reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam z rana! Mam pytanko, czy któraś z was bierze dodatkowo WAPŃ, tak czytam że te skórcze łydek to raczej niedobór wapnia i zastanawiam się co z tym robić, a wizyta dopiero za 2 tygodnie??

Mi lekarz też powiedział że to niedobór wapnia i magnezu, jednak nie zalecał brania tabletek żeby się i dziecka niepotrzebnie tą chemią nie faszerować (zresztą od czasu odstawienia kwasu foliowego nie biorę żadnych tabletek a bobas rozwija się prawidłowo).
Miałam tylko zwiększyć spożywanie produktów z magnezem i wapnem (twaróg, różne serki i pić wodę mineralną itp. ja jeszcze piję kakao bo lubię :-) ) mi pomogło od jakiegoś czasu (odpukać) żadnych skurczy :-D

U nas ładna pogoda :-) czekam aż mąż obejrzy wyścigi F1 i wyciągnę go na spacer, potem kościółek i do teściów jedziemy. Miłego dnia kobietki :-)

reklama
Witam się niedzielnie Puchatki;)
Ja właśnie już gotuje obiadek;)Bo taka ładna pogoda więc szkoda siedzieć w domu chyba na ryby pojedziemy;)
Ja nie biorę ani magnezu ani wapnia bo nic mi nie dolega;)
Jedynie biorę feminatal oraz biofer ale to norma, że żelazo spada;)
Hefi super pokoik;)

Witam niedzielnie :-) wczoraj pokursowałam troche po Warszawie i zrezygnowana tym, że we wszystkim wyglądam źle zdecydowałam sie jednak na taką sukienkę z niveny. W sumie jest taka bardziej na co dzień, ale co tam :-p to przynajmniej ją jeszcze ponoszę, a nie po jednym razie powieszę w szafie :-D Athena dzieki za polecenie sklepu:tak: Nie będę szukała już tamtego postu, więc zaznaczę dzieki w najbliżej znalezionym heh :-D humor przyznam trochę lepszy, pewnie ma to wpływ także pogoda za oknem :tak: dzis to na pewno nie będziemy siedzieć w domku :laugh2:
Hefi - słodziutkie gniazdko dla malutkiej :-)
Athena - ja biorę tylko prenatal , a na skurcze to mimo, że mój genialny lekarz stwierdził, że nic się nie da z tym zrobić to zastosowałam terapię taka jak anacznik dużo wody mineralnej i przetworów z magnezem, a przed snem codziennie banan i kakao :-) u mnie zadziałało i to chyba zdrowsze niż tabletki

Andzia_S -tez myslalm o szlafroku,nawet zmierzylam kilka w sklepie,bo w domu mam tylko taki dlugi i gruby jak misiek,a na czerwiec to przesada zdecydowanie. W rezultacie nie kupilam zadnego,ale jeszcze pomysle. Czy rzeczywiscie jest niezbedny w szpitalu?
A ja zasiadam robic sobie pedicur :-)
pedicure... heh,ja chyba ze dwa tyg temu obcielam sobie na stopach paznokcie,pomalowac juz nie dalam rady... i wiecie kto to zrobil... :) Mezus oczywiscie. Niezle mu wyszlo :)
hefi - sliczny pokoik. Bardzo mi sie podoba pomysl z chmurkami i 'sloneczna lampka' na suficie :) i te puzle tez!Super!

Hej! któraś z dziewczyn pisałaże chodzi na zajęcia do szkoły rodzenia na Inflanckiej. Moje pytanie jest takie: jakie ubranka trzeba przynieść nazajęcia? bo zgubiła mi się ta karteczka ...

Ja się czuję tak sobie ..ciągle mnie dusi .... Malutka chyba dobrze bo bryka i bryka. Miłej niedzieli.

Athena ja używałam Tantum Rosa po pierwszym porodzie ale dopiero w domu i tylko na zewnątrz nie w środku. Saszetkę rozpuszczało się w pół szklanki wody i używało do mycia lub przykladania do szwów nasączonego gazika i leżakowanie z tym kilka minut. Nie sądziłam że mozna tego używać do środka.

reklama
Witam sie w niedziele z Wami dwupaczki i trójpaczki:-D:-D

u nas sliczna dzisiaj pogoda cudo posiedzialam na plaży na sloneczku w krótkim rekawie trzeba troszke słonka załapać:-):-):-) buzka troche zarumieniona potem posiedziałam na tarasie tez super w miedzy czasie zrobilam rosołek potem drugie danie a teraz juz leżakuje bo plecy mnie bolą:-:)-:)-( i coś ząbek zaczyna najgorzej ze tak mi krwawia dziąsła jak bylam u dentystki ze powiedziala ze narazie nawet jakbym miala dziurke to nie bedzie nic robic bo sie zakrwawię:-D:-D:-D:-D

wczoraj poprałam reszte ciuszków i dziisja kocyki i juz mam narazie spokoj

athena- ja biorę magnez tylko 3x2 , a co do tantum rosa to nam tez mowili zeby wziac do przemywania krocza po szyciu ale bez irrygatora
hefi- śliczny pokoik ;-);-);-)

Do góry