scorpioniczkaa
Fanka BB :)
To napisz koniecznie po lekarzu Bedziesz miała usg?
Sorki, że nie napisałam od razu po wizycie, ale nie miałam czasu, wczoraj dzień w rozjazdach i teraz dopiero pisze.
Ciąża potwierdzona:-), narazie jest tylko maleńka kropeczka, więc gin szybko przestał robić usg, żeby maluszka nie naświetlać. Następna wizytę mam 27.10 i wtedy założy mi karte ciąży. między czasie mam zrobić badania podstawowe. Żadnych witaminek mi nie dał, bo mówiłam , że sie czuje wyśmienicie. Dlatego nadal mam łykać kwas foliowy.
dziewczyny kwas foliowy nalezy łykać w pierwszym trymestrze tylko, bo pomaga wytworzyć układ nerwowy i organy wewnętrzene (chodzi tylko o to, zeby wszystko się ładnie wytworzyło), potem już kwasu foliowego nie trzeba łykać, tylko witaminki.
Mam pytanie z czego zrezygnowałyście po zobaczeniu dwóch kresek??
Ja zapomniałam o fajkach, alkoholu, chipsach i pepsi, no to ostatnie to jeszcze sobie sporadycznie troszeczkę naleje ale nie tyle co wcześniej no i tabletki przeciw bólowe na szczęście pułki co nie były mi aż tak potrzebne
Ja zrezygnowałam z dwóch kaw rozpuszczalnych dziennie. No i z tabletek przeciwbólowych też. Mam nadzieję, ze migreny mi ustąpią w ciąży, bo biorę ketonal i cofferan a to troche silniejsze leki niz zwykłe przeciwbólowe.
Ja 6 dnia zrobiłam test popołudniu i już wyszedł
Gratuluje i witam :-)
witam . ostatnią @ miałam 22.09.09 test wyszedł negatywnie, gdy nienadchodziła @ poszłam do gin . Kazał zrobić betę i powtórzyć za siedem dni pierwszy wynik to 132,6 a drugi to 882,8 boję się , żę beta powoli rośnie. Bardzo chciałabym zostać mamą po raz drugi , bo staramy się z mężem od pewnego czasu.
Gratuluje fasolki :-) a beta rosnie u każdej dziewczyny inaczej. Także spokojnie
No i niestety muszę się z wami pożegnać Wlaśnie dostalam @.
Wszystkiego najlepszego, rośnijcie zdrowo
Trzymam kciuki za fasolkę w obecnnym cyklu :-)
witamy
MAMO DAWIDKA powodzenia napewno niedlugo sie uda !! glowa do gory !
pozostale mamusie mam pytanie : czy bierzecie kwas foliowy czy witaminy teraz ?? bo ja juz zglupilam i niewiem co najpierw brac moze witaminy ktore maja kwas foliowy wystarcza???
w pierwszej ciazy przez ok 4 msc bralam kwas foliowy a potem tylko witaminy wiec tak chyba bedzie dobrze?
moze moge brac jedno i drugie razem??
Napewno powinnas brać kwas foliowy. Witaminy tez jeśli potrzebujesz. Ja narazie czuję sie ok. ale zobaczymy jak wyjda wyniki, może wtedy lekarz wypisze mi witaminy.
cześć dziewczynki ja też jestem czerwcową mamusia!! :-):-)
i bardzo sie boje zby @ jednak już sie nie pojawiła
Witaj.:-)