reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) trochę się uspokoiłam. Lekarz powiedział mi że mam jakieś niepokojące plamki na łożysku ale przepływ pępowinowy jest jak najbardziej prawidłowy, więc nie ma się czego obawiać. Ale z tego wszystkiego nie zapytałam go co to są te plamki i dlaczego je mam... czy któraś z Was miała coś podobnego???

reklama
Czesc dziewczyny witam sie w ten pochmurny poranek

mam jakis kiepski dzien dziisaj spa mi sie chce a da bo mój M chyba zgubił gdzieś portfel z wszystkimi dokumentami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: stwierdzil to jak wczoraj wrocil z pracy bo twierdzi ze rano go brał przeszukałam juz cały dom i nigdzie ani śladu mąż w pracy tez wszystko przeszukał juz nie wiem gdzie poszukac nawet garaż przeszukałam wszystkie jego spodnie i nic .....i jeżdzi bez prawka :no::no:

coś czuje ze bede miała dzisiaj kiepski dzien zaraz poczytam co tam u Was ciekawego:)

Lekarze w Grudziądzu - bo tam rodziła st powiedzieli jej ze dzieci rodza się coraz większe przez witaminy brane w ciąży - bo jakby nie patrzeć to chemia. Zamiast w jakiś naturalny sposób uzupełniać witaminy to lekarze przepisuja tabletki. Nie wiem ile w tym prawdy.

Ja słyszałam to samo, że właśnie te tabletki przyczyniają się do tego iż rodzą się coraz większe dzieci. Dodatkowo coraz więcej kobiet jest przez większą część ciąży na zwolnieniu co też ma na to wpływ.

Czesc dziewczyny witam sie w ten pochmurny poranek

mam jakis kiepski dzien dziisaj spa mi sie chce a da bo mój M chyba zgubił gdzieś portfel z wszystkimi dokumentami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: stwierdzil to jak wczoraj wrocil z pracy bo twierdzi ze rano go brał przeszukałam juz cały dom i nigdzie ani śladu mąż w pracy tez wszystko przeszukał juz nie wiem gdzie poszukac nawet garaż przeszukałam wszystkie jego spodnie i nic .....i jeżdzi bez prawka :no::no:

Zgłoście od razu zaginięcie dokumentów na policji, bowiem jeśli wpadną w niepowołane ręce to tylko większy problem możecie mieć.

Ja właśnie skończyłam robić pierwsze pranie :-) Zapowiadali na dziś brzydki dzień i deszcz ale zaryzykowałam i zaraz będzie się suszyło na balkonie w słoneczku :-)

Życzę wszystkim dziewczyną udanego dnia i powodzenia :-)

Witam Was Kochane!
Znowu nie było mnie kilka dni, ale już wszystko nadrobiłam i jestem (o dziwo!) na bieżąco;-)
W weekend byli u nas moi znajomi ze studiów a wczoraj znów my byliśmy we Wrocławiu oglądać wózki a ja dodatkowo odwiedzałam promotora. No i szczęście niepojęte - nie ma chłop uwag do mojej pracy!!!:szok::szok::szok: Mam tylko poprawić kilka literówek i innych kosmetycznych spraw, napisać wstęp i zakończenie i przystępować do obrony :-):-):-) Nawet nie wiecie jak się cieszę, bo naprawdę myślałam że będzie mnie czekał jakiś lincz, przecież tą prace napisałam bez ani jednej z nim konsultacji, ba! nawet go nie poinformowałam że temat zmieniłam, a tu taki psikus:-Di nawet stwierdził że mu się podoba :-)

Poza tym oglądaliśmy wózki - byliśmy we wszystkich askotach, babymaxxach i juniorze w astrze i zdecydowanie wybór padł na X-landera XA - z wszystkich przez nas oglądanych (a małż mechanik, więc wybór pozostawiłam jemu - wie chłop na co uwagę zwracać) ten był najsolidniej wykonany i najmniej kłopotliwy w obsłudze. No i tak się naprzejmowałam tymi wózkami że dzisiaj całą noc były motywem przewodnim moich snów :-D:-D:-D
No i dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia - jak wrócę to podzielę się wrażeniami

Kasiek, moja Jaga w 29tc ważyła dokładnie 1471g i lekarz stwierdził że rozwija się szybciej i jest o tydzień starsza. Więc wydaje mi się że waga Twojego synka jest ok, poza tym to przecież i tak indywidualne jest już na tym etapie ciąży.

Ewuś, Sochi - bardzo Wam wspóczuję i trzymam za Was kciuki dziewczynki - musicie być silne bo macie dla kogo!!! I pamiętajcie, że po kazdej burzy wychodzi słońce:tak:

Zdec
- nawet nie myśl w ten sposób! - nic dwa razy się nie zdarza, musisz w to nieustannie wierzyć i byc dobrej myśli, póki co wszystko było ok, to niby dlaczego miałoby teraz coś się przydarzyć??!! Będzie dobrze a w czerwcu będziemy wymieniać się uwagami odnośnie naszych maleńkich:tak::tak::tak:Zobaczysz!:-)

Witam dziewczyny,

wczoraj jak się położyłam spać to strasznie mi mleko czy też siara leciała, jeszcze tak mocno mokra nie byłam. W sumie siara pokazała mi się od 6 m-ca ale nigdy tak mocno jak wczoraj. A jak to u Was wygląda??

Gdybym dowiedziała się o zdradzie męża to sama nie wiem co bym zrobiła, jest teoria że jak ktoś zrobi to jeden raz to będą i kolejne.. ciężka sprawa tymbardziej w takim szczęśliwym dla nas okresie jak ciąża.
Przyznam sama że czasem myślałam o tym że co będzie jak mąż nie wytrzyma okresu wstrzemięźliwości w ciąży i przez to jestem bardziej podejrzliwa niż kiedyś, na szczęście nic złego nie zauważyłam. Ech.. Ci faceci potrafią naprawdę być draniami.

ewuś - powodzonka na sprawie , nie denerwuj sie a jak bóle się nasilą jedz do szpitala

zdec- Kochana Natalka jest zdrowiutka wiec napewno poczeka do czerwca zobaczysz, trzeba myślec pozytywnie:tak::tak::tak:

kasiek - nasza Lenka ważyła w 30+6 1670g

anecznik- zgłosimy jak mąż tylko wróci z pracy moze jeszcze do tego czasu sie znajdzie mam nadzieje

sochi- współczuje tego co się stało, ale myśl o córeczce teraz

czarna wiedźma- gratuluje pozytywnej wizyty u promotora:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Kochane;)Ale u mnie piękna pogoda.....oglądam jak ma wylądować samolot z ciałem Prezydentowej.....ehhh.....i zaraz idę pitrasić bigos;)Mój mąż ma zachcianki;)

Witam!
Sochi - Dziewczyny piszą o drugiej szansie, ale myslę, że nam jest trudno to oceniać, bo nie znamy Twojego Męża - dla mnie to byłby straszny cios i sama nie wiem, czy bym się zdecydowałą na to, by być nadal z tym człowiekiem - w głowie bym cały czas miałą podejrzliwość i nieufność, myślę, że każdym jego spóźnieniem bym sie zadręczała czy znowu nie ma innej. Nie wiem jaka to była dla Niego sytuacja, ale jesteście krótko po ślubie, Ty w ciąży a to trwało 3 miesiące - to nie był jednorazowy skok w bok tylko związek, który trwałby dalej gdyby nie telefon tej kobiety
Paulka - moze z tą cesarka to dobry pomysł
Kasiek - moje maleństwo w 28w6d ważyło 1280 i to było według lekarza prawidłowo - wczoraj - 31w6d ważyło już 1920 - więc i Twoje jest w sam raz:tak: tak sobie myślę, czy przypadkiem te plamki na łożysku to nie są jakieś zwapnienia czy zwłóknienia - nie mówił Ci lekarz jaki stopień dojrzałości ma łożysko? - ja swojego pytam o to, bo podobno przy cukrzycy szybciej się starzeje ale nie wiem jak to starzenie sie objawia - ja w każdym razie miałam wczoraj stopień I
Cytrusik - oj duże rzeczywiscie:tak: gratuluję
Ewuś - trzymam mocno kciuki za sprawę - wierzę, że będzie po Twojej myśli:tak:
Zdec - ja wiem, że to trudno wyłączyć myslenie i strach - przytulam mocno... i kciuki za Natalke trzymam
Ona...m - zdrówka dla Małej - biedactwo się męczy to i marudna jest bardziej
Aniszo - przykro mi z powodu tej przepukliny - ja się nie znam na tym, więc nie pomogę - ale dobrze, że się wygadałaś i poczułaś przez to lepiej:tak: Skoro lekarze mówią o cesarce i operacji zaraz po porodzie to znaczy, że wiedzą co robią - wierzę, że będzie wszystko w porządku później

A my wczoraj mielismy wizytę i wszystko w porzadku - maleństwo jak pisałam Kasiek waży ponad 1900, przepływy ok. Nastepna wizyta za 3 tygodnie - wtedy posiew maja pobrać, ale nic mi lekarz nie móił o innych badaniach a zawsze mocz robiłam - czy Wy też nie robicie, czy po prostu zapomnieliśmy - i ja i On?

ściskam mocno i zabieram sie za sprzątanie - dzis ma przyjechać kierownik budowy - ciekawe ile nam zaśpiewa

Hej dziewczyny!
Ja dziś noc w miare przespana ale co z tego jak teraz i tak mi się spac chce:eek:Dziś wizyta u gina znowu troche stresiku niewiem czy zrobi usg czy nie ma sprawdzić jak tam szyjka czy sie dalej nie skraca zobaczymy.

zdec-człowiek już jest tak skonstruowany że jak coś się wydażyło w tym czasie ciąży to się zamartwia ale każda ciąża jest inna i teraz napewno będzie ok i w czerwcu Natalcia będzie z tobą,,Nic dwa razy się nie zdarza,nie ma dwóch podobnych nocy dwóch tych samych pocałunków dwóch tych samych spojrzeń w oczy,,Mi znowu się zbliża jak w poprzedniej ciąży dostałam skurczy w 31 tyg i byłam w szpitalu tydzień i już do końca brałam leki na skurcze i cały czas u lekarza mu to przypominam a on też skutecznie wybija mi z głowy te myśli i też mówi że każda ciąża jest inna!
ewus-współczuje tych nerw ja na rozwodzie byłam w ciąży z poprzedniom córcią jeszcze o tym nawet nie wiedziałam bo to był2 tydz ale nerwa miałam strasznego myślałam że tego nie przeżyje ale wszystko szybko poszło.Trzymam bardzo mocno kciuki żeby u ciebie poszło szybciutko i żebyś już nie denerwowała się tym wszystkim bo i dzieciaczki to czują.

Co do wybaczania zdrad to niewiem jak bym teraz zrobiła ale kiedyś z byłym mężem miałam właśnie taką sytuacje że zdradzał mnie jak byłam w ciąży dowiedziałam się o tym oczywiście dopiero póżniej i on się nie przyznał ja wybaczyłam a on przez następne 10 lat małżeństwa robił cuda i dopiero po 10 latach kopnełam go w tyłek czyli u mnie wyszło na to że tylko 10 lat zmarnowałam powinnam odrazu mu nie wybaczyć ale przynajmiej może ten czas potrzebny był mi na znalezienie mojego misiaka który jestem pewna i czuje to że mnie nie oszuka:tak:

reklama
Policja już od dawna nie przyjmuje takich zgłoszeń.....jeśli to nie była kradzież to nie ma co im zgłaszać bo i tak nie przyjmą zgłoszenia. Za to trzeba jak najszybciej wystąpić o nowe wtedy te stare będą przyblokowane...a najlepeij zgłosić zaginięcie w Banku (jakim kolwiek) bank wprowadzi dane do systemu BIK i nikt na te dokumenty kredytu nie weźmie. Więc czym prędzej paula24211 do Banku bo to jedyna możliwość blokad, moja mama jest pracownikiem poczty i banku pocztowego i właśnie stąd wiem, że tylko bank bloikuje dowód i prawko.

Wiem że moja znajoma zgłaszała na policji. Wydawało jej się iż zgubiła lub gdzieś zostawiła ale zgłosiła jako kradzież stwierdziła bowiem, że niema 100% pewności że to nie robota jakiegoś kieszonkowca :-)

Też oglądam przylot trumny prezydentowej do kraju. Żegnają ją z takimi honorami.
Przez chwilę się zastanawiałam jak wyglądałby mój pogrzeb, kto by przyszedł, od takie głupie myśli.

Fajnie wyglądają żołnierze, może mój maluch też kiedyś wstąpi do wojska :-) na gwardię honorową to bym się jeszcze zgodziła. Pewnie i tak będę mieć mało do powiedzenia w tej kwestii :-)

Dziewczyny nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę promotorów, żeby mój przynajmniej w połowie taki był. Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną której cofną całą pracę bo nie przypomina sobie żeby taki temat kiedykolwiek zatwierdzał :wściekła/y::no: masakra ciekawe co ja usłyszę jak zadzwonię.

Do góry