reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

bo kiedyś mój mąż powiedział,ze bardzo mu się to imię podoba i jak leżał w szpitalu to zdecydowaliśmy,ze tak damy na imię, bo niedawno dwóm naszym koleżankom urodziły się córeczki i obie to Pole, więc u nas będzie Iga:-)

co do męża, to tak chodziło o ciśnienie, miał bardzo niskie i któregoś dnia źle się poczuł w pracy pojechał do szpitala, gdzie pracuje moja mama i tam po badaniu okazało się,ze to poważne, bo ma arytmię serca, ale wszystko sie wyrównało i teraz tylko tabletki i co 3 miesiące badania kontrolne:-)
:sorry:

pytam sie o te ciśnienie bo moj mąż znowu ma czasem starsznie wysokie i przy tym strasznie zle sie czuje 3 razy wiozlam go na pogotowie juz po miał az drgawki i wogole ale to bylo po imprezkach myslalam ze to cos z watroba i wogole nie mogl pic wódki bo za kazdym razem czul sie kiepsko na nastepny dziena ostatnio czul sie tak zle ale nic nie pil i to mnie zastanawia po czym tak zle sie poczul caly dzien spal i cisnienie 160/110
mam nadzieje ze to nic powaznego

reklama
Ale jestem zmęczona dniem dzisiejszym, rano sobie spacerek godzinny zrobiłam, byłam na zakupach, a teraz dopiero odeszłam od stołu, bo mała impreza rodzinna jest (urodziny mojej mamy w poniedziałek) najadłam się pycha pieczonej karkówki mniam :-D zaraz to chyba położę się spać, na poniedziałek mam już przygotowaną górę prasowania, bo dziś ostatnie pranie z pieluchami wstawiłam dla dzidzi. Tak, więc z przyszłym tygodniem jadę po materac i przewijak i mam już wszystko dla Niny :-)
Widzę, że czerwcówki wszystkie zawzięte do czerwca wytrzymać hih :cool2::-D i bardzo dobrze, czerwiec to najpiękniejszy miesiąc :happy2:
Jutro moja chrzestna ma zagadać ze znajomą położną co konkretnie mam ze sobą dla dziecka zabrać do szpitala i żeby mnie tam dobrze traktowani :-)

paulka82
- Zdecydowanie Iga ładniejsze niż Pola :-) wiec jak dla mnie bombowa zmiana na lepsze :tak: znam tylko jedna Igę, więc chyba jest to też imię z kategorii "nie jestem piątą XXX w przedszkolu" :-D
Agi78 - mam nadzieję, że płytki wypadną dobrze :tak: już tyle miałaś przez to sttresu z malutką, trzeba wierzyć,że juz bedzie dobrze :-)
zyrraffka - nie martw sie moja mała też się mniej rusza, ale to dlatego, że mam już brzuch do granic mozliwości napięty i po prostu brak jej miejsca, Twój synuś tez ma już ciasno ważne, ze się rusza :tak:
hefi - gratulacje z udanej wizyty :-D drobniutkie dzieciatko z Julki będzie :-) ale to tak jak moja mała, o ile oczywiście można wierzyć pomiareom z usg :cool2:

Niby weekend, ale jednak trochę popisałyście :-)

koriander jak dobrze, że żyjesz i masz się dobrze :-D Nie strasz nas więcej... Majówka beznadziejna, żadnych grllów itp, jakieś "żeniby" teatrzyki dla dzieci i tyle....
paulka82- super niespodzianka! Cieszcie się teraz sobą i oczekiwaniem na maleństwo :-) Iga mi się bardziej podoba niż Pola :tak:
Mężowie w domu, dzieci w zasadzie już donoszone, więc ogłaszam koniec złej passy na naszym wątku!!! :tak:
AniaCH- najlepszego!!!!!!!!
Stella- ja niestety też zauważam na swoim przykładzie znieczulicę społeczeństwa dotyczącą ciężarnych, czasem ktoś mnie przepuści- ale to najczęściej starsze osoby... Ja taka stara nie jestem, ale za moich czasów ;-)było inaczej, miejsce ciężarnej robiło się na wyścigi, wstyd mi było, kiedy ktoś to zrobił przede mną... Więc albo porządni ludzie wyemigrowali, albo pozapominali...
hefi- gratuluję udanej wizyty, waga Julki wymarzona :-)
Gryzka- mi też dziąsła krwawią, ale nie wiem, czy cos na to pomoże....
Paula24211- nie pomogę z tą pracą, moje IQ bardzo ostatnio ograniczone :zawstydzona/y: Ale jak coś wymyslę to dam znać

Co do słabszych ruchów dziecka ja też tak mam od ok. tygodnia, pierwszy raz nawet spanikowana pojechałam do szpitala na KTG, teraz trochę sobie daję na luz, choć oczywiście obserwuję się cały czas..... W taką pogodę też by mi się nie chciało machać rękoma i nogami :-D No i miejsca mają maluchy coraz mniej.... Ale oczywiście Żyrafko jeżeli nadal się niepokoisz to jedź do szpitala- to żaden obciach :tak:

Idę poczytać z Piotrusiem, pewnie znów wybierze Zygzaka McQuina (bajka Disneya- Auta), chyba puszczę pawia :wściekła/y: on to zna na pamięć, a jeszcze nie ma dość- majtki z Zygzakiem, koszulka, bluzka, kredki, książki, kolorowanki, puzlle, cała ściana w plakatach i do tego w TV też non stop puszczony Zygzak- NIENAWIDZĘ ZYGZAKA!!!!!! JA CHCĘ KSIĘŻNICZKI!!! :-D:-D:-D

U mnie sytuacja z synkiem opanowana już od południa. Oczywiście jak przestałam poić go miętą tak on przestał wymiotować :-):-) Pił zwykłą, lekka herbatę i jadł suche bułki i nic mu nie było :-):-)

pat1159-jeszcze raz Wielkie Dzięki

Dziękuję też wszystkim pozostałym ( przepraszam, że nie wymieniam ale nie potrafię jeszcze) za życzenia zdrowia . . . spełniły się :tak::tak::tak::tak:

AniaCh83-ja właśnie od kilku dni mam takie "odbijanie się" i wracanie tego co zjadłam. Okropnie piecze przełyk i gardło, aż mi się kasłać chce. Mi pomaga, tak jak w przypadku zgagi Rennie

Mój lekarz w dniu porodu wyliczył że synek będzie ważył 3200, dużo się nie pomylił bo Igor ważył 3210. A też mówiłam że usg to przekłamane jest :)

Witam sie niedzielnie!!!
Dziś pobiłam swój rekord!!! Spałam aż do 7.00...Piszę aż...bo przez ten Instytut nawet bedąc w domu wstawałam przed 6.00 rano....W szpitalu zaczynali mi robic wszelkie badania tak 5.40 i chyba sie przyzwyczaiłam...więc od dwóch miesięcy chodziłam niewyspana....A wczoraj zasnęłam już po 20.00....
Ne wiem jak u Was ale u mnie za oknem okropna pogoda....Leje, jest szaro i ponuro..bleee...Ja jem już sniadanko bo obudziłam sie bardzo głodna...i chyba spróbuję jeszcze zasnąć...może się uda....
Młego dnia życzę i dużo lepszej pogody niż w Siedlcach!!!!

Witam!u mnie też brzydko i pochmurno ble a dziś mamy chrzciny mój będzie chrzestnym ale w taką pogode nigdzie mi się niechce iść szczególnie teraz jak wstałam najadłam się i chyba puszcze pawia:baffled:
kajdusia-ty masz dość zygzaka a ja mam dość księżniczek wszędzie ich u mnie pełno i to w dodatku urodzi się następna księżniczka i znowu będzie ich wszędzie pełno korony skrzydełka sukienki różowe piórka pantofelki a ja myślałam że wkonću jakieś samochody zaczną mi jeżdzić po domu:-D:-D:-D

Melduję się z rana, jakas taka nie wyspana znowu:baffled: U nas szaro i zimno...:baffled:

Miłej niedzieli:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w niedzielny poranek.
U mnie też okropna pogoda, zapewne cały dzień z deszczem.
Noc okropna. poszłam spać po 23 a już około 3 nie mogłam sobie miejsca znaleźć, więc siedziałam z herbatką i czekałam aż mi będzie lepiej. Poszłam spać po 4 a już o 6 byłam na nogach. Może ja już nie potrzebuje snu :-)
zyrraffka ja się budzę z uczuciem, że już nie dobiegnę do wc a jak usiądę to mam to samo leci powolutku i też się zastanawiam nad tym kiedy usnę.....
Czasem zdarza się że muszę iść co godzinę. Może to jakieś przygotowanie organizmu do nocnego wstawania do dziecka?
stellaDODO mój lekarz też zaleca liczyć ruchy dziecka, musi być przynajmniej dziesięć dziennie, jak nie ma to mam iść na ktg

Do góry