reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

liliti cieszę się że jesteście jeszcze w dwupaku :-) wierzę że Sonia jeszcze poczeka i wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny ja Was dopiero poczytałam po moim poście i kurczę co się z nami dzieje? większość z nas ma jakieś problemy. Trzymajmy się dzielnie, musi być wszystko dobrze!!!

Gratuluje udanych wizyt. Ale wasze maleństwa są już duże, mają już ponad 2000g, mój Natan w zeszłym tygodniu miał 1700g. Przez rozwartą szyjkę (0.5cm) dobrze by było gdyby miał już ponad 2200g to byłabym spokojniejsza. Wierzę jednak że jeszcze poczeka conajmniej 4 - 5 tygodni.

Ewus- spokojnie. poczekaj jesli 2 wkładki z rzedu będą mokre, ale mokre nie wilgotne to idz na izbe to oni papierkiem lakmusowym zbadają czy to wody. Po drugie wody mogą sie sączyc ale nie zawsze są podbarwione krwią, najczęściej są bezbarwne. A jesli bys teraz urodzila to by bylo wpisane ze urodzeni w 30tc. Mam nadzieje ze to tylko normalna wydzielina i ze wszystko bedzie git :)
ja mam często uczucie mokrych majtek, zwłaszcza rano po załatwieniu się. Biorę na noc luteinę dopochwowo i zdarza się że na bieliźnie pojawiają się resztki nie rozpuszczonej ale pojawia się też taka wodnista wydzielina. Też się martwiłam ale lekarz powiedział że często zdarzają się takie upławy.

reklama
hefi- ja wczoraj zauważyłam,że mi się chyba też brzuch obniżył, miałam nawet o tym napisać i zapomniałam, bo apropo wczorajszego mierzenia brzuszka wyszło,ze mam 105cm a tydzień temu było 107 na wysokości pępka i zauważyłam że pod linią pępka mam jakby mocniej zaokrąglony

Moja coreczka w 30tyg miala 1700g, teraz jestem ciekawa ile bedzie miec?:) bedzie grubasek hihi=)

jestem ciekawa czy jak przekroczy te magiczne 4000g (a napewno jak w takim tempie przybiera) bede miec ta cesarke?... na wizycie w poniedzialek sie dowiem

Cześć dziewczyny!!!

liliti - dopiero teraz przeczytałam, co się stało / nie było mnie 2 dni/. Bardzo się cieszę, że nadal jesteście w dwupaku mimo braku leku!!!Na pewno juz dostałaś sterydy na rozwinięcie płucek Soni i teraz z każdym dniem będzie większa i silniejsza! Oby tak dalej!

Gosiagro - ja brałam fenoterol od 1,5 tyg, też w dawce 3x1/2 tabl., pierwsze dni były trudne, bo łapy latały i nawet nie mogłam pisac na komputerze, co dopiero ręcznie - totalne bazgroły:-). Potem już organizm się przyzwyczaił do dawki i było OK - tylko koniecznie pamiętaj o odczekaniu 15-30 min. od Isoptinu. Jak weźmiesz naraz to bardzo telepie. U mnie niestety po tygodniu spokoju znów brzuch zaczął fest twardnieć. Wczoraj mnie złapało tak, że nie mogłam iść normalnym "ciążowym" tempem, tylko jeszcze wolniej - i od dzisiaj mam brać 3x1 tabl. + magnez + no-spa doraźnie. Wzięłam dzisiaj całą tabl i znów jak na początku - wewnętrzny i zewnętrzny dygot :-pTrzymam kciuki, żebyś mogła na następnej wizycie zmniejszyć dawkę :)

ewuś - trzymam kciuki, żeby to były tylko upławy, albo siuśki. Lepiej jednak sprawdzić:happy:. Odezwij się co i jak!

U mnie przeprowadzka niestety najprawdopodobniej się przesunie o tydzień, bo rolety nam będą montować dopiero po długim weekendzie...a jakoś nie uśmiecha mi sie paradowac z moim brzuszkiem w nieosłonietym oknie na osiedlu. Mąż też powiedział, że chce choć troszkę odpocząć przez te 3 dni, więc może to i lepiej....

Chyba teraz już taki czas, ze coraz więcej będzie tych miękkich szyjek i rozwarć - niby już końcóweczka!!

Miłego dnia!

A ja zaczynam pranie ciuszków Julki :D Właśnie pierze się pierwsza część, jak starczy miejsca na suszarce to dzisiaj jeszcze jedno wstawię... Szczególnie, że dzisiaj we Wrocławiu jest słonecznie więc pranko szybko wyschnie :D
Część rzeczy muszę poprać ręcznie, najbardziej zastanawiam się jak powiesić takie maciupkie skarpetki ;) bo spinaczy nie posiadam (chyba że się zaopatrzę na ten cel).

reklama
Do góry