reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mnie tez dziś pogoda nastroiła do prania.Głównie pieluchy tetrowe i trochę ubranek się zmieściło.Piorę w programie -bawełna -40 stopni, bo na większości ubranek jest wpisana taka temperatura...myślałam, że będzie ok.60 oC :tak:Piorę w Loveli a płyn do płukania Jelp- tylko taki dostałam. Też się rozkleiłam jak zobaczyłam te maleńkie ubranka :-D

Dziewczyny powiedzcie mi...w tym miesiącu minie pół roku jak jestem na zwolnieniu...Czy teraz musęe się gdzieś indziej zgłosić by dostać kolejną pensje w maju? Czy nadal ZUS wypłaca po upływie tego pół roku.

A ja białe rzeczy piore na 90 a kolory na 60,tylko delikatniejsze ciuszki odłożyłam na 40. Zakupiłam 2 proszki dla próby lovella i dzidziuś a płynu wogólne nie daje bo po co dodatkowe detergenty:happy:.
Jeśli chodzi o chorobowe to z tego co się orientuje ciążowe jest wydłużone z 180 do 270 dni więc chyba nie musisz się niczym martwić chyba że się myle to mnie poprawcie;-)

Gosia to super że wszystko w porządeczku, żeby tak z wszystkim juz poszło gładko;-):-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi...w tym miesiącu minie pół roku jak jestem na zwolnieniu...Czy teraz musęe się gdzieś indziej zgłosić by dostać kolejną pensje w maju? Czy nadal ZUS wypłaca po upływie tego pół roku.

Teraz ZUS płaci przez cały okres ciąży jeśli jesteś na zwolnieniu. Kiedyś okres ten był krótszy ale wydłużyli :-) tak mi się przynajmniej wydaje.

anecznik - oj dziwię sie czemu tak postąpiłaś... kochana on nie miał prawa tak do Ciebie mówić i tak Cie potraktować... ja na Twoim miejscu spróbowałabym zmienić promotora

Wiem że nie i że to racja po mojej stronie jednak doszłam do wniosku, że dziecko jest dla mnie najważniejsze. Już sama podróż do Poznania i z powrotem to dla mnie 600 km plus stres który by towarzyszył przez całą drogę. Skoro po rozmowie telefonicznej bolał mnie brzuch to wolałam nie ryzykować a do Poznania i tak muszę jechać. Zobaczę jak będzie wyglądała dalsza współpraca z nim.

Anecznik u mnie ból jest w sumie systematyczny, nasila się znacznie przy siedzeniu zwłaszcza, ale (choć zabrzmi to okropnie) skoro nie tylko mnie on męczy to juz mi lepiej;-) i czuje się spokojniejsza. U lekarza byłam wczoraj i mówił że to niby nic takiego (ale nie powiedział co to takiego) ale kazał zrobić próby wątrobowe.:eek:
Natomiast co do Twojego promotora to ja Ci powiem że dziwię Ci się bo ja bym jednak do ch..a z mordą poleciała, zwłaszcza teraz w ciąży:wściekła/y: On powinien się zając kwestiami merytorycznymi a nie pierdółkami typu numeracja czy kursywa. Jakiś do d...ten promotor skoro nie wie na czym powinien skupić swoją uwagę:wściekła/y:Szkoda nerwów na takiego gościa. A nie myślałaś o zmianie???

Wątpię żeby facet pamiętał że jestem w ciąży, ale wiem że to i tak go nie tłumaczy.
Zobaczę jak będzie wyglądać nasza kolejna "rozmowa" a z pewnością będzie telefoniczna. Kwestie merytoryczne to zostawi zapewne recenzentowi. Z zamianą to będzie ciężko bo można wpaść z deszczu pod rynnę w końcu wszyscy się tam znają i przyjaźnią więc to ostateczność. Tak jak piszę zobaczę do końca kwietnia jak to będzie wyglądać. Bronić i tak będę się we wrześniu inaczej to musiałabym jechać prosto z porodówki :-)

Nawet nie wiecie jak się cieszę że wasze maluchy też przekroczyły 2 kg :-) Mój bobomaks nie jest już sam :-)

Czas powiesić kolejne pranie :-)

Ostatnia edycja:
Athena - dzieki za link - zaraz poczytam
Cytrusik - ja też nie poznaję czy to nogi czy rączki - nie jesteś przez to złą matką:no:
Dorotka28de, Gosia*** - super wiesci powizytowe:tak:
Ania. - mi dziś mija pól roku L4 - tak jak pisały dziewczyny - termin został wydłużony:tak:
Magdalena - ja zrobię tak jak Ty - białe na 90 a kolory na 60 upiorę. A co do wagi - myślę, że już przekroczył kilogram - kiedy miałaś wizytę z pomiarami, bo moje maleństwo 22 marca ważyło 1280 (to był koniec 28 tygodnia - dokładnie 27w6d)?

Czarna wiedzma- mnie tez piecze i to bardzo ale myslalam ze to macica uciska zebra czy cos takiego. Do glowy mi nie przyszlo ze to watroba?? Ale tylko na siedzaco mi to doskwiera...

magdalena 79- wiosna powiadasz? W Warszawie dzisiaj pochmurno i chłodno...

aga sto- ja do dzisiaj bylam przekonana ze mi Jagoda glowe wypina z boku brzucha a lekarz mowi ze to kolano :)

ania- nadal zus płaci. Nie trzeba juz skladac wniosku o zasiłek rehabilitacyjny jesli o to ci chodzi. kiedys zwolnienie moglo trwac 180dni a teraz przedluzyli do 270 :)

No i juz jestem po usg. Poszlam tam gdzie mam za darmo i troche jestem rozczarowana. Przede wszystkim tym ze nic nie widzialam!!! Lekarz mial tylko monitor dla siebie a drugiego dla mnie nie bylo :( Prawie nic nie mowil tylko cos sobie mruczal pod nosem... No ale najwazniejsze ze Jagoda nadal jest Jagodą, jest zdrowa i wazy 1,7kg co nie jest jakims wielkim wynikiem, ale miesci sie w normie. :) Nastepne usg za miesiac.

Baaaardzo dziękuję za tę dobrą wiadomość!!!! :-)

A ja białe rzeczy piore na 90 a kolory na 60,tylko delikatniejsze ciuszki odłożyłam na 40. Zakupiłam 2 proszki dla próby lovella i dzidziuś a płynu wogólne nie daje bo po co dodatkowe detergenty:happy:.

no też tak myślała, że jak rzeczy będą mocno brudne to można na wyższej temperaturze, ale tam na metkach jest 40.... A płyn, żeby rzeczy dzidzi były bardziej miękkie ;-)
Właśnie się suszą na słonku ;-)

nie, słuchajcie z tą 'złą matką' to tak na luzie, bardziej na żarty pisałam, jeszcze tak źle ze mną nie jest ;) skojarzyło mi się po prostu że siostra opowiadała że w 16 tc uparła się i sidziała tak długo z ręką na brzuchu aż wyczuła jakiś pierwszy ruch, bo co ona niby jakaś wyrodna matka jest czy co, jak inni w 16 potrafią to ona też :p no i udało jej się ;)

rany Wy już pranie za praniem, masakra, to ja w przyszłym tyg też już zaczynam

swoją drogą ciągnie Was też tak strasznie do tego żeby wsio urządzać jużna cacy :D? ja mam straszne chcice, już w sumie zakupy zrobione, jutro chyba wodę mineralną już do szpitala kupię hehe, to już chyba uzależnienie zakupowe ;)

dziewczyny tych które wiedzą już że maluchy ważą ponad 1,7, pamiętacie może ile ważyły ok. 20 tc?

Magdalena - ja zrobię tak jak Ty - białe na 90 a kolory na 60 upiorę. A co do wagi - myślę, że już przekroczył kilogram - kiedy miałaś wizytę z pomiarami, bo moje maleństwo 22 marca ważyło 1280 (to był koniec 28 tygodnia - dokładnie 27w6d)?

ja miałam usg tydzień temu czyli 28 tydz ciąży i synek ważył 965g:eek: troche mało, mam nadzieje że szybko nadrobi:happy:

reklama
gosia-fajnie że wszystko ok i 2300 to już duża waga niemasz się co już martwić jak by się nawet dzidzia urodziła to by było ok a jakie leki bierzesz czy coś na tą szyjke bo mi to ostatnio tylko luteine przepisał żeby macica się rozlużniła ale szyjka się narazie nie skraca dalej.
kreatorka -ja też niebardzo wiem gdzie takie eleganckie ciążowe kupić może poszukaj sklepów w necie a póżniej się tam przejedz.

Ja biorę luteinę dopochwowo 2 razy dziennie i Aspargin 3 razy dziennie.

Do góry