reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ale kręcą z tym becikowym... w ciagu tej ciąży to chyba już 3-cia zmiana :-D nudzi im sie ;-)

No ja już zakupiłam pampersy dla małego, oliwke, chusteczki nawilzane i leża sobie w jego póleczce :-) ubranek też mam prawie wszystkie. Wiec jak "cos" to prawie wszystko mam.
Coś "fajnego" mąż tez podobno kupił dzis dla Mikusia ale dopiero jak wróci z pracy pokaze mi :-) no ciekawa jestem co tam tatus kupił synkowi :-D

Pogoda w sumie ładna, ale ja troszkępobyłam z dzieciakami i musiałam wrócic bo strasznie mały zaczoł walic glową w moją szyjke.... i mnie zaczelo kuc eh.... :tak:

reklama
ale piękna p[ogoda, ja dziś piore od rana ciuszki, będzie z 4 pralki po kubie, chyba nie trzeba będzie niczego kupować. zakupiłam dziś jeszcze wkładki laktcyjne i podkłady higieniczne z bella mama i majty poporodowe. Och jakie te ubranka są malutkie:laugh2: juz sobie wyobrażam mojego michasia w nie ubranego:-)
Wiosna jest cudowna:-D
pozdrawiam Was

Mnie tez dziś pogoda nastroiła do prania.Głównie pieluchy tetrowe i trochę ubranek się zmieściło.Piorę w programie -bawełna -40 stopni, bo na większości ubranek jest wpisana taka temperatura...myślałam, że będzie ok.60 oC :tak:Piorę w Loveli a płyn do płukania Jelp- tylko taki dostałam. Też się rozkleiłam jak zobaczyłam te maleńkie ubranka :-D

Dziewczyny powiedzcie mi...w tym miesiącu minie pół roku jak jestem na zwolnieniu...Czy teraz musęe się gdzieś indziej zgłosić by dostać kolejną pensje w maju? Czy nadal ZUS wypłaca po upływie tego pół roku.

Ja to jestem pewna ale nie na 100% kiedy nóżką wali a kiedy rączką przeważnie to się odpycha nóżkami a z drugiej strony łaskocze rączkami te udeżenia nóżką są dużo mocniejsze a raczkami to tak gilgocze i nóżki przeważnie na górze albo z boku a łapki to na dole prawie koło włosów których niemam:-DWogóle to moja to straszna wiercipięta ostatnio chyba najbardziej się kręci ze wszystkich moich córeczek:tak:a miałam nadzieje że będzie spokojniejsza od Marysi:crazy:
Mi ruchów nie kazał liczyć ale zawsze się pyta na wizycie czy często się rusza i jakby długo się nie ruszała to się zgłosić do niego.

Witam czwartkowo :-D u mnie obwód brzucha 103 cm :tak:czyli przez dwa tygodnie przybyło mi 5 cm :happy: i rozstępów przy okazji całe multum... :eek:
Chciałam sie pochwalić, że remont zaczyna w końcu być widoczny i zbliża sie ku końcowi :-) mam nadzieję, że do ślubu zdążymy i od razu będziemy po ślubie mogli zamieszkać :-) no i oczywiście kącik dla Niny przygotować :-D bo teraz mam wszystko w pudłach i reklamówkach, powoli już mnie to zaczyna denerwować, ale pocieszam sie, że już niedlugo.
Mała ostatnio w dzień spokojna, dopiero na wieczór zaczyna szaleć :tak: a ja mam straszliwą ochotę na warzywa, jem je cały czas w każdej postaci... :rofl2: w sumie to chyba dobrze, bo wcześniej to głównie słodycze jadłam :-p
Do dziewczyn z Warszawy i okolic:
Znacie jakiś fajny sklep gdzie można kupić sukenkę elegancką ciążową? Mianowicie szukam czegoś na ślub, a w Sochaczwie bieda w tym temacie straszna, a z allegro boję się zamawiać bez przymierzenia...

anecznik - oj dziwię sie czemu tak postąpiłaś... kochana on nie miał prawa tak do Ciebie mówić i tak Cie potraktować... ja na Twoim miejscu spróbowałabym zmienić promotora
athena - dziekować za informację :tak: w sumie to już jest mądrzejsze rozporządzenie niż to z 10 tyg ciąży
Andzia_S - Mi właśnie pranie i prasowanie zajmuje już 2 dzień, a dopiero połowę ciuszków przebrałam :szok: i jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia zdążę tylko cudem to ogarnąć :-D
aga_sto - na szczęście można sie pocieszać, że złe samopoczucie i inne dolegliwości miną po ciąży, bo to stan przejściowy :happy:

Witajcie kochane:tak:wróciłam:-) już po wizycie:tak:więc po kolei:sorry:
Wyniki moczu mam piękne, od początku ciąży jeszcze tak dobrych nie miałam:no::-Dciśnienie książkowe 120/70:szok:aż niemożliwe. Teraz gorzej- waga tylko 0,5 kg przytyłam przez cały miesiąc:zawstydzona/y:mało, ale mam nadzieję że będzie ok. Szyjka trochę się skróciła, rozwarcie zewnętrzne takie jak było, wewnętrznego nadal nie ma uffffffffffff:-):-D Serducho bije jak dzwon- wspaniały odgłos:tak: Pani doktor nie mogła znaleźć tętna więc juz cała się trzęsłam ze strachu, ale potem sobie myślę przecież maleństwo ciągle mnie kopie więc musi być ok:-Dno i znalazła w końcu. Potem miałam usg. Moje maleństwo waży 2300g:szok: podobno to ładna waga na ten tydzień;-)No i teraz słuchajcie- dzidziol juz rozrabia:eek:cały czas było położenie główkowe, a tu nagle:szok:poprzeczne:eek:i sobie leży i się rozpycha:-pmam nadzieję że jeszcze się odwróci:tak:Dodatkowych kontroli już nie będę mieć, bo "powinnam" donosić do 35 tyg a potem to juz luz;-). Jeśli dotrwam to za miesiąc wizyta i pobranie posiewu na paciorkowce (teraz podobno wszystkim robią). Leki biorę jeszcze 2 tyg potem mogę wszystko odstawić. No to tyle o mnie.

dorotka28de gratuluję udanej wizytki.

Czekam na resztę relacji

gosia-fajnie że wszystko ok i 2300 to już duża waga niemasz się co już martwić jak by się nawet dzidzia urodziła to by było ok a jakie leki bierzesz czy coś na tą szyjke bo mi to ostatnio tylko luteine przepisał żeby macica się rozlużniła ale szyjka się narazie nie skraca dalej.
kreatorka -ja też niebardzo wiem gdzie takie eleganckie ciążowe kupić może poszukaj sklepów w necie a póżniej się tam przejedz.

Ostatnia edycja:
Uciekam teraz na wizytę i na obiad w postaci pizzy:)
Jak tylko wrócę to obiecuję że nadrobię to co dzisiaj pisałyście;)
Pozdrawiam was serdecznie:)

AniuCh, u mnie KTG wskazywało pewne wahania pulsu ale nie były jakieś drastyczne - między 130 a 155. Podobno to jest normalne, zależy np. od położenia płodu - widziałam że jak mała się ruszała to od razu jej tętno skakało. Więc pewnie u Ciebie tak samo. Jeśli lekarz nic nie mówił to ja bym się nie przejmowała. Szkoda nerwów!:tak:
Anecznik u mnie ból jest w sumie systematyczny, nasila się znacznie przy siedzeniu zwłaszcza, ale (choć zabrzmi to okropnie) skoro nie tylko mnie on męczy to juz mi lepiej;-) i czuje się spokojniejsza. U lekarza byłam wczoraj i mówił że to niby nic takiego (ale nie powiedział co to takiego) ale kazał zrobić próby wątrobowe.:eek:
Natomiast co do Twojego promotora to ja Ci powiem że dziwię Ci się bo ja bym jednak do ch..a z mordą poleciała, zwłaszcza teraz w ciąży:wściekła/y: On powinien się zając kwestiami merytorycznymi a nie pierdółkami typu numeracja czy kursywa. Jakiś do d...ten promotor skoro nie wie na czym powinien skupić swoją uwagę:wściekła/y:Szkoda nerwów na takiego gościa. A nie myślałaś o zmianie???

No i gratuluje udanych wizyt dziewczynki!!!

reklama
Czarna wiedzma- mnie tez piecze i to bardzo ale myslalam ze to macica uciska zebra czy cos takiego. Do glowy mi nie przyszlo ze to watroba?? Ale tylko na siedzaco mi to doskwiera...

magdalena 79- wiosna powiadasz? W Warszawie dzisiaj pochmurno i chłodno...

aga sto- ja do dzisiaj bylam przekonana ze mi Jagoda glowe wypina z boku brzucha a lekarz mowi ze to kolano :)

ania- nadal zus płaci. Nie trzeba juz skladac wniosku o zasiłek rehabilitacyjny jesli o to ci chodzi. kiedys zwolnienie moglo trwac 180dni a teraz przedluzyli do 270 :)

No i juz jestem po usg. Poszlam tam gdzie mam za darmo i troche jestem rozczarowana. Przede wszystkim tym ze nic nie widzialam!!! Lekarz mial tylko monitor dla siebie a drugiego dla mnie nie bylo :( Prawie nic nie mowil tylko cos sobie mruczal pod nosem... No ale najwazniejsze ze Jagoda nadal jest Jagodą, jest zdrowa i wazy 1,7kg co nie jest jakims wielkim wynikiem, ale miesci sie w normie. :) Nastepne usg za miesiac.

Ostatnia edycja:
Do góry