reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Odnośnie pępuszka - ja małej smarowała gencjaną - to to fioletowe. Fakt, że ubranka się brudzą, ale pępuszek odpadł w ciągu tygodnia, gdzie u mojej koleżanki, która smarowała spirytusem - po miesiącu.

Chrzest planujemy w sierpniu, a może nawet w lipcu, jeżeli ja szybko dojdę do siebie.

Cześć wszystkim!
Witam sie dopiero teraz, bo rana badanka przed poniedziałkową wizyta , a potem do koleżanki na ploty wpadłam :-)
hefi - gratuluję magisterium!!! Dobrze, że już z głowy.
Anik79 - współczuję choroby Babci. Na szczęście oponiaki są przeważnie łagodne i wolno rosną - mam nadzieję, że da się go bez problemu usunąć i Babcia będzie zdrowa.
Klementinka - współczuję choroby Dziadka - mam nadzieję, że da się przekonać do leczenia
gosiagro - trzymaj się cieplutko !!!
Co do chrztu to jeszcze nie myślałam, ale lipiec i sierpień odpadają, bo nie ma moich rodziców - więc pewnie we wrześniu. Na rocznicę ślubu sie nie da bo wypada w czwartek :-(

Mam pytanie do tych, które chcą karmić tylko piersią od początku - czy kupujecie jakieś butelki i smoczki do karmienia? Ja na razie twardo nie kupowałam, bo bardzo chce karmić, ale tyle z Was pisze o tych zakupach, że zwątpiłam....

Mam pytanie do tych, które chcą karmić tylko piersią od początku - czy kupujecie jakieś butelki i smoczki do karmienia? Ja na razie twardo nie kupowałam, bo bardzo chce karmić, ale tyle z Was pisze o tych zakupach, że zwątpiłam....

ja mam zamiar karmić od początku tylko piersią , chyba, ze będą jakieś problemy, ale zamierzam kupić małą buteleczkę do podawania picia. Mimo, ze wszyscy mówią, że dziecko nie potrzebuje żadnego picia, jak jest na piersi, to ja córce podawałm np. koper włoski, kiedy miała problemy z brzuszkiem, albo tylko czystą wodę kiedy nie chciała piersi.

[Mam pytanie do tych, które chcą karmić tylko piersią od początku - czy kupujecie jakieś butelki i smoczki do karmienia? Ja na razie twardo nie kupowałam, bo bardzo chce karmić, ale tyle z Was pisze o tych zakupach, że zwątpiłam....

Ja kupiłam dwie butelki TT wszelki wypadek, mam nadzieję, że nie będą potrzebne na początku.

sealet- ja tez kupiłam butelki Aventa tak na wszelki wypadek bo chce oczywiście karmić piersią jak najdluzej ale z doswiadczenia innych mam wiem ze nie zawsze jak sie chce to wszystko wychodzi wiec wole miec :tak::tak::tak: no i w razie co gdyby mała miala kolki to jakas herbatka na kolki z kopru;-)

Cześć wszystkim!

ja tez mam zamiar tylko piersią jednak kupiłam butelkę nuk 125 ml jakby trzeba było dać trochę herbatki czy glukozy na ewentualne bóle brzuszka albo jak będe musiała na chwile wyjść coś załatwić to wtedy odciągniętym mlekiem mąż pokarmi z butli:tak:

reklama
ja tez mam zamiar tylko piersią jednak kupiłam butelkę nuk 125 ml jakby trzeba było dać trochę herbatki czy glukozy na ewentualne bóle brzuszka albo jak będe musiała na chwile wyjść coś załatwić to wtedy odciągniętym mlekiem mąż pokarmi z butli:tak:
No dokładnie ja też z myślą o tym zakupiłam tylko, że LOVI:)
Dzisiaj mówię do mojego męża, że to on chyba będzie kąpał a ten taki spanikowany, że nie umie i jak coś zrobi małej....a ja mu mówię a Ty myślisz, że ja umię;)

Do góry