reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ewela pisałaś czy nie szkoda kasy... trochę szkoda:( Ale niestety nie można dziecka trzymać za długo w foteliku. Tak samo jak nie poleca się spacerów z wózkiem i fotelikiem na nim zamontowanym, bo to nie dobre dla kręgosłupa dziecka. A wydaje mi się że te leżaczki są bardziej na płasko, dzięki czemu dziecko się nie "męczy" w pozycji prawie siedzącej jak w foteliku.
Co do wizyt u ginekologa, to zawsze jak mam badanie to samolot obowiązkowy:p Nie długo nie będe mogła się na niego wgramolić;)

u mnie szyjka sie skraca dlatego leze;/

Ewela28 jesli bedzie cie badal to zapytaj sie czy z szyjka wszystko ok, jesli niebedzie to ci powie co i jak:) przynajmniej powinien:)

No i już sama nie wiem jak to jest z tą huśtawką i leżaczkiem, ale kupiłam właśnie leżaczek i matę do zabawy:) U jednego sprzedawcy, więc koszt wysyłki będzie trochę mniejszy:) W razie jak się ostatecznie nie przyda to się sprzeda i już:p

Załączniki

• 994165341.jpg
    994165341.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 36
  • 993706568.jpg
    993706568.jpg
    59,6 KB · Wyświetleń: 31
zdec możesz mi podesłać na priv namiary na tego sprzedawcę?? koleżanka ma podobny leżaczek i jest super. mata mi sie też podoba :-)

athena aspirator -frida, na pękające brodawki podobno najlepsze własne mleczko:-)
a do pępusia: Przemywaj pępek noworodka spirytusem – najlepiej kilka razy dziennie. Użyj 70-proc. spirytusu (dwie łyżki 96-proc. ze sklepu monopolowego wymieszaj z łyżką zimnej, przegotowanej wody). Im częściej będziesz osuszała kikut, tym szybciej odpadnie. Bez obaw możesz go unosić. Dokładne oczyszczanie spirytusem zakamarków pępka unie-
możliwi zadomowienie się tam groźnych bakterii.

Ostatnia edycja:
Athena83 do przemywania pepuszka to kupuje: gaziki suche zwykle do pepka i fiolet na spirytusie
do noska: Frida to taki z wezykiem, zobacz sobie na allegro, fajna sprawa
do naszych sutkow: polecila mi znajoma Bepanthem

reklama
Zupełnie nie jestem w stanie was nadrobić a wyszłam z domu przed 9 rano. Kompletuje wyprawkę i jako laik znów mam pytanie, co dokładnie kupujecie do przemywania pępuzka dziecka, jaki aspirator do noska, a i jaki krem do brodawek sutkowych??
.

do pępuszka kupiłam polecany na szkole rodzenia Octenisept - nie zawiera spirytusu
Aspirator do noska - Frida
Krem do brodawek - Bepanthen

Do góry