reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

To napisz koniecznie po lekarzu :) Bedziesz miała usg?

Sorki, że nie napisałam od razu po wizycie, ale nie miałam czasu, wczoraj dzień w rozjazdach i teraz dopiero pisze.

Ciąża potwierdzona:-), narazie jest tylko maleńka kropeczka, więc gin szybko przestał robić usg, żeby maluszka nie naświetlać. Następna wizytę mam 27.10 i wtedy założy mi karte ciąży. między czasie mam zrobić badania podstawowe. Żadnych witaminek mi nie dał, bo mówiłam , że sie czuje wyśmienicie. Dlatego nadal mam łykać kwas foliowy.

dziewczyny kwas foliowy nalezy łykać w pierwszym trymestrze tylko, bo pomaga wytworzyć układ nerwowy i organy wewnętrzene (chodzi tylko o to, zeby wszystko się ładnie wytworzyło), potem już kwasu foliowego nie trzeba łykać, tylko witaminki.

Mam pytanie z czego zrezygnowałyście po zobaczeniu dwóch kresek??
Ja zapomniałam o fajkach, alkoholu, chipsach i pepsi, no to ostatnie to jeszcze sobie sporadycznie troszeczkę naleje ale nie tyle co wcześniej :) no i tabletki przeciw bólowe na szczęście pułki co nie były mi aż tak potrzebne :)

Ja zrezygnowałam z dwóch kaw rozpuszczalnych dziennie. No i z tabletek przeciwbólowych też. Mam nadzieję, ze migreny mi ustąpią w ciąży, bo biorę ketonal i cofferan a to troche silniejsze leki niz zwykłe przeciwbólowe.

Ja 6 dnia zrobiłam test popołudniu i już wyszedł :-D

Gratuluje i witam :-)

witam . ostatnią @ miałam 22.09.09 test wyszedł negatywnie, gdy nienadchodziła @ poszłam do gin . Kazał zrobić betę i powtórzyć za siedem dni pierwszy wynik to 132,6 a drugi to 882,8 boję się , żę beta powoli rośnie. Bardzo chciałabym zostać mamą po raz drugi , bo staramy się z mężem od pewnego czasu.

Gratuluje fasolki :-) a beta rosnie u każdej dziewczyny inaczej. Także spokojnie
No i niestety muszę się z wami pożegnać :( Wlaśnie dostalam @.
Wszystkiego najlepszego, rośnijcie zdrowo :)

Trzymam kciuki za fasolkę w obecnnym cyklu :-)

witamy
MAMO DAWIDKA powodzenia napewno niedlugo sie uda !! glowa do gory !

pozostale mamusie mam pytanie : czy bierzecie kwas foliowy czy witaminy teraz ?? bo ja juz zglupilam i niewiem co najpierw brac moze witaminy ktore maja kwas foliowy wystarcza???

w pierwszej ciazy przez ok 4 msc bralam kwas foliowy a potem tylko witaminy wiec tak chyba bedzie dobrze?

moze moge brac jedno i drugie razem??

Napewno powinnas brać kwas foliowy. Witaminy tez jeśli potrzebujesz. Ja narazie czuję sie ok. ale zobaczymy jak wyjda wyniki, może wtedy lekarz wypisze mi witaminy.

cześć dziewczynki ja też jestem czerwcową mamusia!! :-):tak::-)
i bardzo sie boje zby @ jednak już sie nie pojawiła :zawstydzona/y:

Witaj.:-)

reklama
Ja też odpadam. Niestety była to ciąża biochemiczna, po której już nie ma śladu, czekam teraz na @
Niestety to moja druga ciąża z niepowodzeniem. Ciekawe czy w końcu się kiedyś uda...
Pozdrawiam Was i życzę spokojnych 9-ciu miesięcy :)

Ja też odpadam. Niestety była to ciąża biochemiczna, po której już nie ma śladu, czekam teraz na @
Niestety to moja druga ciąża z niepowodzeniem. Ciekawe czy w końcu się kiedyś uda...
Pozdrawiam Was i życzę spokojnych 9-ciu miesięcy :)

Trzymam kciuki za pomyślny cykl , który się niebawem ma zacząć ;-) Głowa do góry na pewno w końcu się uda.

P.S. Co to jest ciąża biochemiczna???? I skąd wiesz, ze już jest po ciąży, skoro @ jeszcze nie ma???

Livixin życzę powodzenia w kolejnym cyklu.

Scorpioneczka gratulacje potwierdzonej ciąży

Kasiulka napisz jak po wizycie

Gosiagro jaka duża ta twoja dzidzia. Kurcze zastrzyki w brzuch oj. Na pewno pomogą, więc głowa do góry. Piszesz że płacisz 150 zł, ja ostatnio zadzwoniłam, żeby dowiedzieć się o koszt wizyty u pl lekarza tutaj w Irl i 60 euro sama wizyta, a 40 za USG trochę mnie te ceny zaszokowały, bo w tamtym roku płaciłam chyba 60 razem z usg, jedynie za 3D płaciłam 100.

U mnie jak na razie mdłości brak - chociaż czasem jak się popatrzę na coś to mam odruch wymiotny, chyba niedługo sie zacznie. Za to mam nieco inny problem mogłam bym cały czas spać, poprzednim razem tak nie miałam hmm ciekawe.
Dziewczyny macie może jakiś sposób na katar. Nie mam gorączki tylko ten katar. Poradzcie.

hej u nas mdlosci i pewnie nas nie opuszcza przez jeszcze dlugi okres a zapachy to cos strasznego jeszcze gorzej mi nie dobrze jak czuje smazone albo jakies ostre perfumy.Kiedy ja bede mogla potwierdzic swoja ciaze juz sie nie moge doczekac tyle tylko ze 3 testy wyszly pozytywne :zawstydzona/y::tak:

Trzymam kciuki za pomyślny cykl , który się niebawem ma zacząć ;-) Głowa do góry na pewno w końcu się uda.

P.S. Co to jest ciąża biochemiczna???? I skąd wiesz, ze już jest po ciąży, skoro @ jeszcze nie ma???

@ już przyszła. Pani doktor powiedziała że jak do tygodnia nie dostanę @ to mam przyjść po tabletki na wywołanie, ale na szczęście już jest, więc się bez tego obejdzie. I cieszę się że tak szybko, bo już od tego cyklu możemy znów zacząć starania :)

Powiem Wam że sama nie wiedziałam co to jest ciąża biochemiczna...

Trochę sama to zawaliłam, bo zbyt wcześnie zrobiłam test, na 4 dni przed @ i wyszedł pozytywny, nawet dwa pozytywne, więc uznałam że to ciąża i od razu poleciałam do lekarza, a że już raz poroniłam (i miałam czyszczenie) to dostałam duphaston, więc coś tam się działo i @ została zatrzymana.
Natomiast gdybym nie zrobiła testu i nie wiedziała że jestem w ciąży to dostałabym normalnie @ i nie wiedziałabym że to poronienie tylko @. Bo ciąża biochemiczna to taka która na starcie obumiera, czyli niby jest, ale nic nie ma, ciężko mi to wytłumaczyć.
A została stwierdzona na tej podstawie że na usg które miałam robione nie było nic no i spadła mi beta.
Pozatym tak się zastanawiam czy to było to, bo w niedzielę jak byłam w toalecie to zauważyłam na papierze taką galaretkę przeźroczysto-brązową, może wtedy nastąpiło to poronienie. Bo diagnoza wczoraj była: ciąża biochemiczna z samoistnym poronieniem.
Obiecuję sobie teraz że już nigdy nie zrobię testu przed domniemaną @, wolę myśleć że to okres, a nie że poronienie...
Trzymam dziewczyny za was kciuki i uważajcie na siebie :) Pozdrawiam

LIVIXIN. Trzymam mocno za ciebie kciuki , życzę powodzenia w nowym cyklu.
SCORPIONECZKO beta rośnie tylko , że podczas usg lekarz nic nie widział . czekam do wtorku na nowe badanie bety a w czwartek na wizytę u gina. Mam nadzieje, że moja fasolka w końcu będzie widoczna na usg i wszystko będzie ok. Narazie gin kazał pożerać witaminy jak pisałam więc zjadam. Nudności brak, od czasu do czasu tylko lekka słabość. I siusiu robię bardzo często. Mamuśki te za fasolkowane i przyszłe trzymam kciuki.

reklama
Ciąża potwierdzona:-), narazie jest tylko maleńka kropeczka, więc gin szybko przestał robić usg, żeby maluszka nie naświetlać.

Gratulacje!!

Ja też odpadam. Niestety była to ciąża biochemiczna,
Bardzo mi przykro i trzymam kciuki za następny cykl!

U mnie jak na razie mdłości brak - chociaż czasem jak się popatrzę na coś to mam odruch wymiotny, chyba niedługo sie zacznie. Za to mam nieco inny problem mogłam bym cały czas spać, poprzednim razem tak nie miałam hmm ciekawe.

Mnie dzisaj też jakoś mdłości ominęły:-)

hej u nas mdlosci i pewnie nas nie opuszcza przez jeszcze dlugi okres a zapachy to cos strasznego jeszcze gorzej mi nie dobrze jak czuje smazone albo jakies ostre perfumy.Kiedy ja bede mogla potwierdzic swoja ciaze juz sie nie moge doczekac tyle tylko ze 3 testy wyszly pozytywne :zawstydzona/y::tak:

ja też już od kilku dni swoich perfum nie uzywam, bo nie mogę ich znieść!

A ja dzisaj pokazałam się w pracy, żeby zanieść zwolnienie. Moja szefowa jest młodą mamą i powiedziala mi że mam się niczym nie przejmować, i ona to chce mnie widzieć za półtora roku.. dobre.. ale cieszę się, ze tak zareagowała.
Zjezdziłam pol Wrocławia za tymi zastrzykami:wściekła/y::wściekła/y: ale w końcu dostałam:-D:-D i już sobie jeden zrobiłam, okropieństwo. Troche się wystraszyłąm ze mam tą krew za gęstą, moze dlatego ze bylam honorowym dawcą i produkuje jje za duzo. Mam nadzieje, ze zastrzyki i tabletki pomoga i z maleństwem bedzie wszystko ok!!!

Do góry