffled:

Ale zauwazyłam ,ze od wczoraj mały mi sie mało rusza, kurde :baffled: i teraz sama niewiem czy to powod do niepokoju czy nie.

Wogole ile dziecko przybiera na wadze od 30tego tyg mniej wiecej na tydzien???

czesc dziewczyny

U mnie też dziś pogoda do d., jakiegoś doła mam i nie wiem czemu
Ewela28 mój mały te ż się dziś mało rusza, może to ta pogoda a może to że nie spałm w nocy. Raz że siku 6 razy:szok: to jeszce sąsiedzi mieli imprezę. wszytsko ok, ale jak jakiś gość okazał się niespełnioną gwazdą kreskówki i zaczął na całą parę udawać Czesia z "Władców much" to normalnie mój m. nie wytrzymał i poszedł ich uciszyć, a była jakaś 3 w nocy:wściekła/y:

teraz zjadam czkaladę na poprawę nastroju, na mojego szraba dział taka dawka glukozy i zaraz pewnie zacznie brykać. W sumie już coś poczułam:
:)

Witam was niedzielnie

Ja dzisiaj imprezke mam babska - baby shower :-) wiec sprzatnąc musze,bo mimo,ze mialam posprzatane to sie nabrudziło niewiadomo skad i jak :baffled:

Ale zauwazyłam ,ze od wczoraj mały mi sie mało rusza, kurde :baffled: i teraz sama niewiem czy to powod do niepokoju czy nie.

Wogole ile dziecko przybiera na wadze od 30tego tyg mniej wiecej na tydzien???

Z tego co sie orientuje to jakies 250-300 g na tydzien:)

Co do nocy to moja byla kolejna nieprzespana w lazience bylam jakies 10 razy, biodra bolaly i niewiedzialam jak mam sie ulozyc zeby niebolalo...;/ i oczywiscie standard popuszczanie, ehhhh, w ciagu dnia czuje sie najlepiej:)

Oczywiscie pogoda jest straszna;/ wczoraj na kolacje przyrzadzilismy sobie deser lodowy z owocami , ale niestety problem byl z truskawkami, a ja sie uparlam ze chce miec cos czerwonego w deserze wiec kupilam truskawki w puszce, heh i wyobrazcie sobie ze byly niedobre, najbardziej smialam sie z tego ze termin waznosci byl do konca 2010:) a taka produkcji 2007!!!!!!!!! normalnie szczyt, truskawkiprzeszly ta metalowa puszka wrrr....

A dzis wybieramy sie na pizze musze korzystac puki moge hehe. Ktoras z was pisala ze nogi puchna i obuwia niemaja jakiego wlozyc..;/ ja mam podobny problem poniewaz brzuszek mi sie obnizyl i spodnie ciazowe mnie cisna;/ i ogolnie na wyjscie mam problem z ubraniem....;/ gdyby cieplo bylo to ladnie w legginsach smigam:)

ewela28, paula24211, gosiagro, Agi78, zyrraffka- kochane czerwcóweczki ślicznie dziekuje za życzenia :-)nie doczytalam jeszcze do konca...

hefi - ciesze sie z dobrych wiesci.

paulka82 - i Pola ladnie i Iga ladnie. My tez sie zastanawiamy wciaz,bo niby mial byc Filip,ale nie wiem jak to sie zakonczy... moze Marcelem,albo Oskarem...

Agi 78 - ja tez z utesknieniem czekam na mezusia,tez przyjedzie dopiero na poród,ale ja chce zeby przyjechal kilka dni przed bo poród ma być rodzinny. Nie widze go dwa tyg.a tak mi juz teskno,ze szok,wiectez podwojnie czekam na rozwiazanie :)

Witajcie! Mój synuś jeszcze śpi :szok: W sumie nie dziwię mu się, na dworze bleeee:wściekła/y:
Kolejny tydzień dziś mija, a my wszystkie w całości :-) Piknie!!!

MonikaT- jak dzisiaj synuś? Mam nadzieję, że wszystko już ok.
Agi78- no to ładnie się poprzestawiałaś z tym spaniem, ciekawe, czy Pola też będzie taki ranny ptaszek...
Ewelinka- jejku, faktycznie dopiero zobaczyłam jak Was dużo kobietek w domu..., no mace przewagę :-D Jakby co to możemy na jakiś czas podmienić Marysię z Piotrusiem- wiek prawie ten sam :-D:-D
Anik- chyba tylko u Ciebie dziś ładna pogoda, chyba zrobimy spontaniczny najazd na Gdańsk :-D
gosiagro- no właśnie, jak się czuje mąż?
koriander- Jednak mam nadzieję, że Małgoś będzie preferować laleczki :-D A jak pogoda w Holandii? Też nie macie wiosny???
ewela udanej imprezy

MIłego dnia dziewczyny, oby wreszcie słonko nam zaświeciło, choć mówią, że to dopiero od środy....

Witam Was Czerwcóweczki;)

Widzę, że nie tylko moja mała taka spokojna ja w strachu aż zjadłam całą czekoladę aby sie ruszała ;)Rusza się ale coś bardzo leniwie;)

reklama
Hej kobietki ja tylko na chwilę :-) gratuluję udanych wizyt i najlepsze życzenia dla solenizantki lub solenizantek :-)

Ja wczoraj położyłam się dopiero po 24 bo z mężem boks oglądałam :-) :-) i byłam z siebie dumna że tyle wytrzymałam :-) Dzisiaj mnie moje kochanie zabiera na randkę :-) pizza i kino bo to może być ostatnia okazja i nie wiadomo kiedy później będziemy mieć chwilę dla siebie. Tylko czy ja wysiedzę 2,5 godziny w sali kinowej :szok:

Uciekam i miłej niedzieli życzę wszystkim :-)

Do góry