reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam w sobotni ranek,

wczoraj taka piękna pogoda a dzisiaj zachmurzenie od rana no ale ja i tak spacery mam zabronione więc nie będzie mi żal.

witam dziewczynki
postanowiłam zajrzeć i zobaczyć co tam u Was...u mnie nadal nie ciekawie, chociaż po wczorajszej drugiej kroplówce skurcze troszkę ustąpiły, leżę dzielnie u rodziców i odpoczywam, ale dziś mam pozwolenie,zeby iść na chwilę do męża, bo od rodziców do szpitala w którym leży mam jakieś 200metrów, więc na chwilkę pójdę z mamą Go zobaczyć. Juz jest podobno lepiej, ale moja mama rozmawiała z jego lekarzem i mówił,że to był ostatni moment na leczenie, bo mogło się skończyć nawet zawałem.
byłam wczoraj na KTG kolejne w niedziele, skurcze są ale jakby słabsze,ale kroplówki nadal będą.
coś przeczytałam,że komuś przepisali relanium ja po perypetiach z mężem tez dostałam na to receptę i mam spokojnie brać,żeby się nie denerwować i lepiej odpoczywać, narazie nie wzięłam ani razu, bo staram się sama uspokoić, ale jak już będzie źle to napewno wezmę, lekarz mnie zapewnił,że to nieszkodliwe.

życzę Wam miłego,słonecznego weekendu, odpoczywajcie sobie...bo już niedługo :)

Paulka życzę zdrówka dla męża no i dla Ciebie, byś się nie stresowała. Ja relanium mam przepisane na skurcze, a nie na uspokojenie, ponoć ma pomóc rozluźnić macicę. Ja wogóle mam małą macicę i na początku ciąży lekarz się obawiał czy się rozciągnie i sobie poradzi no ale na szczęście daje rade i te skurcze są właśnie przez wielkość macicy. Mam brać 2 razy po pół tabletki, dzisiaj wzięłąm pierwszą dawkę i jestem ciekawa jak mój organizm zareaguje.

Miłego dnia życzę :-)

reklama
Witam kobietki:)

No u mnie tez pogoda nieciekawa;/ nie jest zimno ale pochmurno jakby na deszcz sie zbieralo;/ kurde dzis noc mialam troszke ciezka, brzuch mnie bolal na okres i wogole balam sie ze zaraz zaczne rodzic:( w jakas panike wpadlam... niema zartow dzis biotre sie za pakowanie torby do spzitala niech sobie lezy.
Ogolnie to powiem wam ze powinnam lezec a ja caly czas w ruchu! tak jakos wychodzi:( musze sie wziasc za siebie , bo moze to sie nieciekawie zakonczyc;/

nadinka- w zasadzie to jest tak,że relanium to jest na rozluźnienie organizmu, żeby się "nie spinał", więc Ty pewnie dostałaś po to,żeby brzuch się nie napinał czyli nie było skurczy, a ja w zasadzie po to samo,bo jak się tylko zdenerwuje to zaraz mam mocniejsze skurcze, a poza tym lekarz mi mówił,że to też pomaga się odprężyć i organizm odpoczywa:tak: co w naszych przypadkach jest Nam potrzebne

właśnie rozmawiałam z mężem przez telefon i powiedział mi,że jutro założą mu holtera -to taka maszynka do rejestracji pracy serca przez 24godziny i będzie musiał dużo chodzić,żeby była też rejestracja podczas wysiłku, no i spytał się lekarza, czy może dać dyla na troszkę do teściowej, a że moja mama pracuje w tym szpitalu i lekarz ja zna to się zgodził i będzie mógł po południu wyjść na jakieś 2-3 godzinki, bo to blisko szpitala. Odrazu mam lepszy humor, ja pojadę z tatą rano na KTG i kroplówkę a popołudniu zjemy razem obiadek i troszkę sobie posiedzimy z Patrykiem.

no dobra wracam do pozycji horyzontalnej...czyli leżącej

Witam Was Majówkowo i Świątecznie-Święto Pracy;)

Lubię ten miesiąc tak wszystko zakwita....mrrrr.....i lubię chodzić na majówki;)
My mamy zaproszenie na I rocznicę ślubu mojej kuzynki;)Więc miał być grill, ale pewnie będzie bo ona ma duży taras a będziemy siedzieć w salonie;)
Kochane ja już prawie mam gotową sypialnię;)

jeeeej ewuś świetnie :))

A mnie koleżanka w pracy właśnie zapytała czy juz swoje nienarodzone dziecko zapisałam na basen , bo w necie przeczytała że teraz wszystko trzeba z wyprzedzeniem robić :D

Ja jej odpowiedziałam, ze i ona i ja jako niemowalki nie chodziłyśmy na basen i jakie super wyrosłyśmy :)

Tak samo jest z tymi wszystkimi akcesoriami i gadżetami - kiedyś tego nie było i dzieci sie wychowały.

omg XD

ewela szkoda maleństwa :( no i znajomych :(

hefi z tego co się orientuję to wczoraj korki jakieś masakryczne na autostradzie, stąd pewnie lud wbijał w miasto żeby przez nie przejechać dalej
a pogoda się chyba jednak schrzaniła :(

nadika na forum bociana sporo dziewczyn brało relanium, zwłaszcza na początku ciąży
też mnie to zdziwiło bo to chyba dość mocny specyfik ale widocznie można
uważaj na siebie

ewela 50 zł.. ja ostatnio zapłaciłam 180 :/ do sklepu się wyjdzie pare pierdół kupi do zjedzenia i 50 zł nie ma, a tu przynajmniej jakiś konkret, nie przejmuj się :p
a co do rzeczy dla Małego, mój też był przerażony cenami, bo mu się wydawało że takie maleństwo to tylko pieluszki (nie pampersy, pieluszki!) potrzebuje i cyca ;D

czesc dziewczyny

ALe wczoraj miałam wieczór...
<Mąż jechał na noc do pracy i po drodze odebrał m wyniki morfologii i taxo.
I mi czy..." Toxoplazmoza -wynik ujemny wątpliwy..."
JA w panikę.....
Po paru minutach przesłał mi wreszcie mms i tam, że taxo ujemne, 0,06 uffffffff
Ach ci faceci...
Brak słow.
Tak się zdenerwowałam, że meliska nie pomogła i do 3 w nocy nie mogłam spać a potem straszny ból głowy, dziś już ok. Wcinam prince polo i humor mi się poprawił.

miłego weekendu

ależ wy jesteście aktywistki :) nie zdążę czytać :) W ten deszczowy weekend można poczytać. :)
Ja postanowiłam ostro zwolnić. Czuję, że mimo dobrej sprawności i samopoczucia czasami mały sam nalega na wolniejsze tempo. Powoli zaczynam mieć nocne koszmary na temat samego porodu !

Dziewczyny czy Wy też macie taki ból w pachwinach???
U mnie taki straszny jakbym siedziała całą noc na łóżku okrakiem;(

reklama
Do góry