reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

wróciłam :-D

Panikara i tyle. Szyjka na 4cm ,wiec nic nie widac, mały wazy 3200g :szok::szok: :szok: az nie chce mi sie wierzyc,chyba jakas pomyłka!!!!

Wogole te skurcze to nie skurcze tylko macica sie rozciaga,a ze kiedys mialam cesarke to wlasnie dlatego tak czuje. Mam brac magnez i mam byc spokojniesza,bez nerwow.

Az torbe dopakowalam i dla małego druga tez , takze jakby co, to juz wsio zapakowane oprocz szczoteczki do zębów :-)

uffff wam powiem, ulzyło mi, bo w sobote mam zajecia w SPA ,a w niedziele baby shower i prezenty :-D :-D

dodam,ze z tej radosci zjadłam Big Bambino i wygrałam loda śmietankowego z patyka :-D

najważniejsze że jest dobrze:-) a lepiej nie bagatelizować żadnych objawów

kajdusia Ty to zawsze cos upolujesz:tak::tak: gratuluję udanych zakupów;-) do porodu masz sporo czasu więc zdążysz jeszcze wybrać się do fryzjera

prace o twórczości dziecka, wpływ mediów na dziecko, Metoda Glenna Domana i 4 to w jakich dziedzinach własnego życia wykorzystuję czynniki badań naukowych

a scenariusze to wprowadzenie litery, wprowadzenie gramatyki, ortografii i musze napisac arkusz hospitacyjny z zajeć

czyli sama Pedagogika
wczesnoszkolna;-)??

dorotka28de jak wczorajsze pranie się udało? nie zmokło?pogoda płata nam figle:angry:

reklama
Żyje, żyje dziewczyny:-D nadal w dwupaku, mniej siedzę przy kompie bo skurcze mnie dopadają, wczoraj wieczorem miałam co 15 minut ze 3 ale potem przeszły, średnio mam 1-2 na godzinę, ale to też nieregularne. Dzisiaj byłam powtórzyć mocz, ale na szczęście leukocyty spadły z 10-15 w.p.w na 1-3 w.p.w dzwoniłam do gina, bo pojawiły się szczawiany wapnia, ale powiedział, że to ok bo piasek się wypłukuje. Uff, dobrze, bo nie muszę brać antybiotyku.
Milka - dzięki za info w sprawie wagi
nadika - mi lekarz powiedział, ze tak ilość leukocytów w okresie porodowym jest zła, świadczy o zakażeniu i przy porodzie może się maluch na coś narazić, więc musiałam powtórzyć jak by dalej tak wyszło to bym brała antybiotyk
Za wszystkie mamusie z problemami i w szpitalach trzymam kciuki, zresztą za pozostałe tez:tak::tak::tak: rzeczywiście dzielnie się trzymamy, ale myślę, ze na dniach zacznie się rozpakowywanie:-D
Co do trolli to szkoda gadać u nas była Kartoteks z bliźniakami i potem chyba Matylda czy jakoś tak się nazywała:wściekła/y::wściekła/y:

W ogóle to jestem w szoku bo jeszcze nie dawno pisałyśmy że się dzielnie trzymamy, a teraz proszę chyba zaczynamy się sypać:szok::szok::szok:

Chyba same sobie wykrakałyśmy :-)

wróciłam :-D
Panikara i tyle. Szyjka na 4cm ,wiec nic nie widac, mały wazy 3200g :szok::szok: :szok: az nie chce mi sie wierzyc,chyba jakas pomyłka!!!!
Wogole te skurcze to nie skurcze tylko macica sie rozciaga,a ze kiedys mialam cesarke to wlasnie dlatego tak czuje. Mam brac magnez i mam byc spokojniesza,bez nerwow.
Az torbe dopakowalam i dla małego druga tez , takze jakby co, to juz wsio zapakowane oprocz szczoteczki do zębów :-)
uffff wam powiem, ulzyło mi, bo w sobote mam zajecia w SPA ,a w niedziele baby shower i prezenty :-D :-D
dodam,ze z tej radosci zjadłam Big Bambino i wygrałam loda śmietankowego z patyka :-D

Zgadzam się z dziewczynami lepiej spanikować niż zlekceważyć coś co może okazać się istotnym.
Przynajmniej masz już torbę spakowaną :-D

Spakuję najpierw wszystko w jedną, potem rozpakuję na dwie i zobaczę jak lepiej:)

Wydaje mi się że w jedną lepiej, praktyczniej i łatwiej przypilnować i wsunąć pod szpitalne łóżko :-)

Zaliczyłam dziś zakupy w supermarkecie i zapach w dziale mięsnym tak mnie cofną, że przez chwilę myślałam iż strzelę na środku pawia :-) normalnie w pierwszym trymestrze aż tak mnie nie cofało.

Teraz siedzę i dosłownie wmuszam w siebie kolejną szklankę wody :-( chce wypić dziś te 2 litry.

wczesnoszkolno-przedszkolna:)
tak myślałam bo wprowadzanie liter ...;-) życzę Ci abyś uporała się z tymi pracami:tak:

Pranko naszczęście nie zmokło:-). Ładnie wyprasowane i ułożone w szafie :-).
całe szczęście:tak: moje wczoraj troszeczkę zmokło:crazy: ale to były nasze ciuchy a nie Dzidziunka:-p

gosiagro cieszę się że leukocyty spadły, nie miałam pojęcia że mogą źle wpływać przy porodzie na bobasa:szok: ale dobrze wiedzieć:tak: z rozpakowywaniem nie kracz:-p może do końca tego tygodnia przetrwamy wszystkie;-) a potem nowe wątki będzie trzeba założyć, gratulacyjny:-D i wieści ze szpitali:szok:

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się że w jedną lepiej, praktyczniej i łatwiej przypilnować i wsunąć pod szpitalne łóżko :-)

Zaliczyłam dziś zakupy w supermarkecie i zapach w dziale mięsnym tak mnie cofną, że przez chwilę myślałam iż strzelę na środku pawia :-) normalnie w pierwszym trymestrze aż tak mnie nie cofało.
położna wczoraj mi powiedziała żeby spakować się w osobne torby, i tą dla dziecka dowieźć kilka godzin po porodzie:szok:
a z tymi mdłościami to też u mnie ostanio znów się pojawiły, zaczęły mnie drażnić niektóre zapachy:no::szok::no:

ita- dziekuje
ja sobie tez zycze zebym sie z tym uporała choć bedzie ciezko:(

dziewczyny ja zmykam juz bo naprawde nigdy nie skoncze tych prac a ta jedna musze dzisiaj skonczyc

zycze Wam spokojnego wieczorku i spokojnej nocki bez zadnych skurczów i żadnych bolów

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze dziewczyny ale żeście naprodukowały od rana.

Widzę że coraz więcej problemów się pojawia. Trzymam za wszystkie kciuki.
Ja mam stracha przed jutrzejszą wizytą, ciekawe czy skurcze ustały, czy rozwarcie się nie powiększyło i wogóle czy wszystko dobrze.
Gosiargo zmartwiłaś mnie tymi leukocytami, zobaczymy co lekarz jutro mi powie.

Nie pamiętam która pisała o kłuciu w pip.., ja też czasem mam takie kłucie i nie wiem od czego.

ewela ciesze się że tylko na strachu się skończyło.

Witam nową mamusię - zagladaj do nas często :-)

Do góry