reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam brzuchatki po dłuższej przerwie,
staram się wszytko nadrobić ale nie dam rady już wszystkim odpisać:zawstydzona/y:
ale widzę że generalnie dobre wieści, dzieciaczki rosną, przygotowania i zakupy pełną parą to już naprawdę z górki:tak:
U mnie ok, chyba w tym tygodniu będę miała wizytę zobaczymy czy się mała odwróciła a nie jestem w stanie wyczuć czy zmieniła pozycję:-(
Niestety mój synek się pochorował, więc walczymy z choróbskiem ale dzielnie znosi bo nawet nie marudzi
na piersi dodam jeszcze tylko u mnie sprawdził się krem Dax cosmetic z wyciągiem z kapusty:tak:
miłego dnia, lecę do mojej chorej kruszynki

dobrze poczytac
ja nie mam jeszcze wielu rzeczy, dzis po konulstacji z moim m. zakupimy wozek, do wyboru sa 2 opcje.
Na brodawkoi tez kupie Bepanthen, slyszalam same dobre opinie na jego temat. Na razie nie kupuje sudocremu, jest w wyprawce szpitalnej, zobacze czy pupka mojej malej go przyjmie:-) co do kosmetykow, to jestem oglupala, kupic Hipp czy Nivea, no i pieluchy,jakie kupujecie? ja mam na razie 28 szt Huggisow do szpitala ale musze kuc wiecej tyle ze nie wiem ktore. Chyba dokupie jeszcze Huggisy

do pępuszka kupiłam polecany na szkole rodzenia Octenisept - nie zawiera spirytusu
Aspirator do noska - Frida
Krem do brodawek - Bepanthen

uzywałam ten Bepanthen kiedys i nie bardzo mi pomagał, chyba troche przereklamowany.

zdec sliczny lezaczek,ale mata to chyba na pozniej dla dziecka ,a nie od urodzenia ?

paula - wiem, dzieci rządzą sie swoimi prawami i zawsze może być pod górkę ale jednak chyba mniejsze to generalnie łatwiej ....

lena - daj znać jak tam u nowej doktorki ;)

julia0903 - witaj na forum ;)

Ola_fasola - naprawdę nie słuchaj tych opowieści ... ;( masakra jakaś ....
oj, nie wiedziałam tego o huśtawce a myślałam o kupnie ... ciekawe co u nas będą mówić w szkole rodzenia ... zaczynamy w środę ;)

ewela28 -ja zawsze wskakuję na fotel, i mam USG dopochwowe i przez brzuch.

emalia82- super wieści, gratuluję ;) miłego sprzątania ;)

Lencja - pocieszę Cię, że zostały jeszcze dziewczyny, które o przygotowaniach dopiero myślą i czytają - np. ja ... Ty i tak masz już bardzo dużo :)
Nawet wózek jeszcze nie zamówiony ;(

dzień dobry!
poczytałąm co kupujecie z tzw. duperelek;-) i przynajmniej sama jestem mądrzejsza - ja też o bepanthenie do brodawek myślałam (ale słyszałam, ze najlepsze jest włąsne mleko). Dla siebie do szpitala mam już chyba wszystko, zostały mi włąśnie akcesoria dla maleństwa - ale to juz w maju

Emalia - super wieści - gratuluję!!!
Karis - zdrówka dla synka
Julia - witaj wśród czerwcówek

a ja dalej piorę ciuszki dla szkraba - niestety słońca u mnie nie ma dzisiaj to na dworze nie wystawię a po drugie na szuszarkę tyle nie wchodzi co u Zdec na sznurkach więc zejdzie mi z tym praniem pewnie cały tydzień:szok:

miłego dnia

Dziękuje wszystkim za miłe słowa.
Co do Bepantenu, to pamiętam ,że przy córce mi życie uratował i teraz też już kupiłam. Poza tym jest też rewelacyjny na odparzenia pupki.

Witajcie:)

Byłam rano w labolatorium zrobić badania na środową wizytę i tak krowa żyłe mi rozwaliła że niewiem. Tyle razy z niej miałam pobieraną krek i było ok a teraz jakaś młoda chyba ledwie po szkole i masz. W drodze powrotnej zrobiłam zakupki. No a w domu mówię sobie a położę się na chwilę i zasnęłam, spałam dwie godziny. Teraz staram się nadrobić czytanie i w między czasie robię obiad.

Julia - witaj wśród nas:)

ewela28 ja na każdej wizycie mam badanie na samolocie, na usg chodzę osobno

emalia gratuluję dobrych wieści

Co do spirytusu to wg najnowszysz procedur nie stosuję się go do przemywania pępka a właśnie Octanisept. Ja z pracy wezmę małą buteleczkę tego bo stosujemy do odkażania ran.
Kosmetyki mam hippa bo są one od 1dnia życia, nivea zaś od 1miesiąca.
Do brodawek mam próbki maści Maltan,więc je będę stosować, potem zobaczymy.

reklama
Ale macie dzisiaj produkcję;):szok::szok:

Witam się po USG.
Serduszko zdrowe, zwapnienie się wchłonęło. Ptaszek nie odleciał a Pan doktor podsumował ,że "dziewczyny będą zadowolone" :-D
No i mój synciu waży już 2270g.:szok: Niby jest spory ale kolosa nie urodzę. Szyja długa i ogólnie jest wszystko dobrze.
Ze szczęścia idę małżowi auto posprzątać.

Witam nową mamusie i życzę wszystkim miłego dnia a mojej kochanej Lence udanej wizyty.

Super wiadomość:-) Tylko nie szalej z tym sprzątaniem samochodu;-)

Witam brzuchatki po dłuższej przerwie,
staram się wszytko nadrobić ale nie dam rady już wszystkim odpisać:zawstydzona/y:
ale widzę że generalnie dobre wieści, dzieciaczki rosną, przygotowania i zakupy pełną parą to już naprawdę z górki:tak:
U mnie ok, chyba w tym tygodniu będę miała wizytę zobaczymy czy się mała odwróciła a nie jestem w stanie wyczuć czy zmieniła pozycję:-(
Niestety mój synek się pochorował, więc walczymy z choróbskiem ale dzielnie znosi bo nawet nie marudzi
na piersi dodam jeszcze tylko u mnie sprawdził się krem Dax cosmetic z wyciągiem z kapusty:tak:
miłego dnia, lecę do mojej chorej kruszynki

Fajnie że u Ciebie wszystko dobrze. Szkoda tylko synka:( Żeby biedaczek szybko wyzdrowiał... niestety u dzieci teraz jest największy okres zachorowań:(

Szykuję się do wizyty jest coraz gorzej...brzuch trochę zmiękczał ale ból jest....i nie wiem od czego;(

Życzę powodzenia na wizycie;-) Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Skąd ten ból brzucha?? Brałaś no-spę?? Może za dużo chodziłaś??

Ja byłam na poczcie, a że z poczty blisko do Ascota to zajrzałam jak zwykle bez celu, a wyszłam z pełną torbą i kolejnym brakiem w portfelu:(
Ale kupiłam sporo:
- Pieluszki Pampersa - wzięłam 1-ki, w sumie i tak jest mała paczka bo tylko 43szt, następne jakie kupię to będą 2-ki.
- Chusteczki Pampers Sensitive, oczywiście na początku z pudełeczkiem:)
- Krem ochronny na słońce z faktorem 30 Nivea,
- Herbatkę dla kobiet karmiących Hipp (zamierzam twardo karmić piersią:))))
- Osłonki na brodawki Avent,
- Szczoteczkę z grzebyczkiem (wzięłam jakąś tanią BabyOno:)
- Pojemnik do mleka w proszku Avent (to tak bardziej na później)
- Podkłady higieniczne Bella (wreszcie coś dla mnie:p
- i słodziutką zawieszkę do smoczka ( w załączniku:):)
No i niby nic człowiek nie kupi, a 150zł zapłaci:no::no:
A jeszcze tyyyyyyle zostało.......:(
Widziałam też w Ascocie Sudocrem, ale jakiś strasznie drogi 45zł za 250g, na allegro to widziałam po 25zł:-(
I jeszcze pytanie do was?? Jaki termometr w końcu kupujecie?? Bo te brauna są strasznie drogie:-(

Załączniki

• DSC00173.jpg
    DSC00173.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 34
Do góry