reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczyny melduje sie po wizycie a wiec lekarz daje mi 2-3 tyg i mowi ze rodzimy szyjka na wykończeniu mięciutka rozwarta na 2 cm mała waży juz 2,5 kg wiec spora za 3 tyg nastepna wizyta:) jesli dotrzymam :-D:-D:-D :-Dtakze napewno zostanę majówką:tak::tak::tak: ale pozostane z Wami do konca:) lekarz sie dzwił ze nie urodzilam prezez ten miesiac z taką szyjka pytal sie czy chce do szpitala ale ja twardo ze nie dopiero na poród hi hi a co tam bede lezec małej juz nic nie grozi wiec pocieszam sie ze za 2-3 tyg beda ja moze miała juz w ramionach:tak::tak::tak:

doczytam wieczorkiem co u was a teraz dzwonie do mojej mamy bo czeka z więsciami;-);-);-);-)

reklama
o kurde paula to niezle wyszło :-) teraz bedziesz siedziec jak na szpilkach czy to aby sie nie zaczelo .... Ale w sumie to tez bym juz chciala .. :-) Japony pod prysznic kupilam w Pepco za 4zł .

paula-z tymi szyjkami to nigdy nic nie wiadomo pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam u gina 5 tyg przed porodem i on mówi do mnie to na następną wizyte nie zapisuje bo już lada chwila rodzimy ja się pytam lada chwila to znaczy kiedy a on nawet dziś góra tydzień no i tak sobie pochodziłam jeszcze w ciąży do 40 tyg i urodziłam dzień przed terminem:-D

witajcie wieczorkiem
ja tez dziś miałam zalatane popołudnie, mój wrócił wcześniej z pracy i postanowiliśmy sie wybrac na zakupy. później parę spraw do załatwienia i tak zleciało, ja jestem już padnięta i zmykam za niedługo sie połozyć

Hej Wam dziewczyny :)

Ja w sumie mam wolne w pracy, ale mamy w planach zmianę samochodu i trzymajcie kciuki bo dzisiaj jedziemy oglądać autko które mi się podoba :D Jak dobrze pójdzie to może już w tym tygodniu kupimy (kwestia kredytu tzn. jak szybko przeleją nam pieniążki na konto)
kochana i jak polowanie na nowe autko?

Witam, dziś miałam biegający dzień. Rano 2 godziny spędziłam z psem u weterynarza, złapał jakąś chorobę od kleszcze, dobrze że z nim pojechaliśmy bo teraz widać już że mu te wszystkie leki pomagają i jest lepiej. Potem biegałam za kredytem męża na opryski.
A teraz wróciłam z wizyty od gina (na NFZ) podobno szyjka jest OK, mały nadal główką w dół, wagi mi nie podał ale mówił że wedłóg główki będzie duży bo już ma ponad 9 cm. za tydzień wizyta prywatna to dowiem się ciekawszych rzeczy.

A u mnie też pokazała się ciążowa skleroza albo roztargnienie. Mąż dziś szedł do pracy na 14, teściowa wyszła rano, a ja wychodziłam przed mężem i oczywiście nie wzięłam kluczy do domu. Pokapowałam się że nie będę miała jak wejść do domu jak pojechałam do rodziców i nie miałam sobie czym drzwi otworzyć. Miałam tam zostać aż mąż wróci z pracy ale jak napisałam mu że nie mam kluczy to kazał mi przyjechać do siebie do pracy po klucze i pojechałam, czego teraz żałuje, a to dlatego że teściowa też nie wzięła kluczy i musiała siedzieć przed drzwiami :) szkoada że tylko godzine tyak siedziała, bo wróciłam :(
hehhehehe dobre z ta teściową;-):-D:-) i gratki za wieści wizytowe

Już wróciłam z wizyty no i wszystko w porządalu szyjka dalej 2.5cm czyli nic się nie skraca od 22 tyg powiedział że teraz to już z górki jak wytrzymała tygodnie w których jest najbardziej obciążona to teraz jeszcze troszke wytrzyma troche żelazo spadło ale to norma musze sobie troche żelazowych tabletek połykać no i następna wizyta znów za dwa tyg.:-)
kajkapol-mnie też zaczeła boleć kość łonowa z tydzień temu a w poprzednich ciążach też tego nie miałam czasem aż niemogłam wstać i dziś zapytałam o to lekarza powiedział że to normalne kości już się rozchodzą do porodu:tak:
także gratuluje dobrych wieści:tak::-)
Kochana, oczywiście, że nie jestem :)) Pisz śmiało i nie tylko ze szpitala :)

Mąż wrócił szybciej z pracy, więc zmienimy kolejność :) wpierw idziemy na usg a potem robimy obiadek :)
Na usg mam być w szpitalu 14-17 więc akurat, dziś mam się zgłosić na położniczej izbie przyjęć więc sobie nieco popatrzę na to jak tam jest :)
i jak po wizycie? udało się podglądanie:-)
Hej dziewczyny melduje sie po wizycie a wiec lekarz daje mi 2-3 tyg i mowi ze rodzimy szyjka na wykończeniu mięciutka rozwarta na 2 cm mała waży juz 2,5 kg wiec spora za 3 tyg nastepna wizyta:) jesli dotrzymam :-D:-D:-D :-Dtakze napewno zostanę majówką:tak::tak::tak: ale pozostane z Wami do konca:) lekarz sie dzwił ze nie urodzilam prezez ten miesiac z taką szyjka pytal sie czy chce do szpitala ale ja twardo ze nie dopiero na poród hi hi a co tam bede lezec małej juz nic nie grozi wiec pocieszam sie ze za 2-3 tyg beda ja moze miała juz w ramionach:tak::tak::tak:

doczytam wieczorkiem co u was a teraz dzwonie do mojej mamy bo czeka z więsciami;-);-);-);-)
hmmm jakieś lajtowe podejście ten lekarz ma, 2-3 tyg i rodzimy....:-):-):-) och teraz to już niewiele zostanie i szybko zleci
paula-z tymi szyjkami to nigdy nic nie wiadomo pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam u gina 5 tyg przed porodem i on mówi do mnie to na następną wizyte nie zapisuje bo już lada chwila rodzimy ja się pytam lada chwila to znaczy kiedy a on nawet dziś góra tydzień no i tak sobie pochodziłam jeszcze w ciąży do 40 tyg i urodziłam dzień przed terminem:-D
ja miałam w pierwszej ciąży dokładnie tak samo:-):-):-)
ewuś kochana wytrzymajcie jeszcze troszkę, trzymam gorąco kciuki za całą waszą trójeczkę
olimpia to zdaje się odzywała po raz ostatni w okolicach świat, ale nie przypominam sobie żeby coś wspominała że zniknie na jakiś czas, mam nadzieję że u nich wszystko dobrze i z Jędrzejkiem oczywiście też

wiecie że teraz to juz maj prawie i jak zaczną się pierwsze z nas rozpakowywać to juz naprawdę szybciutko zleci, chociaż co niektórym te ostatnie tygodnie bardzo się dłużą

a ja już zmykam bo nawet nie mam siły siedzieć przy lapku
kolorowych snów robaczki:-)

:-)Chetnie podeslalabym Wam sloneczko ( u mnie zawsze na odwrot niz u Was ) ale juz swieci ksiezyc :)

Ewa na urodziny dla mojego 4 latka sprawdzily sie po pierwsze klocki lego jest fanem do tej pory i 3 razy dziennie slysze ze chcialby miec wszytskie zestawy, po drugie gra on dostal akurat piranie atakuja , ucieszyl by sie tez z torow albo wyrzutni hot wheels, ciastoliny najlepiej w zestawie typu osmiornica np, piaskoliny tyle ze ja sie z niej nie ciesze:angry: puzzli.

Gratuluje udanych wizyt a skrocone szyjki niech sie trzymaja :)

Co do golenia to ja z Olem zostawilam to na koniec i efekt byl taki ze jak sie zaczelo dumalam po prysznicem jak bardzo sie wygolic i doszlam do wniosku ze zrobia to w szpitalu ale tego nie zrobili nie ma nakazu a ja nie zdazylam poprosic. Teraz podobnie jak Zdec moge sie jeszcze golic sama. Do kibelka wstaje w nocy tylko raz ale budze sie za kazdym razem jak chce zmienic pozycje zasypiam od razu spowrotem , odwracanie sie nie sprawia mi problemu wiec nie wiem po co ta pobudka

Foteliki byly jeszcze wczoraj omawiane my mamy maxi cosi, nastepny romero a jeszcze kolejny to casual play. Moj Maz ma hopla i przy ostatnim uparl sie na fotelik chyba firmy recaro o ile sie nie myle podobno robia fotele do formuly 1 ale cena tego ktory wybral byla porazajaca

Mam pytanie czy ktorejs z Was pojawily sie albo wrocily mdlosci ?? ja mam powtorke z poprzedniej ciazy na poczatku nic raj na ziemi a na koniec mdlosci i zastanawiam sie czy to ja jestem taka felerna czy komus jeszcze tez sie to zdaza

Ostatnia edycja:
:-)Chetnie podeslalabym Wam sloneczko ( u mnie zawsze na odwrot niz u Was ) ale juz swieci ksiezyc :)

Ewa na urodziny dla mojego 4 latka sprawdzily sie po pierwsze klocki lego jest fanem do tej pory i 3 razy dziennie slysze ze chcialby miec wszytskie zestawy, po drugie gra on dostal akurat piranie atakuja , ucieszyl by sie tez z torow albo wyrzutni hot wheels, ciastoliny najlepiej w zestawie typu osmiornica np, piaskoliny tyle ze ja sie z niej nie ciesze:angry: puzzli.

Gratuluje udanych wizyt a skrocone szyjki niech sie trzymaja :)

Co do golenia to ja z Olem zostawilam to na koniec i efekt byl taki ze jak sie zaczelo dumalam po prysznicem jak bardzo sie wygolic i doszlam do wniosku ze zrobia to w szpitalu ale tego nie zrobili nie ma nakazu a ja nie zdazylam poprosic. Teraz podobnie jak Zdec moge sie jeszcze golic sama. Do kibelka wstaje w nocy tylko raz ale budze sie za kazdym razem jak chce zmienic pozycje zasypiam od razu spowrotem , odwracanie sie nie sprawia mi problemu wiec nie wiem po co ta pobudka

Foteliki byly jeszcze wczoraj omawiane my mamy maxi cosi, nastepny romero a jeszcze kolejny to casual play. Moj Maz ma hopla i przy ostatnim uparl sie na fotelik chyba firmy recaro o ile sie nie myle podobno robia fotele do formuly 1 ale cena tego ktory wybral byla porazajaca

Mam pytanie czy ktorejs z Was pojawily sie albo wrocily mdlosci ?? ja mam powtorke z poprzedniej ciazy na poczatku nic raj na ziemi a na koniec mdlosci i zastanawiam sie czy to ja jestem taka felerna czy komus jeszcze tez sie to zdaza

Kochana powiem ci ze ja tez zauwazylam ze od czasu do czasu mi jest niedobrze;/ i zastanawialam sie czy to normalne..hihi i jak widzie i czytalam ze to normalne:) wiec spokojnie kochana.

Witajcie Kochane!
Dziękuję za pamięć i troskę, szczególnie Koriander i Lencji
Ostatnio miałam bardzo intensywne dni w pracy, recitale dyplomowe uczniów, wyjazdowe konkursy, kursy i trudno było znaleźć choć chwilę dla siebie.... Ale tak jak napisała Lencja, właśnie poszłam na zwolnienie, więc myślę, że znów będę tu z Wami pisać na bieżąco :tak:
CHociaż w domu wynajduję całe mnóstwo rzeczy do zrobienia- właśnie zabraliśmy się z mężem za malowanie.... pewnie z tydzień zejdzie na ten mały remoncik....

Dziś miałam wizytę i pierwsze USG od bardzo bardzo dawna. Małgosia ma się dobrze, waży 2300, wg wagi termin przesuwa się o ponad tydzień do przodu... Niezły pulpecik rośnie :-) Szyjka ok, mała ułożona już główką na dół, ale jeszcze nie nisko :-)

Życzę miłości i wielu szczęśliwych chwil naszym młodym mężatkom
Cieplutko myślę zwłaszcza o Ewuś, liliti i Adze78- trzymajcie się dziewczynki
Powodzonka i cierpliwości dla wszystkich innych leżących i tych jeszcze stojących :-)
A od jutra obiecuję znów być z Wami :tak:
Buźka

reklama
Miałam tam zostać aż mąż wróci z pracy ale jak napisałam mu że nie mam kluczy to kazał mi przyjechać do siebie do pracy po klucze i pojechałam, czego teraz żałuje, a to dlatego że teściowa też nie wzięła kluczy i musiała siedzieć przed drzwiami :) szkoada że tylko godzine tyak siedziała, bo wróciłam :(

ehehehe omg :D ten post po prostu wymiata, końcówka jest rozbrajająca :D

Do góry