reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Napiszcie mi kochane czy Wasze maluchy tak mocno kopią w nocy że budzi Was to? bo mnie moja mała jeszcze nigdy nie obudziła. U mnie niby wszystko ok ale ciągle mam jakieś shizy że mała nie kopie tak mocno jak inne dzieci - koleżanki mi mówiły że spać nie mogły w nocy,że zawsze o danej godzinie były budzone :( moja mała kopie,czasem tak mocno ze az cała podskakuje a czasem ma takie dni że wtedy gdy powinna tak kopać spi i nie moge jej obudzić. Nie wiem,w ogóle ciągle łapie jakieś doły, każdy mnie dobija ( o tym że też się czuje jak słon już nie wspomne) ciągle słysze o porodzie i każdy mnie straszy: a to że jeszcze zobaczysz co to znaczy poród,a to zobaczysz jak będą ci rozwarcie sprawdzać (własnie jak sprawdzają rozwarcie???), dziecko się urodzi i bedzie miało alergie na sierść to będziesz musiała psa oddać ( a ja go nie oddam !!),a to zobaczysz ile razy dodziecka trzeba w nocy wstawać a to to a to sramto! i tak mnie wszyscy wkur... i to zwłaszcza teście niby wszczesniej ich lubiłam a teraz zaczynam nienawidzić. Nie chce żeby moja ciąża do końca przebiegała w stresie, chce mieć piękne macierzyństwo tak jak sobie to z mężem wymarzyliśmy... niedzielne długie spacery z naszym dzieckiem i psem! wiem że niektórzy zwierzęta oddają bo się dziecko rodzi ale ja świadomie go wzięłam i nie chce być ciągle straszona! i znam też takie rodziny gdzie w bolku są 3owczarki i małe dziecko i jakoś alergi nie ma! ta rodzina to wszyscy jedynacy i egoiści!
Przepraszam że tak smęcę ale musiałam się komuś wygadać.

Miłego dnia!
kochana zobaczysz bedziecie najwspaniajszymi rodzicami na świecia! a wójków dobra rada lepiej nie słuchać. po co się denerwować. głowa do góry
co do budzenia to moja też mnie nie budzi. chyba że nie mogę w nocy spać to wtedy czuje że sie wypina i napina w środku. dzieci tak jak ludzie dorośli mają lepsze i gorsze dni...
hefi cudownie urządzony pokoik!!
gniesha trzymam kciuki- nawet nie wiesz jak bardzo wierze że się udało :-)

u mnie zmiana kodu i 1 z przodu:-) 100cm na wysokości pępka
czuje się dobrze ale męczą mnie dwie rzeczy:
-mocna zgaga... no po prostu masakra. nic nie pomaga
icon_sad.gif
po migdałach jeszcze większa zgaga
icon_confused.gif
troszkę mleko uspokaja mój ból
-nocne skurcze łydek w nocy i bolące nogi. zaczęłam brać magnez na własną rękę (2 tabletki dziennie) bo wizyta dopiero 29 kwietnia
-aaa i lenistwo
icon_rolleyes.gif
icon_rolleyes.gif
dobrze że pogoda sie poprawiła to jest większa chęć na spacerki
icon_smile.gif

w weekend sezon grilowy rozpoczęty.... oj myślałam że pęknę. ale trzeba korzystać puki można :)

Ostatnia edycja:
reklama
zdec ja kupiłam leżaczek, bo hustawka jest dla mnie za wielka,niestety nie składa sie tak łatwo i moze stac raczej na podłodze a mnie zależało na leżaczku, który moge postawić np na blacie w kuchni jak bede cos robic dziecko bede miec na wysokosci wzroku i ona tez bedzie widziala co sie dzieje, no i latwo sie sklada np kiedy trzeba spakowac do auta.......osobiscie mysle ze dla niemowlaka lepszym rozwiaaniem jest lezaczek a hustawka dla wiekszego bobaska

No i właśnie tak też sobie rano pomyślałam:) Że do samochodu tej huśtawki nie wsadzę, jedyne co to może stać w domu. I chyba też zakupię jeszcze leżaczek no i matę do zabawy;) Szukam u jednego sprzedawcy żeby oszczędzić troche na przesyłce;)
Jak sie okaże że za dużo tego mam, to przecież zawsze leżaczek, matę i huśtawkę można potem po prostu sprzedać;P

Czesc brzuchatki:)

Witajcie po pieknym i slonecznym weekendzie:-) Dlugie spacery na sloneczku...alez cudownie!!!!!
W sobote bbyismy u siostry mojego m.i dala mi mnostwo ciuszkow i sliczna karuzele na lozeczkoa; teraz musze tylko wymyslec jak to sprowadze do Polski, chyba nadamy poczta, to bedzie najprostsze; na razie jeszcze sama nie wiem jak wroce. Mam nadzieje,ze do czwartku sytuacja sie poprawi.

Witam:) jestem tu nowa...szkoda ze wczesniej nie znalalam tej stronki:) Mam termin na 9 czerwca, ale niestety pojawily sie male komplikacje;/ szyjka mi sie skraca, dostalam narazie zwykle leki bo skurcze mialam...musze lezec jak narazie;/ niby dzis skurczy niemialam , ale za to podbrzusze mnie boli, i niewiem czy to normalne jakby cos mnie tam cislo:( mialyscie cos takiego??

Pozdrawiam.

p. moze wiecie jak wkleja sie suwaczek? bo ja jakos na to nie wpadlam;/

Witam:) jestem tu nowa...szkoda ze wczesniej nie znalalam tej stronki:) Mam termin na 9 czerwca, ale niestety pojawily sie male komplikacje;/ szyjka mi sie skraca, dostalam narazie zwykle leki bo skurcze mialam...musze lezec jak narazie;/ niby dzis skurczy niemialam , ale za to podbrzusze mnie boli, i niewiem czy to normalne jakby cos mnie tam cislo:( mialyscie cos takiego??

Pozdrawiam.

p. moze wiecie jak wkleja sie suwaczek? bo ja jakos na to nie wpadlam;/

Witaj:):)
Jest tu nas sporo z podobnym problemem co ty;) Dlatego super że do nas trafiłaś.
Jeżeli chodzi o suwaczek - USTAWIENIA - EDYTUJ SYGNATURĘ - wklejasz URL suwaczka, który sobie stwarzasz na jakieś storonie (wystarczy w google wpisać, np suwaczek ciążowy) Życzę powodzenia:)

Jestem na innym forum, bo rok temu stracilam malenstwo:(

Kombinuje z tym suwaczkiem ciekawe czy mi wyjdzie heh...
Chcialam wszystko przeczytac ale u was jest tyle stron ze ich nieograne hihi

Moze wiecie dlaczego ten moj suwaczek jest taki niewydarzony?

Ostatnia edycja:
ola_fasola - chcesz poznac gorszyh tesciow od swoich??...to zapraszam do mnie.wczoraj mialam wyklad ze tylko zla matka nie karmi piersia,wtedy nie ma kolek, dziecko szybko rosnie bla bla bla...ja jestem przykladem dziecka karmionego sztucznym mlekiem,ani anemii nigdy nie mialam,ani podobno kolek:) te wszystkie porady,dzialaja mi na nerwy.

haha jak bym słyszała swoje kolezanki - ja swojego pierwszego syna na sztucznym karmiłam Nan1 i zadnych kolek, zadnej allergi i przede wszystkim zadnych chorób nie mial,a kolezanki,ktore piersia karmily co rusz narzekalay ,a to kolki,a to znowu przeziebione ...

nadika :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D ja pierdziu,ale masz tesciow hahahah juz ja widze,ze tesciowa to ci da popalic, wez ja uswiadom,ze to twoje dziecko i kołyska powinna byc w pokoju rodzicow,a nie dziadkow,no chyba ,ze ją dziadek ejszcze zapyli to bedzie miala swoje , ja pitole,ale masz tam ubaw hahaha

zdec ,a nie szkoda ci kasy na kolejne cos co tak naprawde dziecku nie jest potrzebne? Przeciez do fotelkia na codzien mozesz wkładac w domu :baffled:

julia-witaj i rozgość się:tak:co do skracania szyjki to nie jedna ma tu taki problem mi też się skraca i brzuszek też się napina narazie biore nospe luteine i magnez a ty co bierzesz za leki?

Co do huśtawki i leżaczka to miałam popszednio i to i to i moja córcia preferowała tylko huśtawke naprawde była niezastąpiona a na leżaczku płakała więc teraz zakupie huśtawke też mi się podoba taka jak kupiła zdec bo poprzednio miałam fisher price przytulne gniazdko też była fajna ale dosyć spora a te są takie malutkie zgrabne.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie! troche mi lepiej i nie bede sie już przejmowała głupim gadaniem. Co dorozwarcia to już kilka razy słyszałam od teściowej że rozwarcie to się sprawdza przez odbyt :szok: dlatego pytam ale może to się zmienilo bo ona rodziła prawie 30 lat temu!! no i to jest własnie takie dogryzanie a teść mi powiedział żebym uważała bo jakiejś tam znajomej odbyt zaszyli po porodzie:-D:-D:-D dobrze że przynajmniej mieszkamy sami. My huśtawki nie kupujemy bo na szkole rodzenia fizjoterapeutka powiedziała że dziecko może w niej przebywać max godzinę dziennie więc zbędny wydatek a na to konto wole kupić kołyske na kółkach która bede mogła sobie wstawic wszedzie żeby nasza malutka była ciągle ze mną.

Do góry