reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć Czerwóweczki..
Dziękuję za gratulację, ale tak naprawdę nie ma jeszcze czego gratulowac. Nie wiem jeszcze czy to ciąża a jesli tak, czy prawidłowo się zagnieździła. Jutro idę powtórzyć betę i bardzo się denerwują. Do terminu miesiączki mam jeszcze jakieś 3-4 dni, więc wszystko może się zdarzyć. Narazie bolą mnie jajniki- prawy daje niezłego czadu. Piersi są leciutko bolące...naprawdę baaardzo delikatnie, biały śluz mnie zalewa... no zobaczymy... Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru

reklama
Ale dziś był piękny dzień cały przeleżałam w leżaku na działce zajadając grilika:-)na szczęście okazało się że do pracy nie musze iść więc lenistwo na całego:tak:Co i raz wystawiałam brzuchacz na słoneczko żeby Zośka też coś skożystała z tego słoneczka:-)
hefi-śliczny pokoik!to ty już przygotowana na całego jesteś:tak:
gniesha-trzymam kciuki żeby beta urosła:tak:

Witam w niedzielny wieczór:)
Dziś prawie cały dzień z mężem na dworku w parku spędziłam, taka ładna pogoda ze szkoda by było siedzieć w mieszkaniu.
Wczoraj niespodziewanie kolega nas odwiedził więc miło spędziłam popołudnie na pogaduchach. Jak zobaczył że łóżeczko w paczce stoi to odrazu chciał się za nie łapać i składać, ale narazie nie pozwoliłam na to. Uważam że jeszcze zawcześnie na to.

Witam z rana! Mam pytanko, czy któraś z was bierze dodatkowo WAPŃ, tak czytam że te skórcze łydek to raczej niedobór wapnia i zastanawiam się co z tym robić, a wizyta dopiero za 2 tygodnie??

Ja również biorę tylko magnez, jak powiedziałam o tych skórczach to zwiększyła mi z 2tabl. dziennie na 3. Biorę łącznie 300mg. O wapniu nic nie wspominała.

hefi pokoik poprostu cudo, naprawdę b. ładnie zrobiony.

No rzeczywiście kwietniówka "maleństwo" urodziła ponad 5kilo, że cesarki nie zrobili przy takiej wadze.

Witajcie brzuchatki,
My już wróciliśmy z leeeeniwego weekendu u rodziców:) Zawsze jak tam jadę to potem mi się do domu nie chce wracać, bo tu mi nikt co chwilę nie podstawia owocków pokrojonych pod nos;P Ach ta moja kochana mama;)
Sochi super że jakoś się dogadujecie. Może coś jeszcze z tego będzie, nie warto przekreślać tak łatwo waszego całego życia. Może się chłop opamięta i zrozumie co dla niego jest tak na prawdę najważniejsze;)
Hefi piękniusi masz ten pokoik:) Takie śliczne naklejeczki:) Też już z niecierpliwością czekam na mebelki:)

Wczoraj zaczęłam z mamą robić pranie i masakra:p Zrobiłam zdjęcia wiszących ubranek na sznurkach:)
Jak się później okazało 1,5 sznurka to jedna suszarka, a na razie wyprałyśmy 6 sznurków a jeszcze drugie tyle czeka w kolejce:szok::szok:Generalnie dopiero wczoraj zobaczyłam, że chyba jednak troszeczkę przesadziłam;-)
Wczoraj również właściwie napisałam moją pracę, jeszcze tylko wstęp i zakończenie i kończę:-):-) Muszę jutro podjechać do pracy, żeby ją wydrukować no i we wtorek zaniosę ją pokazać mojemu promotorowi.
Tak wyglądała pierwsza partia ciuchów:

Załączniki

• DSC00162.jpg
    DSC00162.jpg
    52,6 KB · Wyświetleń: 74
Zdec Twoje pranie jest naprawde imponujace :))

Liliti fotelik romero mielismy nastepny powyzej 13 kg do 18 sluzyl dzielnie dopoki misiek nie przestal miescic sie w nim ramionami, jak dla mnie jeden feler nie wiem jak kolyska ale ten nastepny jest nieziemsko ciezki ale to juz zasluga stalowej ramy. Jak przyszlo mi przelozyc fotelik z auta do auta to byla to niezla silownia. Niemniej fotelik solidny i bardzo stabilny.

Athena ja uzywalam tamtum rosa w szpitalu ale tylko do podmywania zeby szybciej sie szwy goily, polecam tez plyn do higieny intymnej z kory debu. Powiem szczerze gdyby ktos mi kazal zrobic irygacje jeszcze w momencie kiedy bylam pozszywana to i tak bym sie nie odwazyla. Nie wiem jak bylo to u innych ja peklam sama polozne byly "lekko" nieprzygotowane do mojego tempa porodu i przed sciaganiem szwow nawet nie odwazylam sie wydepilowac. Irygacje owszem ale po tygodniu:)

Hefi pokoik sliczny :) macie w planach spac z mala na poczatku czy od razu pojdzie na swoje ?

Paula jesli krwawienie z dziasel Ci przeszkadza to jest plyn do plukania jamy ustnej eludril mozemy go uzywac stosuje sie go po zabiegach chirurgicznych. Polecono mi go w poradni blon sluzowych bo tam wkoncu trafilam . Feler taki ze butelka starcza na 2 tyg i mialam po nim wrazenie ze lekko znieczula wiec nie odwazylam sie na zakup nastepnej, ale marze o uzyciu nitki dentystycznej .Kazde mycie zebow konczy sie pluciem krwia, ostatnio nawet moj synus sie przerazil bo zauwazyl to przede mna

Milego wieczoru :)

zdec :szok::szok::szok::szok: ile prania, ło matko i mowisz ,ze to połowa ???:-D:-D:-D to czeka cie prasowanko na maxa długie :tak::-p

A ja dzisiaj "ruchowo" cały dzien,najpierw długasny spacer ,a potem z synkiem przed domem gra w paletki - po prostu padam z sił :baffled:

Czy któras z was kupiła wozek Implast vector 4 air ?

Co do prasowanka to na razie położyłam i leży:p Ale wiem że będę musiała nie długo się wziąć za prasowanie, ale to mi pewnie zajmie z cały dzień:)
Vectora kupiła bodajże agast jak dobrze pamiętam:)

reklama
Dobry wieczór!
poczytałam co pisałyście i nie mogłam się oprzeć, by nie skomentować - Hefi - śliczny pokoik - och by już te nasze maluchy były z Nami

życzę dobrej nocy

PS. Emalia - kciuki zacisnięte

Do góry