reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Co do becikowego to mamy czas 12 miesięcy od urodzenia dziecka a jak się chce szybko dostać to trzeba złozyc podanie z odpowiednimi dokumentami najlepiej pod koniec miesiąca, bo wtedy wypłacą do końca przyszłego a tak jak na poczatku miesiąca to może byc tak że zaksięgują to później i wypłacą pod koniec przyszłego miesiąca, więc trzeba będzie czekac dłużej
co do kwoty, to cóż, nie skomentuję kwoty, bo co to jest 1000zł, skoro wózek kosztuje drożej więc co tu dużo gadać; a że chcą wogóle zlikwidować to pierwsze słyszę ale bym się nie zdziwiła, przecież trzeba komus zabrac żeby komus dać, każdy to wiem w tym kraju; tylko niech się potem nikt nie dziwi że młodzi ludzie wyjeżdżają i żyją za granicą, bo państwa pomagaja młodym ludziom
i mam w nosie gadanie mocherowych beretów,że państwo płaci za kształcenie młodych a oni potem wyjeżdżają; bardzo śmieszne!! mnie wykształcili rodzice, oni płacili za studia, moje utrzymanie, książki i takie tam...mi państwo nic nie dało
sorki, taka mysl mnie naszła

reklama
Co do pościeli polecam np. stronę mebelki dziecięce, dziecięca kraina, mebelki, pościel niemowlęca, pościel dziecięca, mebelki dla dzieci, łóżeczka dziecięce, meble dla dzieci.. Nie jest tanio, ale za to dość dobre produkty. Swoją drogą dziewczyny kupowanie w sklepie to prawdziwa tragedia!!
Ta sama pościel w sklepie kosztowała mnie 60 zł więcej!! Dlatego zanim kupicie - polecam przeglądnięcie tych artykułów w necie. Dość przyjemne pościele są też na stronce Sklep dla malucha - TuTuTu - ubranka dla dzieci i niemowląt, artykuły dziecięce, sklep internetowy :)
A szczerze mówiąc na allegro wychodzi dość drogo z przesyłką. Nie to żebym była dusigrosz, ale po ostatniej wpadce zakupowej ( przepłacenie ) jakos jestem wrażliwa na ten temat:)

Witajcie dziewczynki.

Co do mojego męża to właśnie siedzę jak na szpilkach i czekam na jakieś wiadomości ze szpitala,bo dziś było konsylium lekarskie w jego sprawie, ale jeszcze mąż nie dzwonił a telefon jest wyłączony, więc podejrzewam,że zabrali Go na jakieś badania i potem się odezwie. Moja mama już tam z rana była,ale jeszcze nic nie było wiadomo!Podobno wczoraj spadło mu mocno ciśnienie i podawali mu tlen,żeby łatwiej mu się oddychało :-(Zaczęłam brać to relanium i chyba pomaga, ale chodzę taka zakręcona i ciągle mi się chce spać. Dziś jestem u siebie w domu z siostrą,musiałam przyjść po czyste ciuchy dla Patryka do przedszkola i zrobić pranie(a raczej moja siostra je robi), bo moi rodzice się właśnie przeprowadzają na nowe mieszkanie i pralkę już tam zabrali, bo będzie w zabudowie kuchni.

ewuś, Lena- bardzo mi przykro, naprawdę to jakieś czarne chmury nad naszym forum

Co do becikowego to mamy czas 12 miesięcy od urodzenia dziecka a jak się chce szybko dostać to trzeba złozyc podanie z odpowiednimi dokumentami najlepiej pod koniec miesiąca, bo wtedy wypłacą do końca przyszłego a tak jak na poczatku miesiąca to może byc tak że zaksięgują to później i wypłacą pod koniec przyszłego miesiąca, więc trzeba będzie czekac dłużej
co do kwoty, to cóż, nie skomentuję kwoty, bo co to jest 1000zł, skoro wózek kosztuje drożej więc co tu dużo gadać; a że chcą wogóle zlikwidować to pierwsze słyszę ale bym się nie zdziwiła, przecież trzeba komus zabrac żeby komus dać, każdy to wiem w tym kraju; tylko niech się potem nikt nie dziwi że młodzi ludzie wyjeżdżają i żyją za granicą, bo państwa pomagaja młodym ludziom
i mam w nosie gadanie mocherowych beretów,że państwo płaci za kształcenie młodych a oni potem wyjeżdżają; bardzo śmieszne!! mnie wykształcili rodzice, oni płacili za studia, moje utrzymanie, książki i takie tam...mi państwo nic nie dało
sorki, taka mysl mnie naszła
Tak dokładnie za studia ja sama płaciłam bo moich rodziców nie było stać:(A my musimy łóżyc ma mohery aby mieli rentę czy tam emeryturę;)Od Państwa ciężko cokolwiek dostać....więc niech się nie dziwią, że ludzie uciekają za granicę....przecież TUSK obiecał nam zrobić drugą Irlandię i co jest.....jeszcze gorzej niż było zamiast Irlandii wyszła mu Ukraina;)

Aaaaale jeszcze pospałam :zawstydzona/y:
Julia 0903- na pogryzienia i swędzenia ja używam fenistil żel- jest rewelacyjny, latem bez tego ani rusz...

Co do zaparć i hemo... ja też miałam, ale jakoś ostatnio samo minęło... Lekarz mi przepisał na hemoroidy Cyclo 3 Fort, fajnie, bo doustne, a nie dowdupne ;-), ale nie wiem jak działają, bo kupiłam i w sumie nie musiałam nawet sprawdzać ich użyć...

anecznik- mi w poprzedniej ciąży też tak puchły nogi, teraz na tazie nie- tfu fu odpukać.... wtedy pomagały mi balsamy i kremy z wyciągiem z kasztanowca...
dorotkade- to może załóż wątek spotkania torunianek, bo ja jako bydgoszczanka się krępuję ;-) Mi najbardziej pasuje w przyszłym tygodniu wtorek (najchętniej) ,środa albo czwartek w godzinach do 13, bo tak mój mąż tam pracuje...
Lenka- przytulam Cię mocno :-(
Koriander- u Was już pewnie są prawdziwe truskawki- mniam, bo u nas tylko te wielkie bezsmakowe.... , kurka, też muszę wymyślić coś na obiad...
Gosia***- sporo tych dolegliwości... ale już niedlugo- dasz radę!
ewelinka- obyś już miała spokojniejsze noce, a kolejny alarm dopiero za miesiąc z hakiem i prawdziwy :tak:
Paulka82- myślę o Was cieplutko!

Ale się zrobił mały najazd na nasze państwo i becikowe..... Oczywiście nie sposób się z Wami nie zgodzić, że dają mało itd., ale przecież nie dla becikowego zaszłyśmy w ciąże, jakby go nie było też byśmy rodziły, a mieć tysiaka, a ni mieć to dla mnie akurat jest różnica ;-) No ale ja już tak mam, że zawsze wyszukuję tylko te dobre strony medalu- niepoprawna optymistka ;-)

Mój mężuś właśnie kończy kłaść ostatnią (trzecią) warstwę farby w salonie, teraz będzie pora zabrać się za porządki w piwnicy i odgrzebywać powoli majdan po Piotrusiu dla Małgosi :baffled:

co do allegro, to rzeczywiście trzeba byc ostrożnym; najlepiej kupować większą ilość u jednego sprzedawcy to wtedy jest zdecydowanie taniej; na allegro jest też zazwyczaj większy wybór wzorów;
ja staram się najpierw znaleźć niektóre rzeczy w sklepie a potem poszukać ich na allegro, czasami sie opłaca :-)

paulka trzymam kciuki za męża, oby jak najszybciej wyzdrowiał i mógł opuścić szpital

no po prostu dramat...co sie dzieje w tym kraju?!?!?!
odwołują pociągi z powodu długów, z jednej strony nie ma sie co dziwić, nikt nie chce dopłacac do interesu ale najgorszy jest brak informacji; przecież my jako pasażerowie nawet nie wiemy czy dany pociąg odjedzie czy nie
wiadomo,że jeżdżą TLK; trudno planowac podróż, bo nie wiadomo jak będzie

Witajcie,

jesteśmy podłamani:-:)-:)-:)-( mąż już jest po wynikach tomografii, nadal widoczny jest węzeł, co oznacza, że musi podany być czwarty kurs chemii, jako, że ma złe wyniki morfologii to nie mogli go przyjąć dzisiaj i ma iść w przyszły poniedziałek na cały tydzień:-:)-:)-:)-( opowiedział lekarce jaka jest sytuacja, że w przyszła środę odstawiają mi Fenoterol i mogę zacząć rodzić w każdym momencie, lekarka mówi, że niestety nie można tego odłożyć a jakby to go mogą puścić na chwilę ze szpitala, tak tylko co z tego jak on się fatalnie czuje podczas tej chemii.... myśleliśmy że to już koniec, tak chcieliśmy już tylko czekać na Majusie. Brzuch mnie z tego wszystkiego boli:-:)-( pozostaje tylko prosić naszą Majusię, żeby zaczekała jeszcze w brzuszku no i mam nadzieje, że po odstawieniu leku skurcze nie powrócą od razu:no::no: Kurcze dlaczego tak jest:-(, zamiast z radością czekać na ukochane dziecko to tylko same kłopoty i smutki. Przepraszam, że Wam tu tak posmęciłam, ale przed mężem nie chce okazywać tak mojego smutku bo i tak jest cała ta sytuacją załamany....

Ostatnia edycja:
reklama
założyłam wątek dotyczący spotkania w Toruniu

juz się dopisałam
torunianki i nie tylko:-) zapraszamy, im będzie nas więcej tym szybciej uda nam się cos ustalić

gosiagro biedactwo,tak bardzo mi przykro...:-( nie martw się, wiem że łatwo to napisać czy powiedzieć ale mysisz byc silna dla siebie, Majeczki i przede wszystkim dla męża; on to bardzo przeżywa,że jesli się zacznie to nie będzie mógł byc z Tobą w tym bardzo ważnym momencie dlatego musicie się wspierać wzajemnie, modlić sie o jego zdrowie a narodziny Majeczki wynagrodzą Wam obecny stres i cierpienia:-(
może Majeczka poczeka na tatusia, trzymam kciuki by skurcze nie powróciły szybko, ale z chemia nie można czekać, więc najważniejsze żeby mąż ją dostał

Ostatnia edycja:
Do góry