reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

:wściekła/y:dziewczyny ale jestem wściekła:wściekła/y:

Czekałąm i czekałam na wypłatę, powinna być dziś a tu nic. Dzownie do kadr, a one że od tego miesiąca ZUS bedze i kasę wysyłął, że pewnie się spóźnią z przelewem bo na początku tego tyg. wysłały papiery .....
Pomijam, że jestem na L4 od lutego....więc chyba już dawno ZUS powinien mi płacić...
A teraz będę czekać na przelew niewiadomo jak długo....

LenaDTR chyba kiedyś pisałaś coś o kasie z ZUS-u. Powiedz kochana jak długo czekałaś na kasę?
Tak Kochana ja czekałam od lutego na kasę i nic....w końcu pękłam i poszłam do Zusu i sie pytam co jest grane bo już byłam wściekła.....no i zaraz szybko poprzelewali jeden przelew za drugim i teraz znów czekam.....oni mają 30 dni na wypłatę od otrzymania zwolnienia....u mnie też się ujawniło, że jedno zwolnienie przetrzymała księgowa więc i zachaczyłam onią i się zapytałam czy chciała by żyć z tym przeświadczeniem, że może jej braknąć na chleb.....szybko zaniosła;)Jeżeli Twoje kadry dostarczyły do Zusu tydzień temu to Zus ma jeszcze ok 3 tyg na wypłate dla Ciebie kasy za zwolnienie...także wydaje mi się, że w Twoim przypadku Kadry zawiniły...

reklama
Ja po wizycie niezbyt dobrze, rozwarcie się powiększa 2 tyg temu było 0.5cm a teraz jest 1cm. Podłączyli mnie do KTG no i skurcze są. Nie są bolesne, jedynie czuje twardnienie brzucha. Mały dość sporo przybrał na wadze bo waży 2200g, a ostatnio miał 1700g więc wydaje mi się że sporo jak przez 2 tyg.

Wiecie co mnie zdziwiło, przepisał mi relanium na te skurcze :szok: słyszałyście o kimś kto brał relanium w ciąży?? Wydaje mi się to dziwne.

Coraz większy ten Twój syneczek:) Super że tak rośnie:) Co do rozwarcia to kurcze tak zaczynam się zastanawiać, czy na tym etapie ciąży to nie jest normalne? Bo przecież tyle z was już jest "pootwieranych"...

Co do relanium, to wydaje mi się że to tabletki na uspokojenie. Bo pamiętam że niby dostałam ją na uspokojenie w szpitalu, tak było napisane na wypisie, pomimo tego że mówiłam że żadnych prochów nie potrzebuję....

Nadika co do relanium to ja sie spotkalam z przypadkami ze kobiety braly relanium...nawet ostatnio kumpela do mnie mowila ze jak mam duzo tych skurczy to moge czasem miec zapisane relanum, cos w tym jest....

Zdec co do tych materacy to jestem skolowana;/ juz tak rozne opinie slyszlalam na temat tych matercy ze szok!!!
np. jedna osoba powiedziala mi ze dziecko na kokosie moze spac dopiero od roczku, a na poczatku na gryce... inna znow osoba ze od urodzenia na kokosie dopiero po paru miesiacach moge polozyc na gryce... glowaboli normalnie od tych teorii..
Jedyny jest fakt ze o tych lateksowych za duzo sie nie slyszy poniewaz malo kto go kupuje...pewnie to przez cene, ale powiem ci ze ja sie sklaniam do lateksowego, mam nadzieje ze bedzie w tym sklepie gdzie ja sie wybieram:) bo chcialabym osobiscie dotknac tego materaca:)

Ale dzis byla piekna pogoda a jak sie opalilam:) o 17 pojechalismy na zakupy i powiem wam ze tyle ludzi chodzi po marketach ze szok;/ takie dluuugie kolejki...;/

Ewus ciesze sie ze wrocila z chlopacmi do domu, teraz ladnie wypoczywaj!!!!!

julia my też dzisiaj przeżyliśmy zakupy w Tesco. Rzeczywiście tragedia... ludzi jak mrówków...
Pootwierali też jakieś dodatkowe stoiska z jedzeniem tylko na grilla, a ja coś czuję że pogoda na grillowanie nie dopisze.

Ludzie szaleja, a tu ma padac przez 3 dni,to niewiem gdzie oni tego grila robic beda - chyba pod parasolem:-D:-D:-D

Czy 50zł raz na pół roku na fryzjera to duzo? :crazy: moj D to taka awanture mi zrobij,nosz kuzwa mac juz nawet na odrobine luksusu sobie pozwolic nie moge:wściekła/y:
Dochodze do wniosku,ze nie mozna byc z facetem szczerym,bo on i tak pewnych rzeczy nie zrozumie,ja pierdziule :eek:

Jakies nudy na pudy normalnie :baffled:

julia my też dzisiaj przeżyliśmy zakupy w Tesco. Rzeczywiście tragedia... ludzi jak mrówków...
Pootwierali też jakieś dodatkowe stoiska z jedzeniem tylko na grilla, a ja coś czuję że pogoda na grillowanie nie dopisze.
Niby ma być zimno;(A dzisiaj tak ładnie było;)

Ludzie szaleja, a tu ma padac przez 3 dni,to niewiem gdzie oni tego grila robic beda - chyba pod parasolem:-D:-D:-D

Czy 50zł raz na pół roku na fryzjera to duzo? :crazy: moj D to taka awanture mi zrobij,nosz kuzwa mac juz nawet na odrobine luksusu sobie pozwolic nie moge:wściekła/y:
Dochodze do wniosku,ze nie mozna byc z facetem szczerym,bo on i tak pewnych rzeczy nie zrozumie,ja pierdziule :eek:

Jakies nudy na pudy normalnie :baffled:
Kochana ja jutro idę do fryzjera a mój już gęga;)

reklama
Z tego co słyszałam to ma być ciepło ale mają być burze... :/
Chociaż mam nadzieję że nie będzie tak duszno jak teraz, bo okna mam pootwierane i nie ma czym oddychać :/

Do góry